O2 internet v mobilu VS gprs/umts modem v pc

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
looney
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

O2 internet v mobilu VS gprs/umts modem v pc

Příspěvek od looney »

Zdravim, takrka 4 roky sem byl pripojenej jen na cdma (neboprote od doby co cdma zavedli) tak sem se rozhodl pro zmenu > doma poridim pevny "normalni" pripojeni a na cesty sem si poridil notebook primo s UMTS/EDGE/GPRS modemem v sobě (fujistsu siemens m9400).

Nejakou dobu sem pouzival pripojeni od T-mobilu (pze sem dostal v lete zadar sim karut na nejakym festaku :D ) prakticky nebyl zadnej problem kdyz pominu to ze nejsou schopny ani na 3 pozadavek aktivovat sluzbu ale tj vedlejsi. Jinak mam telefon a vsechno u O2, takze sem si ted poridil sim kartu od O2, nechal si aktivovat O2 internet v mobilu.

A tady nastal problem, jakmile ji dam donotasu a chci se pripojit (SW Globe tropper connector) tam me vyfuckuje s hlaskou "Registration Denied", s touhle hlaskou me fakovala t mobile simka kdyz nebyl kredit a oni zabalokovali veskery sluzby :). Proc to ted dela O2 nechapum, rikal jsem si ze bude chyba v kompatibilite O2-modem, ale kdyz sem vyndal svoji simku co mam v mobilu a dal ji do notebooku vsechny fungovalo bez problemu, Jediny mozny rozdil ktery me napadl tak na simce co mam v mobilu mam pausal ta druha je predplacena.

Vypis diagnostiky modemu :

Hardware Test
Card name: GTM378
Application port: COM4
Card serial number: ******* tohle vedet nemusite :)
Firmware version: 2.3.3Hd (Date: Jul 17 2007, Time: 15:49:23)
Hardware version: 3.1
IMEI number: ******* tohle vedet nemusite :)
ICCID number: ******* tohle vedet nemusite :)
Phone number(s)
Operational Test
PIN code status: Ready
Network name
Network selection mode: Automatic
Signal strength: 0,0
Network settings
CS network registration: Registered
PS network registration: Registration denied
PS network attachment: Not attached
APN(s): internet

vubec me uz nenapda v cem by mohl byt problem, asi si s tim jeste zkusim pohrat.
Dneska jsem mel vplanu se stavit ve znackove prodejne O2, ale je nedele a pri pohledu na "slečny prodavačky" ktery tam byly samotny sem si rikal ze ty mi rozhodne nepomuzou a budu muset stejne pockat na vsedni dny kdy tam snad mozna bude i technik.

Nebo mi poradi nekdo tady ? :-)
podpis byl odstranen protoze prekrocil unosnou hranici demence.
looney
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: O2 internet v mobilu VS gprs/umts modem v pc

Příspěvek od looney »

Hm tak sem spravne zalamil s psani sem :)

chvilka googleni >> utilita na preflashovani firmwaru >> preflashovani dokonce na CZ verzy >> funguje bez problemu >> dokonce uz mi funguje i odesilani sms a vseho co mi driv blblo :)

klidne delete... :) sry za spam :F

Edit...

Kdyby měl náhodou někdy někdo stejnej problem tak to sem napíšu....

Po přeflashováni se modem bez problému zaregistroval do sítě, sms vše šlo... zkusim se pipojit k netu >> chyba 0x8462342 >> google chyba nastaveni APN, zkoušel sem všechno až mi došly nápady volal sem na technickou linku O2 po chvíly mi techni řekl že se omlouvá, že při aktivaci datového tarfiu zapomněl operator aktiviovat přístupovej bod (AP) takže to nemohla ani fungovat.... po zavolání na zákaznickou linku a aktivaci šlape všechno bez problémů (hovor dlouhý 50minut kvůli čekání na oepratora sem už dcla pěnil)
podpis byl odstranen protoze prekrocil unosnou hranici demence.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“