Asus P5N32-E SLI Plus (775, nF650i SLI + nF570 SLI)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
oqix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus P5N32-E SLI PLUS

Příspěvek od oqix »

Chipsety mam chladene default na severe mam 4cm ventilator. Teplota tam samorejme je hlavne na juhu ale bez toho napetia by mi ani nenabehol PC. Teploty co mi teraz ukazuje na CPU su tak trochu asi mimo pretoze pri zatazi pise 78°C a chladic je studeny cize neako sa mi to nezda (pastu aj chladic mam v poriadku). Bios tam je 1104 ten co je na asus stranke.
Takze som to trosku zmenil ale zatial to nieje 24/7 konfikuracia pretoze neako nemozem spustit niektore instalacky pise ze subor je poskodeny mozno niekto z vas bude vediet ako by sa to dalo FIXnut ked hej ozvite sa dik:

Main manu:
AI Tuning - Manual
Overclock Options - Disable
N.O.S. Options - Disable
SLI Broadcast Aperture - Disable (toto niesom celkom isty ci mam zapnut alebo vypnut na nete som nasiel ze asi zapnut leboto moze zvysit vykon ked pouzivate SLI ale nikto sa tam netvaril presvecivo)
NVIDIA GPU Ex - Disable (to iste co Sli Broadcast aj ked mal som BSOD 0x00000124 co by mohlo byt tym cize OFF)

System Clocks
PCIEX16_1 Frequency (MHz) - 100MHz
PCIEX16_2 Frequency (MHz) - 100MHz
PCIEX16_3 Frequency (MHz) - 100MHz
SPP <-> MCP Ref Clock, MHz - Auto

FSB & Memory Config
FSB_Memory Clock Mode - Unlinked
FSB (QDR), MHz - 1900
MEM (DDR), MHz - 800 (neako mi neidu taktovat moje RAM na tej doske neviem ci su to take smejdy alebo je to niecim inym)

Overclocking
CPU Multiplier - 9.5
Memory Timing Setting - vsetko auto (dufam ze casom doladim)
Spread Spectrum Control - CPU Spread Spectrum - Disable
- PCIE Spread Spectrum - Disable
- MCP PCIE Spread Spectrum - Disable
- SATA Spread Spectrum - Disable
- LDT Spread Spectrum - Disable
CPU Internal Thermal Control - Disable
Limit CPUID MaxVal - Disable
Enhaced C1 (C1E) - Disable
Execute Disable Bit - Enable (neviem coto presne robi ako to nastavit?)
Enhanced Intel SpeedStep Tech (EIST) - Disable
Virtualization Technology - Enable (neviem coto presne robi ako to nastavit?)
LDT Frequency - 5x

Overvoltage
VCore Voltage - 1.55V
MEM Voltage - Auto (alebo 2.1-2.2)
1.2V HT Voltage - 1.2V
NB Core Voltage - 1.35V
SB Voltage - 1.65V
CPU VTT Voltage - Auto (zatial tak mozno to zmenim)
DDR2 Controller Ref Voltage - Auto
DDR2 Channel A Ref Voltage - Auto
DDR2 Channel B Ref Voltage - Auto

Kebyze niekto vedel o neakom lepsom nastaveni sem s nim dik. Aktualne idem na E8500 3.16@4.52Ghz.
gunik
Nováček
Nováček

Příspěvek od gunik »

Yap, bios 1104, sekl jsem se s tou verzi 1004. sorry. Co se tyce tech pameti, tak je taky nemuzu ani o kousek taktnout, mam A-Data Vitesta EE 2GB (kit 2x 1GB) 800+ MHz. Jinak pekny vysledek tech 4,52 GHz
oqix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oqix »

robil niekto z vas pencil mod? Mne sa neako nechcel drzat grafit na tom rezistore a z lakom som to nechcel riskovat. Funguje to?

Takze ta moja doska dala max 480 FSB viacej uz neide cize konecny takt 4560Mhz pre moj E8500.
Doska undervoltuje napetie na CPU ked je velmi studena.
Afik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Afik »

Ahojte, mám asi menší problém. Zhruba před rokem a půl jsem si koupil tuto desku a byl jsem s ní maximálně spokojen, ale o prázdninách jsem si pořídil GK Asus ENGTX280. Kvůli této kartě jsem si musel koupit i nový zdroj Fortron Epsilon 700W. (sestavu mám: tuto desku, Intel Core2 Duo E6750, Gk ASUS ENGTX280, 2*1GB DDRII Corsair PC6400, jeden disk SG Barracuda 320GB a jednu vypalovačku a zdroj Fortron Epsiplon 700W....nic není přetaktováno) Bohužel při hraní Crysis a při 3D Marku 2006 mi počítač strašně pískal a kvílel a nedalo se to skoro vydržet, takže jsem z hraní nic neměl a nevyl jsem schopen určit jestli je to z desky (s největší pravděpodobností), zdroje, nebo grfické kary,ale v 3D Marku 2006 jsem měl oklo 13000 bodů. Zhruba před měsícem pískánínáhle ustalo,ale v 3D Marku 2006 se se stejnou sestavou dostanu sotva na 9000 bodů. Navíc při hraní her se mi občas stane, že spadne framerate ze zhruba 60 na 10 a už na této hodnotě zůstane. Grafickou kartu a zdroj jsem půjčil kamarádovi aby vyzkoušel jestli mu to pojede a s Atlonem 64 5400+ a deskou zhruba za 2000se mu daří dostat něco málo přes 11000 bodů, takže moje problémy budou asi v desce. Zkoušel jsem updatovat poslední BIOS a pořád to samé. Chtěl bych se tedy zeptat,jestli se náhodou někomu stalo to samé, případně jak to vyřešit. A jestli je to problém hodný reklamace a jaké asi budou moje šance na úspěšnou reklamaci. Díky všem.
oqix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oqix »

