laing 1T, ek supreme, swiftech mcres, black ice 360 lite, 3 metry hadice masterkleer a sest fitinek a jses na cene cca 5180,-
Vodní chlazení - vybíráme komplet
Moderátor: morke
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vodní chlazení - vybíráme komplet
resilo se to tu hodnekrat...
laing 1T, ek supreme, swiftech mcres, black ice 360 lite, 3 metry hadice masterkleer a sest fitinek a jses na cene cca 5180,-
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Mirek E.
- Začátečník

-
Dobře, děkuji ti.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- balik123
- Začátečník

Zdravim,
chtel bych si poridit vodni chlazeni a tak procitam vsechno co se da. Moc o tom nevim a vsechno jsem cerpal tady z fora. Nechci na vodnikovi nejak setrit jelikoz chci aby me vydrzel dlouho a byl kvalitni. Cena by se mohla vejit do 10000,-
Tady je muj navrh sestavy:
Intel C2D E8400 4 GHz - D-Tek FuZion V2 CPU Universal
Grafika GTX260 AMP edice - Koolance GeForce GTX 260/280 Waterblock
Expanzka - Cape Coolplex PRO Plexi 25 external
Pumpa - Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP
Radiator - Alphacool NexXxoS Xtreme III rev2
+ nejake ty fitinky a hadice
Chipset chladit nemusim je chladnej sam o sobe, ale pokud by byl nejaky dobry blok na tuto desku Gigabyte EP45-UD3P tak bych ho tam klidne pridal. Zdroj mam tichej enermax MODU82+ a pred diskama stejne necham nejakej pomalobeznej ventilator.
Dekuji za zhodnoceni a pomoc.
chtel bych si poridit vodni chlazeni a tak procitam vsechno co se da. Moc o tom nevim a vsechno jsem cerpal tady z fora. Nechci na vodnikovi nejak setrit jelikoz chci aby me vydrzel dlouho a byl kvalitni. Cena by se mohla vejit do 10000,-
Tady je muj navrh sestavy:
Intel C2D E8400 4 GHz - D-Tek FuZion V2 CPU Universal
Grafika GTX260 AMP edice - Koolance GeForce GTX 260/280 Waterblock
Expanzka - Cape Coolplex PRO Plexi 25 external
Pumpa - Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP
Radiator - Alphacool NexXxoS Xtreme III rev2
+ nejake ty fitinky a hadice
Chipset chladit nemusim je chladnej sam o sobe, ale pokud by byl nejaky dobry blok na tuto desku Gigabyte EP45-UD3P tak bych ho tam klidne pridal. Zdroj mam tichej enermax MODU82+ a pred diskama stejne necham nejakej pomalobeznej ventilator.
Dekuji za zhodnoceni a pomoc.
CPU: Core 2 Duo E8400@4.0Ghz + Thermalright Ultra-120 (black) MB: Gigabyte EP45-UD3P RAM: DDR II 4094MB, PC800MHz, Corsair Case: Thermaltake Armor Jr. GPU: Zotac GeForce GTX 260 AMP, 896MB DDR3 PSU: Enermax MODU82+ 625W HDD: Western Digital Velociraptor 150 GB, 2x 320 GB + 750 GB Periferie: Logitech G15 (blue) + Roccat Kone + Z-5500
- myom
- Středně pokročilý

pokud nejsi rozhodnuty, ze chces FC na grafiku, tak bych si koupil Fuzion na gpu. pokud chces usetrit, tak odpovidajici kombinaci Supreme na CPU a GPU. Expu si kup EK 250res rev2. pumpu bych koupil DDC ultru s XSPC topem. radiator ok. blok na chipset si kup, hodi se. EK na ni dela, ale osobne si porad myslim, ze nejlepsi blok na NB je od viscoolu za 500kc...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Vivec
- Středně pokročilý

ušetřil bych za blok na GPU, vzal bych např. D-Tek GFX rev.2 a unisink od D-Teku nebo swiftechu a koupil ještě jeden radiátor, blok na chipset bych nedával, P45 je studenej čip, místo expy a topu vezmi XSPC expu kombinovanou s topem, je to levnější než separátní expa a top a poslouží stejně dobře, ne-li líp
- myom
- Středně pokročilý

no neni to krasa, co se da dnes zkombinovat? co bychom za to dali pred tremi lety
. MaWa forever 
- qm-marko_cz
- Začátečník

