No zrovna dvakrát nemohu souhlasit, je dobré nejdřívě zkoušet originální napětí, ne bezmyšlenkovitě dát všude +0.5V. Zkus to, co jsem Ti psal naposled.tielka píše:čau backer takže malo napěti na cpu dej mu 1,35-375 v, paměti dej na 4-4-4-10 voltaž 2,050až 2,075 v stěma co maš mužeš delat co chceš, další grafarnu maš žrouta co potřebuje minimalne svoji trafostanici takže pokud ta deska ma severni mustek tak tam přidat napětí a ovladač na grafarnu 180.48 malo by to fachčit . ajestli chceš testovat nainstaluj si crysis detaily na plno patch 1.1 hodinu hrej pak to nech jen tak puštěné kde je hodně stromu a moře celou noc a rano když to pojede ma vyladěny comp mnoho uspěchu
Taktování procesorů Intel
- jansv
- Mírně pokročilý
-
Re: Taktování procesorů Intel
- tielka
- Středně pokročilý
backer tu ovšem psal že už to cele nataktil aže to pada auto taky nepojede když mu nepřidaš plyn nebo jo
- jansv
- Mírně pokročilý
-
Jestli mi chceš něco říct, prosím, piš tak, jako já. Nechce se mi luštit jedna dlouhá spojená věta.
Viz: http://pctforum.tyden.cz/blog.php?u=5358&b=13
O IT a elektřině vím více než dost, a vím, že aby auto jelo, musí mít plyn. Ale je nesmysl hned všechna napětí zvýšit bezmyslně na vysoko, chce to postupně zkoušet a o co nejmenší minimum.
Viz: http://pctforum.tyden.cz/blog.php?u=5358&b=13
O IT a elektřině vím více než dost, a vím, že aby auto jelo, musí mít plyn. Ale je nesmysl hned všechna napětí zvýšit bezmyslně na vysoko, chce to postupně zkoušet a o co nejmenší minimum.
- tielka
- Středně pokročilý
ano pane učiteli českeho jazi(y)ka ulevilo se nam. tm
- jansv
- Mírně pokročilý
-
A co mi jako chceš udělat? Chceš mě na*ra, ponížit nebo co? Já nehodlám klesnout na tvoji úroveň, sbohem. Nemá cenu se s takovým *** hádat.
- #cooler
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Prosim o radu proc mi zatuhne system. Mam desku Asus P5N-E sli a v ni 2160. Kdyz procesor nataktuji na 2.7GHz tak mi normalne bezi s burn teplotou 53°C. Kdyz ho vsak dam na 3GHz tak po chvili hrani nejake hry zatuhne system a ja mohu jen restartovat PC.
Jde mi spis o to jestli by mi nekdo neporadil co a jak v biosu nastavit.
Toto mam nastaveno v biosu:
http://img73.imageshack.us/my.php?image=dsc08211gn1.jpg
a takto to vypada v cpu-z:
http://img388.imageshack.us/img388/3410/3034ghzet1.jpg
Jde mi spis o to jestli by mi nekdo neporadil co a jak v biosu nastavit.
Toto mam nastaveno v biosu:
http://img73.imageshack.us/my.php?image=dsc08211gn1.jpg
a takto to vypada v cpu-z:
http://img388.imageshack.us/img388/3410/3034ghzet1.jpg
- tielka
- Středně pokročilý
podle obrazku v cpu-z to vypada že to klekne kvuli teplotě podivej se jestli je chladič dobře usazeny, jinak běž s taktem pomalu dolu řadově po jednotkach pokud se to nesekne a bude to stabilni narazils na maximum
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý
Teplota je v naprosto pohodě, ale čtyři E2160/2140 co sem měl, potřebovalo 1.5V a víc jinak přes 3GHz nešli.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- #cooler
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Toto cpu jsem koupil zde na foru a to jen kvuli dobremu OC potencialu. Predesl majitel ho dostal na 3.4GHz s 1.39V. Teploty jsou podle me take v poradku.
Myslim si ze mam neco spatne nastaveno v biosu.. Ale co?
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý
Možná měl lepší MB a asi si s nastavením lepší vyhrál.#cooler píše:Toto cpu jsem koupil zde na foru a to jen kvuli dobremu OC potencialu. Predesl majitel ho dostal na 3.4GHz s 1.39V. Teploty jsou podle me take v poradku.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- #cooler
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
No dobre.. Kolik do neho mohu pustit V?
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Teď jenom moje taková technická otázka (možná trochu mimo mísu)
Někteří lidě mi radili, ať tady u té hodnoty nejdu nad 1000 MHz. Jak je to tedy?
