ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Re: ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení

Příspěvek od Petan_lama »

Já se s tím setkal na třech kartách a vždy to bylo nevyváženými takty...buď bylo moc na pamětech nebo moc na jádře...Nebo to ta karta nedává,protože má pro ty takty nedostatečně napájení z výroby....zkus nasadit ref. chladič a otestuj to s tím...
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Taky bych zkusil vratit stock a poradne ji pretestovat.Pokud bude stable,je chyba v nedostatecnem chlazeni(ne GPU)
Mac...
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

na to bych se vykaslal, jelikoz tam ma ten original plech, tak stock nic vic nechladi a GPU je zrejme chlazeno dobre.
Birkov.ld
Nováček
Nováček

Příspěvek od Birkov.ld »

tak kám Asus eah 4850. Když jsem jí dal do PC, tak mi se mi při hrách rozpadaly textury. Problikávání na objektech, barevné blikající čtverce a jiné ptákoviny. Grafiku jsem přes ASUS SmartDoctor podtakoval na co nejméně to šlo. Pak jsem se dočetl, že by to mohlo býti špatným biosem na GK. Po upgrade GK je mrtvá. Ani do Biosu to nenaběhne. Nemá někdo nějaký nápad jak ji zprovoznit? Při nejhorším s ní zas půjdu na reklamačku. Dřív jsem měl EAH 3850x2 a ta odešla též, jelikož se po 2 hodinách puštěného PC a to i bez zátaže sekla a musel jsem dát tvrdý reset.

Sestava:
Základní deska: MSI 745 GCM7
Procesor: Intel Pentium 4 540J, 3233 MHz (16 x 202)
grafická karta: monemtálně Nvidia 6600 GT
RAM: 2*1 GB Kingston
DVD-ROM: 2x sata
Disk Sata: Samsung
Zdroj: Fortron Epsilon 80+ 600W
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Birkov.ld píše:Po upgrade GK je mrtvá. Ani do Biosu to nenaběhne. Nemá někdo nějaký nápad jak ji zprovoznit?
rek bych, ze si ji flashem zabil ty - nejspis spatny bios :)
Snad sis zalohoval bios, tak pokud ma tva deska 2 PCI-e tak to obnov - je tu na to VLAKNO
Snad si zalohoval puvodni bios. Flashovat by mel jen ten kdo presne vi co dela.
Cimmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cimmi »

Hmmm, když se koukám na tu sestavu, tak bych řek, že deska mít 2x PCI-E asi nebude. Přikláním se k minulýmu vláknu, že jsi tam dal blbej BIOS :(. Zkus na jiný desce s 2x PCI-E nebo integrovanou grafikou a samostatným PCI-E. Jinak dle mého názoru, když takto spackanou grafiku doneseš na reklamace, tak tě pošlou k šípku, že jsi neměl manipulovat s BIOSem a hned to donest.
MB: ASUS P8P67 B3, CPU: Intel 2500K 3,3GHz, MEM: 2x4GB GEIL 1600MHz 1,5V, GK: AMD MSI R9 280x,HDD: WD Caviar Blue 3.5" 1000GB + SSD Samsung EVO 250GB, DVD-RW: LITE-ON iHAS 124B, LCD: Benq BL 2410, PS: Corsair RM650X, Genius 2.1 SW-HF2.1 1250, Rate: A4tech X7, Key: Logitech Wave Corded, Wheel: Logitec MOMO.
Cimmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cimmi »

Na můj dotaz nikdo nezná odpověď :(???