ASI 25 000kČ-HEHE POKUD BY TO U NÁS VŮBEC BYLO!myom píše:no neni to krasa, co se da dnes zkombinovat? co bychom za to dali pred tremi lety. MaWa forever
i7 950,DDRIII 1600/12G,Sabertooth X58
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
full cover bych bral. je to jen pocit, ale kdyz uz vodnika v tehle cene tak full cover...navic ten koolance vypada krasne, pokazde kdyz to instaluju tak slintam...ale samozrejme, neni zadarmo...
tu expu vem radsi tu EK Res 250 rev2. anebo to co radil kolega, laing 1T plus + xspc top a expa. pokud mas mene mista tak asi nejlepsi reseni a vykonem je hodne dobre.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- balik123
- Začátečník

Zdravim,
moc dekuji za pomoc, ale s timhle na me musite pomalu
Je to muj prvni vodnik a ten muj vyber jsem splacal po precteni vseho co se dalo.
Nejvetsi problem je cas, penize jsou jen cas na to si na to sednou neco vybrat a pak to nainstalovat a otestovat. Neco to zabere a casu je malo. No nic.
Takze Prvni k te grafice me se prave taky ten full cover strasne zamlouva, vypada krasne a rekl bych ze ta ucinnost bude taky dobra.
na radiator se jeste podivam a ... ono jde vlastne o to ze mam nejakou predstavu. Mam thermaltake armor bednu a hodne dam i na vzhled pocitace jelikoz stoji na stole vedle monitoru. Chtel jsem prave kvuli tomu expu zvlast jelikoz by se krasne dala prichytnout ze zadni strany pocitace smerem k leve strane a byla by dobre videt, no a radiator jsem chtel dat nalezato (pokud to jde, ale asi ano) nahoru na bednu. Ze bych ho zvednul pomoci nejakych distancnich sloupku nad bednu a fany foukaly pres radiator dolu.
Musim teda jeste vyresit ten top a hlavne tu pumpu, na tu mam hezky misto dole ve skrini.
Moc vsem dekuji za pomoc pri vyberu a rady. jak uz jsem psal je to muj prvni vodnik a kdyz uz ho jednou budu mit tak chci aby byl kvalitni a do budoucna aby neco vydrzel (popripade bych prohodil treba jen blok, neco pridal nebo ubral a aby to jelo zase dale) Na cene az tak nesejde. Vodnika nekupuju kazdej rok noveho
Moc diky
moc dekuji za pomoc, ale s timhle na me musite pomalu
Nejvetsi problem je cas, penize jsou jen cas na to si na to sednou neco vybrat a pak to nainstalovat a otestovat. Neco to zabere a casu je malo. No nic.
Takze Prvni k te grafice me se prave taky ten full cover strasne zamlouva, vypada krasne a rekl bych ze ta ucinnost bude taky dobra.
na radiator se jeste podivam a ... ono jde vlastne o to ze mam nejakou predstavu. Mam thermaltake armor bednu a hodne dam i na vzhled pocitace jelikoz stoji na stole vedle monitoru. Chtel jsem prave kvuli tomu expu zvlast jelikoz by se krasne dala prichytnout ze zadni strany pocitace smerem k leve strane a byla by dobre videt, no a radiator jsem chtel dat nalezato (pokud to jde, ale asi ano) nahoru na bednu. Ze bych ho zvednul pomoci nejakych distancnich sloupku nad bednu a fany foukaly pres radiator dolu.
Musim teda jeste vyresit ten top a hlavne tu pumpu, na tu mam hezky misto dole ve skrini.
Moc vsem dekuji za pomoc pri vyberu a rady. jak uz jsem psal je to muj prvni vodnik a kdyz uz ho jednou budu mit tak chci aby byl kvalitni a do budoucna aby neco vydrzel (popripade bych prohodil treba jen blok, neco pridal nebo ubral a aby to jelo zase dale) Na cene az tak nesejde. Vodnika nekupuju kazdej rok noveho
Moc diky
CPU: Core 2 Duo E8400@4.0Ghz + Thermalright Ultra-120 (black) MB: Gigabyte EP45-UD3P RAM: DDR II 4094MB, PC800MHz, Corsair Case: Thermaltake Armor Jr. GPU: Zotac GeForce GTX 260 AMP, 896MB DDR3 PSU: Enermax MODU82+ 625W HDD: Western Digital Velociraptor 150 GB, 2x 320 GB + 750 GB Periferie: Logitech G15 (blue) + Roccat Kone + Z-5500
- Woyta
- Středně pokročilý

To si jen myslis. Tech zmen uz bylo u me nepocitane. 
Taky jsem se pridal nedavno do FC klubu. Pameti na vzduchu zlobily.
Taky jsem se pridal nedavno do FC klubu. Pameti na vzduchu zlobily.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- qm-marko_cz
- Začátečník