Osobne si myslm ze doskou to nebude, skor VGA alebo zdrojom. Mas pripojene oba molexy do VGA? Cize piska to len pri zatazi PC ano? Kolko pinovy EATX konektor pouzivas ( 4 ci 8 )?
Hyby
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hyby »

Mám 8800GT a ten první kousek mi to dělal taky, náhodou též při Crysisu...v servisu mi řekli, že to dělají zřejmě cívky na VGA, tže vyměnit, jinak tě to upíská k smrti...
oqix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oqix »

skusal si to dat do druheho PCI-E slotu? Moze byt ze je vadny PCI-E slot a doska nedodava do VGA napetie. Aj ked to mi pride nie velmi pravdepodobne.
Afik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Afik »

Díky za pomoc. Teď jsem mimo domov,ale jak přijedu tak to zkusím dát do jiného PCI-E slotu. Jinak napájení mám zapojené v pořádku je tom jeden 2x4 pin a 2x3 pin a oba jsou tam zapojené. Jen mě zaráží,ze na jiném počítači je ten výkon se stejným zdrojem i grfickou kartou lepší. Asi to ještě pro jistotu dám jednomu kamarádovi,co hodně hrává tak aspoň na pár dní aby to odzkoušel. A pískání je jen při zátěži, jinak ne a jediná věc co zabrala je stahnout detaily a zapnout vertikální synchranizaci. Konkrétně v Crysis hned po spuštění, kdy se zobrazuje logo EA Games mi fraps hlásil kolem 2500 fps a pískání v tu chvíli bylo skoro k nevydžení.
Nicki.S
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nicki.S »

zdravíčko lidi, nemá náhodou někdo z vás doma povalující se původní chladič na North bridge? já měnil na desce za Noctua NC-U6, zdály se mi vysoké teploty, i když s tímhle je to podobný nejspíš za to může topící grafa :D ...jinak pointa je v tom, že sem při výměně ten původní chladič odrovnal :-D :-D a rozpadl se mi na 3 kusy ...neptejte se jak se mi to povedlo :D ...teď mi nějak haprují votáže i po výměně zdroje a zřejmě poputuje deska na reklamaci. jinak ten chladič samozřejmě odkoupím.
i5-4670K@4,4ghz+Noctua NH-D14, MSI Z87-G45 Gaming, 4x4GB DDR3 1600mhz cl8, 1060 6GB Aorus, MX300 525GB+2TB seagate, EVGA G3 750W, Zalman Z9 plus
kreatin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kreatin »

Chci se zeptat,na stránkách výrobce této desky je nový bios "Verze 1301"jaké máte zkušenosti stouto verzí,myslím ohledně stability a hlavně taktování,sám mám procesor intel core2duo e6600 2.4@zatím na 3.1GH na základním biosu ,který tady byl při koupi v.501 chci ho dostat právě na 3.6 ,ale při 3.2GH strácí stabilitu takt 9x356Mhz nabo mám zkusit jinou verzi biosu takzvaně už odzkoušenou...rád uvítám vaše příspěvky...... :roll:
MB: Asus Rampage II Extreme, CPU: Core i7 920 D0 2.66@4312MHZ,CHladič:Noctua NH-D14,Pamět:6 GB 3x2 Corsair 1600Mhz 9-9-9-24-1T @1833Mhz,Geforce GTX 780 Phantom "GLH",zdoj: Flotron Everest 800W 12cm fan. 85Plus,
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Na 65nm Quady byl nejlepší BIOS 0803. :wink:
=>
BIOS 0803
gunik
Nováček
Nováček

Příspěvek od gunik »

Zdravim, potreboval bych pomoct s timto problemem. 2,5 roku mi tahle deska jela v pohode, ale posledni mesic byla hodne nestabilni, porad modra smrt. Nakonec jsem zjistil, ze jsou na vine pameti A-Data EE 800+, projete Memtestem s par chybami...Pujcil jsem si na otestovani Kingston ( 2krat 512, frekvence 533) a s nimi to jede perfektne...Ty A-Data nejedou ani jako singl, ani jako dual. Dneska jsem koupil nove ramky A-Data a delaji presne co ty stare. Mohly by byt pametove sloty na desce v haji? Zvlastni je, ze ty Kingstony jedou....Bios desky 0901
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Zkus je podtaktovat.
Rambo16
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo16 »