ahoj lidičky, chceme si s kamarádama postavit wifi síť o kapacitě do 2O uživatelů. Poradí někdo vhodné zařízení AP a anténu na vysílání. Přikládám i foto jaký okruh by měl být signálem pokrytý.
Díky za odpovědi
Pokud se najde někdo z brna kdo by nám stím mohl osobně helfnout, budeme jen rádi.
Tel.: 608868204
wifi síť 5GHz
Moderátor: Don
- fojtik.j
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
wifi síť 5GHz
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ACER Aspire 5315, 2GB DDR2, Intel Celeron 2.0GHz, 80GB HDD, WIFI, DVD
- Fifi
- Středně pokročilý

Re: wifi síť 5GHz
Pokrytí takto velké oblasti jedním AP, nebude nic moc. Spíš v té mapce vyznač jednotlivé body, kde jsou uživatelé a které z těchto bodů mají možnost umístění antény na vyvýšené místo. Kde máte fyzicky umístěnu linku, jež chcete sdílet (místo antény?)? O jakých rychlostech zde hovoříme? U 20ti uživatelů určitě budete potřebovat, nějaký solidnější shaper. A hlavně jaký máte rozpočet.
- fojtik.j
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Rozpočet cca 30 000,-, konektivitu z páteřní sitě 15Mb 1:1 za 5000,-/měs. Podle pánů z i4wifi by mělo jedno AP a sektorová anténa stačit s tím umístěním jak je na mapce, takže nevím. Každopádně pokud se najde někdo kdo by se chtěl účastnit tohoto projektu, nechť se ozve. Hlavně brňáci.
Fifi píše:Pokrytí takto velké oblasti jedním AP, nebude nic moc. Spíš v té mapce vyznač jednotlivé body, kde jsou uživatelé a které z těchto bodů mají možnost umístění antény na vyvýšené místo. Kde máte fyzicky umístěnu linku, jež chcete sdílet (místo antény?)? O jakých rychlostech zde hovoříme? U 20ti uživatelů určitě budete potřebovat, nějaký solidnější shaper. A hlavně jaký máte rozpočet.
- Fifi
- Středně pokročilý

Na koupil bych tato zařízení (pro 5Ghz):
Router + FW: Tady bych si uměl představit nějaký router board třeba s mikrotikem, nebo obyč pecko s Unixem. Hlavně žádné SOHO.
AP + Anténa: Zde je důležitá dobrá funkčnost v režimu point to multipoint, moc velký výběr na trhu není, osobně jedu na Alfa EC-WA6202 (11k5), viděl jsem i nějaké SMCčko. Antén je velký výběr, sektorovka cca 17dBi do 2k se dá lehce pořídit.
Klienti: Osobně mám nejlepší zkušenosti s Nano station 5. (1k5 x 20)
Možná sem hodí ještě někdo nějaké další zkušenosti.
Router + FW: Tady bych si uměl představit nějaký router board třeba s mikrotikem, nebo obyč pecko s Unixem. Hlavně žádné SOHO.
AP + Anténa: Zde je důležitá dobrá funkčnost v režimu point to multipoint, moc velký výběr na trhu není, osobně jedu na Alfa EC-WA6202 (11k5), viděl jsem i nějaké SMCčko. Antén je velký výběr, sektorovka cca 17dBi do 2k se dá lehce pořídit.
- fojtik.j
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
někdo mě říkal použit MIKROTIK: RB433AH ale musel bych na školení, jelikož nikdo z nás tak velké zkušenosti s tímto nemá. Hlavně umí linku rozdělit podle potřeb ISP. Mohl by jsi tu dát tip na AP s Unixem. Nebo rovnou nějaký odkaz. moc dík
Fifi píše:Na koupil bych tato zařízení (pro 5Ghz):