Full cover má jednu velkou a špatnou vlastnost-po roce obvykle končí v šuplíku!Ale je krásný kompaktní a řeší komplet chlazení karty.Na druhou stranu ty paměti nejsou chlazeny vodou,ale tou masou těla chladiče,takže je to podle mě jen otázka peněz.Ano jistě dá se prodat,ale určitě né už za to cos dal a zájem po roce pražádný(já měl štěstí-prodal jsem).A ani místo kde se chladí jádro GPU není nic moc vyřešené oproti samostatným blokům k tomu určeným.A je to těžké jak sviňa. 
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já se třeba přiklaním také pomalu k Fullcoveru, přece jenom hry už na PC nehraji, takže grafiku ve svým PC měním jednou za 5 let. Něco jiného jsou třeba 4870X2, které jsou tak žhavé, že chladit ničim jinym, než Fullcoverem prostě nejdou...qm-marko_cz píše:Full cover má jednu velkou a špatnou vlastnost-po roce obvykle končí v šuplíku!Ale je krásný kompaktní a řeší komplet chlazení karty.Na druhou stranu ty paměti nejsou chlazeny vodou,ale tou masou těla chladiče,takže je to podle mě jen otázka peněz.Ano jistě dá se prodat,ale určitě né už za to cos dal a zájem po roce pražádný(já měl štěstí-prodal jsem).A ani místo kde se chladí jádro GPU není nic moc vyřešené oproti samostatným blokům k tomu určeným.A je to těžké jak sviňa.
Prostě ve dnešní době ani jednu možnost neodsuzuju, pac opravdu záleží na konkrétní situaci a využití.
- Vivec
- Středně pokročilý

tak do hiendu bych FC neodsuzoval, pokud má někdo 10k na GK tak proč ne, navíc taková GK se mění ve dvou případech- co nejčastěji, pak není problém FC prodat, nebo za XX let, kdy se ta investice už ztratí
a uchladit dnešní hiend rozumně taky nejde...
cpát ale FC na mainstreamovou kartu je podle mě blbost (i když to není případ balika)
a uchladit dnešní hiend rozumně taky nejde...
cpát ale FC na mainstreamovou kartu je podle mě blbost (i když to není případ balika)
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Není to blbost, proč ? Představ si někoho jako mě. Koupí si obyčejnou low-end/mainstream kartu za pár šupů a chce tu kartu chladit celou, aby mu zbytečně nevyhřívala celej komp - tnz. nejlépe chladit vše co na té kartě jde. Tak si koupi Fullcover a je spokojenej 5 let, pac proč by kupoval novou grafiku, když výkon téhle mainstreamové je dostatečný.Gr8 Vivec píše: cpát ale FC na mainstreamovou kartu je podle mě blbost (i když to není případ balika)
- Vivec
- Středně pokročilý

kupovat FC v ceně půlky karty?
navíc MS netopí tak, aby se to nedalo uchladit pasivkama, často navíc topí jen při zátěži a v idle jsou ty karty ledový
navíc MS netopí tak, aby se to nedalo uchladit pasivkama, často navíc topí jen při zátěži a v idle jsou ty karty ledový
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
myslis ty pasivky ktery z toho tak rady padaj a lepit to tam lepidlem si troufne malokdo ? 
- Woyta
- Středně pokročilý

Na moji 8800GT jsem musel dat FC. Pasivy na pametech nestacili a i s ofukem byly teploty vysoke. O napajeni nemluve. Obcas si kvuli stabilite nevyberes.
Ja si radeji priplatim za FC a nemusim nic resit. Ty 2st na jadre navic mi nevadi. A ceny FC taky pomalu klesaji.
Ja si radeji priplatim za FC a nemusim nic resit. Ty 2st na jadre navic mi nevadi. A ceny FC taky pomalu klesaji.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Třeba na mojí HD 3870 ten měděný pasiv z původního chladiče je naprosto dostačující.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- qm-marko_cz
- Začátečník

No a na mé 8800 GTS 512 (815/2200/2000) pasívy nepadaj a stíhaj,ale bude to asi i tím,že mám obrácené garde a hned nad kartou odfuk přez radiátor vodního chlazení. 
- 6480jojo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vodne chladenie pre Phenom II 940
Mozem dat toto chladenie na Phenoma II 940 ? a uchladi ho aj po pretaktovani ?
http://www.alza.sk/thermaltake-prowater ... d99916.htm
http://www.alza.sk/thermaltake-prowater ... d99916.htm
AMD Phenom II 940@4Ghz 1.5875V, ASUS M4A79 Deluxe, Ati Radeon 5870
4GB RAM CL4-4-4-11 800Mhz 1.8V, Corsair TX750W, Case Thermaltake ARMOR PLUS, HDD WDC 6400AAKS, Win 7 64-bit, Water cooled..

4GB RAM CL4-4-4-11 800Mhz 1.8V, Corsair TX750W, Case Thermaltake ARMOR PLUS, HDD WDC 6400AAKS, Win 7 64-bit, Water cooled..