Někteří lidě mi radili, ať tady u té hodnoty nejdu nad 1000 MHz. Jak je to tedy?
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Blue Storm
- Odborník PCT
no jen malý detail...jsi ve špatné sekci tohle patří do Taktování procesorů AMD
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
- Backer
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Chlapy tak jsme zpet, byl jsem o svatcich mimo prahu. Takze jak ste mi radili zkusim to udelat.Nataktuju to a udelam dalsi testy...a hned napisu.jinak ostatni hry fungovali jen ten test drive padal a prestal az kdyz jsem vratil takt CPU takze tima pametma a grafikou to asi nebylo...tak zatim.
Současnej: Intel Core i5 4690K, Scythe SCMG-4000 Mugen 4, ASUS Z97 A, ASUS GTX680 Twin Frozr, CRUCIAL Ballistix Tactical 2x4GB DDR3 1600 LP, Zroj Enermax MODU82+ 525W, HDD Samsung 640GB SATA II 16MB, DVD Samsung , CASE Coolermaster Dominator
- furian
- Začátečník
Zdravím,
chtěl bych se Vás zeptat jestli si mužu nataktovat procesor s touto sestavou:
ASUS P5Q Pro
Cooler Master Elite 331
Corsair Power Supply VX450 450W
Intel Core 2 Duo E8400 BOX
Lite-On LH iHAS120 černá OEM
Patriot 4GB LL (kit 2x 2GB) 800MHz
Sapphire ATI Radeon HD 4870 512MB DDR5 11133-00-20R blue PCB
Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS
Nechci riskovat, jelikož grafika má veliký odběr a já moc silný zdroj nemám. Takže když bude počítač vytížen na max. a já budu mít ještě k tomu nataktovany procík tak nebude nestabilní pc?
chtěl bych se Vás zeptat jestli si mužu nataktovat procesor s touto sestavou:
ASUS P5Q Pro
Cooler Master Elite 331
Corsair Power Supply VX450 450W
Intel Core 2 Duo E8400 BOX
Lite-On LH iHAS120 černá OEM
Patriot 4GB LL (kit 2x 2GB) 800MHz
Sapphire ATI Radeon HD 4870 512MB DDR5 11133-00-20R blue PCB
Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS
Nechci riskovat, jelikož grafika má veliký odběr a já moc silný zdroj nemám. Takže když bude počítač vytížen na max. a já budu mít ještě k tomu nataktovany procík tak nebude nestabilní pc?
- arxeiss
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ta deska je super na taktování, nechceš zauvažovat nad silnějším zdrojem? Taky si nejsem jistý jestli by stačil, ale se silnějším s tou deskou, i CPU bys mohl dosáhnout hodně
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- Backer
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Mam tenhle procesor taky a taktovat se da. Sice ted mam trosku s necim problemy, ale to je individualni. Pokud mas dobre chlazeni nasel jsem lidi co maj s timto procesorem i daleko pre 4GHz ...Ale to uz se o to musis zajimat a vedet par veci abys toho dosahl ja jsem zatim jen zacatecnik v tomhle oboru... ale rozhodne se neboj zeptat.
Současnej: Intel Core i5 4690K, Scythe SCMG-4000 Mugen 4, ASUS Z97 A, ASUS GTX680 Twin Frozr, CRUCIAL Ballistix Tactical 2x4GB DDR3 1600 LP, Zroj Enermax MODU82+ 525W, HDD Samsung 640GB SATA II 16MB, DVD Samsung , CASE Coolermaster Dominator
- furian
- Začátečník
To já se nebojím
každej nějak začíná...no vzhledem k tomu, že bych ted mohl získat 500,- (viz. http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 2#p7747682) - [mohlo by se to někomu hodit do života ] Bych zauvažoval na lepším chlazení na procesoru.
No a když zauvažuju, tak tenhle zdroj, bych mohl ještě prodat za 1000,- kč a ten 1000 - 1500 bych určitě vydělal.
každej nějak začíná...no vzhledem k tomu, že bych ted mohl získat 500,- (viz. http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 2#p7747682) - [mohlo by se to někomu hodit do života ] Bych zauvažoval na lepším chlazení na procesoru.
No a když zauvažuju, tak tenhle zdroj, bych mohl ještě prodat za 1000,- kč a ten 1000 - 1500 bych určitě vydělal.
- OsirisII
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
To furian : A teraz tam máš stock chladič?.
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
- furian
- Začátečník
to OsirisII: default