Je to naozaj take zle, alebo len blafuju
Nove hry a 1 jadrovy procesor?
Moderátor: Baneshee
- emperor
- Začátečník

-
Nove hry a 1 jadrovy procesor?
Som sice len prilezitostny hrac, ale co som tak letmo pozeral recenzie tak sa dost casto vyskytuje v min. konf. 2 jadrovy procesor a to obcas odporucaju 4 jadrovy.
a ktore hry z tych lepsich si na 1 jadrovom procosore(sempron 2,4 GHz) uz nezahram?
- axloth
- Začátečník

-
Re: nove hry a 1 jadrovy procesor?
Na zadnym jednojadru si nezahrajes GTA4, nezahrajes si poradne ani Crysis. Na sempronu 2.4 si nezahrajes uz skoro nic. Jsou vyjimky samozrejme, ale moc jich neni.
- Rytmus
- Žlutá karta

-
s novejma hrama už vůbec nepočítej většinou minimální požadavky jsou Dual-Core a nebo jednojádro na vysoký freknvenci (ale je to stejně nehratelný),takže jestli si chceš něco zahrát tak Dvojjádro nebo už čtyřjádro(viz GTA4)
- riXo
- Začátečník

Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
- Atapi
- Začátečník

spis jde o to ze to jedno jadro dnesniho dvoujadra ( co sem to napsalemperor píše:Som sice len prilezitostny hrac, ale co som tak letmo pozeral recenzie tak sa dost casto vyskytuje v min. konf. 2 jadrovy procesor a to obcas odporucaju 4 jadrovy.
Je to naozaj take zle, alebo len blafujua ktore hry z tych lepsich si na 1 jadrovom procosore(sempron 2,4 GHz) uz nezahram?
- emperor
- Začátečník

-
dik za odkaz, nie je to az take katastrofalne
Z diem CoD 4 a Crysis mozem potvrdit, ze v podstate bez ohladu na detaily(2600xt) to bolo na hranici hratelnosti, ale este sa to dalo hrat.
Ja zasadne kupujem len osvedcene hry a az na zopar vynimiek za vypredajove ceny, takze nepodlieham panike a minimalne rok snad vydrzim a potom kupim aspon 4-jadrovy.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Z vlastni zkusenosti rikam, ze zatim az na GTA4(to sem radsi ani nezkousel
) mi beha na jednojadru vsechno v pohode.Jedina hra co mi dela problemy je Far cry2.Hraju to na max detaily(jen stiny o stupen niz nez je max) a vetsinou mam 30-50fps.Ale v prestrelce nebo v narocny scene to pada i na 20fps..
- Zub
- Začátečník

-
ja sem na jednojadru amd 2,7 Ghz hral hry tak rok a pul stare. dneska bych si na novou hru netroufl s jednojadrem - ale myslim ze by meli jit nejaky sporty klidne 09 jak fifa tak nhl, pak bysis mohl zahrat i stalkera - chernobil, Soldier of fortune 3, GTR 2, rFactor.. ale jak rikam z tech novych si nic nezahrajes bohuzel

v tom je prave ten vtip - ty hry sice bezi tak nejak prijatelne, ale jakmile se neco zacne dit, jak rikas prestrelka, nebo se ocitnes v nejaky narocnejsi pasazi plny protivniku atd.treba u zavodnich her to byva moc aut tak fps klesaj pod nehratelnou mez. to byla prvni vec ktery sem si vsiml pri prechodu na dvoujadro. fps neklesali nikdy a pri nicem - teda jo ale zas jinde a to diky graficeHEAD píše:Z vlastni zkusenosti rikam, ze zatim az na GTA4(to sem radsi ani nezkousel) mi beha na jednojadru vsechno v pohode.Jedina hra co mi dela problemy je Far cry2.Hraju to na max detaily(jen stiny o stupen niz nez je max) a vetsinou mam 30-50fps.Ale v prestrelce nebo v narocny scene to pada i na 20fps..
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No ten propad je jen u Far cry2 a jen v hodne narocnych scenach.Pri normalnich prestrelkach je ta hra hratelna a plynula.
Treba zrovna ted hraju zaklinace a je to bez problemu.Dokonce se vykon hodne zvedne po OC GK.Takze limit je GK a ne procesor..
Nedavno sem dohral Dead space a bez jedinyho problemu.Tomb raider undervorld taky 90% casu mam 60fps...
Treba zrovna ted hraju zaklinace a je to bez problemu.Dokonce se vykon hodne zvedne po OC GK.Takze limit je GK a ne procesor..
Nedavno sem dohral Dead space a bez jedinyho problemu.Tomb raider undervorld taky 90% casu mam 60fps...
- Zub
- Začátečník

-
je to mozny kamo, ja sem ten procik mel jeste donedavna taky
san diego taktly na 2750 Mhz a zahral jsem si hodne her o tom zadná
ja jsem na c2d a defacto celou playformu 775 presel ze zvedavosti a abych rekl pravdu zadnej velkej rozdil se nedostavil.
ja jsem na c2d a defacto celou playformu 775 presel ze zvedavosti a abych rekl pravdu zadnej velkej rozdil se nedostavil.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No ja si taky nestezuju:)
Pocitac mam uz 3 roky a jediny co sem vymenil je GK 7800gtx za 8800gts:)
Jako kdyz sem si ho stavel ani ve snu me nenapadlo, ze budu hrat i za 3 roky hry na maximalni detaily plynule
.Proste best koupe.
Pocitac mam uz 3 roky a jediny co sem vymenil je GK 7800gtx za 8800gts:)
Jako kdyz sem si ho stavel ani ve snu me nenapadlo, ze budu hrat i za 3 roky hry na maximalni detaily plynule
- kul1k
- Mírně pokročilý

chci videt jak si zahrajes na max. nastaveni crysis, far cry 2 a o GTA 4 nemluvne
NB:Acer Aspire V3 571G
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No mam 19"LCD takze hraju v 1280x1024 a zatim mi vsechno beha v pohode jen ten far cry2 pada na 20fps v hodne narocnych scenach.Ale to uz sem psal
.GTA 4 sem nezkousel to bez c2d na 4Ghz nebo 4 jadra na 3Ghz+ ani nema cenu zkouset.
- arach
- Začátečník

-
ono taky san diego na 3ghz je sakra rychly jednojadro 
ale zalezi jaky hry bys hral, hry jako crysis nebo gta4 chtej vic jader protoze maj naslapanou fyziku, vic jader je taky znat u novejch strategii nebo novejch onlinovek jako je warhammer online, age of conan v masivnich bitkach...napr warhammer me vytezoval muj procak (viz podpis.) hodne casto obe jadra kolem 85%
ale zalezi jaky hry bys hral, hry jako crysis nebo gta4 chtej vic jader protoze maj naslapanou fyziku, vic jader je taky znat u novejch strategii nebo novejch onlinovek jako je warhammer online, age of conan v masivnich bitkach...napr warhammer me vytezoval muj procak (viz podpis.) hodne casto obe jadra kolem 85%