chci se zeptat, v současné době jsem vlastníkem ATI 4830, často se dívám na filmy a k tomuto účelu jsem používal propojení počítače s TV, do nedávna jsem měl grafiku od nVidie, nyní s ATI mám trochu problém, jelikož dodávané redukční kabely mají buď nevhodné výstupy, či příliš krátký konektor (myslím kovovou část u S-videa, která není zaobalená v plastu a strká se do počítače). Problém je v tom, že když chci použít kabel od ATI, tak ho dostatečně nemůžu zastrčit do grafické karty, jelikož ho neprocpu přes úchyty komponent do bedny, tudíž do grafiky, v případě použití jiného od ATI dodávaného kabelu, není podpora mnou používaných chinchů. Teď k dotazu, z minulosti mám několik redukcí od nVidie, které mají jak dostatečně dlouhý konektor, tak požadované chince (jedná se mi o zvuk). Ale když jsem vyzkoušel nVidia redukce, tak po zapnutí TV, se mi reset počítač a nenajel monitor ani na bios a okolí, pomohl až tvrdý reset desky pomocí pinu. Tímto se chci zeptat, zda-li to byla jen náhoda, a mám zkoušet dál, nebo nVidia a ATI redukce jsou nekompatibilní, čož se mi moc nezdá. Máte nějaké zkušenosti, šikla by se mi rada. Díky a omlouvám se za krkolomnost textu, nevím jak to jinak napsat :D :?
MB: ASUS P8P67 B3, CPU: Intel 2500K 3,3GHz, MEM: 2x4GB GEIL 1600MHz 1,5V, GK: AMD MSI R9 280x,HDD: WD Caviar Blue 3.5" 1000GB + SSD Samsung EVO 250GB, DVD-RW: LITE-ON iHAS 124B, LCD: Benq BL 2410, PS: Corsair RM650X, Genius 2.1 SW-HF2.1 1250, Rate: A4tech X7, Key: Logitech Wave Corded, Wheel: Logitec MOMO.
drhori
Nováček
Nováček

Příspěvek od drhori »

sry chlape s tim ti neporadim. Po celým dnu zkoumaní co se kde posr.. sem zkusil vytvořit další učet na PC a ejhle najednou sem hral přez 4 hodiny bez jakýhokoliv problému, takže to znamená že se mě tam něco hádalo(netuším co ale..) tak doufám, že se to už tím vyřešilo a dik za názory a momochodem mam 520W zdroj Enermax 82+ a tím to není a za další to delalo chyby aji při podtaktování xDD
Q9400 na 3,5 GHz,deska ASUS Maximus Formula 2, DDR2 Patriot Viper 4GB 1066Mhz, HD 4870 s accelerem + 2*120fans, Case Armor MX + 4 vetraky
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Fofrer píše:na to bych se vykaslal, jelikoz tam ma ten original plech, tak stock nic vic nechladi a GPU je zrejme chlazeno dobre.
Prave stock zakryva PWM a nejaky svaby pred tim cili kdyz nejsou chlazeny,muze byt problem.
Viz:
Obrázek
Mac...
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petan_lama »

godlike píše:
Fofrer píše:na to bych se vykaslal, jelikoz tam ma ten original plech, tak stock nic vic nechladi a GPU je zrejme chlazeno dobre.
Prave stock zakryva PWM a nejaky svaby pred tim cili kdyz nejsou chlazeny,muze byt problem.
Viz:
Obrázek
Přesně tak.Stock je dělaný,aby kartu uchladil v jakýchkoli podmínkách...to,že má někdo dobře chlazené jádro,ještě neznamená,že má vyhráno:-)
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

godlike píše: Prave stock zakryva PWM a nejaky svaby pred tim cili kdyz nejsou chlazeny,muze byt problem.
tak jeste jednou :)
On tam podle fotky! - tu spodni cast orig. chladice ma, tedy chladi to co original a pravdepodobne lepe - ten plech je ofukovan a neohriva ho teplo z jadra.
drhori
Nováček
Nováček

Příspěvek od drhori »

Fofrer píše:
godlike píše: Prave stock zakryva PWM a nejaky svaby pred tim cili kdyz nejsou chlazeny,muze byt problem.
tak jeste jednou :)
On tam podle fotky! - tu spodni cast orig. chladice ma, tedy chladi to co original a pravdepodobne lepe - ten plech je ofukovan a neohriva ho teplo z jadra.
Fofrer má pravdu mám tam ten stock červenej accelere na všem mam malý pasivky a je to ofukovaný dvěma sto dvacítkama + z druhý strany mam takovejch pasivu, že bych mohl jít na šrotak a vydělat si :-D a to tam je jeste z vrchu ten malej vetrak a v bočnici je 23cm větrák, prostě sem se nechal inspirovat Stratosem :oops: Takže teploty sou luxusní v max zatěži při OC je to těch 78°C a při furmarku 98°C to znamená že to je nespočetněkrát lepší než původní vysafač co na tom byl a chlazený je vše. Ale jak sem psal naštěstí to byla jenom taková volovina od mrkvosoftu, vytvořil sem new učet a vše JE O.K
Q9400 na 3,5 GHz,deska ASUS Maximus Formula 2, DDR2 Patriot Viper 4GB 1066Mhz, HD 4870 s accelerem + 2*120fans, Case Armor MX + 4 vetraky
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Vzhledem k tomu,ze tam mas takovou malou vetrnou elektrarnu nejsou teploty tolik ok. :) Ale kdyz to bezi proc ne.Treba prijdes za par dnu,ze to zase hazi chybu...
Mac...
Birkov.ld
Nováček
Nováček

Příspěvek od Birkov.ld »

no abych přiznal barvu, tak jsem na to tak nějak zapomněl. Zkoušel jsem jet int. grafika a PCIE mrtvolka, ale wokna mi nenajdou. Asi jsem to podělal. Budu doufat, že mi jí aspoň vyreklamují. Pokud by měl někdo nějaký nápad, jak to zprovoznit, tak klidně se s tím. Víc už se toho asi nedá po....
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Birkov.ld píše:no abych přiznal barvu, tak jsem na to tak nějak zapomněl. Zkoušel jsem jet int. grafika a PCIE mrtvolka, ale wokna mi nenajdou. Asi jsem to podělal. Budu doufat, že mi jí aspoň vyreklamují. Pokud by měl někdo nějaký nápad, jak to zprovoznit, tak klidně se s tím. Víc už se toho asi nedá po....
projdi to tema, co sem ti odkazoval mozna najdes i nekde funkcni bios a flashovat jde i bez obrazu.. ale neni to pro kazdyho eazy.
Birkov.ld
Nováček
Nováček

Příspěvek od Birkov.ld »

Fofrer píše:
Birkov.ld píše:no abych přiznal barvu, tak jsem na to tak nějak zapomněl. Zkoušel jsem jet int. grafika a PCIE mrtvolka, ale wokna mi nenajdou. Asi jsem to podělal. Budu doufat, že mi jí aspoň vyreklamují. Pokud by měl někdo nějaký nápad, jak to zprovoznit, tak klidně se s tím. Víc už se toho asi nedá po....
projdi to tema, co sem ti odkazoval mozna najdes i nekde funkcni bios a flashovat jde i bez obrazu.. ale neni to pro kazdyho eazy.
tak jsem na to koukal a zjistil jsem, že ta grafárna jak je v pytli, tak mi nedovolý ani nabootovat do woken. Jen se PC zapne a nic víc, takže mám smůlu. Reklamace
Henry612
Nováček
Nováček

Příspěvek od Henry612 »

Kolik fps v crysis asi odpovídá téhle sestavě: GB hd4850(512), athlon x2 6000(3115mhz), nforce MCP55S, 3gb ddr2 400mhz. 1440x900 2xAA high detaily
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Henry612 píše:Kolik fps v crysis asi odpovídá téhle sestavě: GB hd4850(512), athlon x2 6000(3115mhz), nforce MCP55S, 3gb ddr2 400mhz. 1440x900 2xAA high detaily
26,6875 presne
A nebo kdo vi :)
Spis dej dotaz primo ke hre, ale tvoje rozliseni s nastavenim je dost atypicke, takze to asi jen tak nekdo nema. Ale videl bych to prave mezi 25-30 FPS v DX 10.
Henry612
Nováček
Nováček

Příspěvek od Henry612 »

Takze na very high(direct10) ? Rozliseni muze byt klidne 1280x1024
Henry612
Nováček
Nováček

Příspěvek od Henry612 »

Nevíte proč mam v crysis na 1280x1024 2xAA high details jen koleem 25 fps(spis mín) a v cod 4 1280x1024 4xAA max jen 40 ?
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“