Ako zapojit "radio" s PC ...

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
RiCK
Začátečník
Začátečník

Ako zapojit "radio" s PC ...

Příspěvek od RiCK »

... aby na pravej strane hrali len výšky a na lavej strane len basy ?
Teraz mam repraky zapojene takto:
Obrázek
Už ma "irituje" že ked počúvam nejaku hudbu v ktorej je vela basov (čiže stále :D), tak tie malé repráky jednoducho skapinaju a praskaju jak fras :(
Ked radio nastavim takto L --I------ P (stare dobre analogove nastavovanie) tak z vysok skoro nic nepocut, bo subik je na basy :sad: , preto by som chcel nejake riesenie ako preniest basy na lavu stranu a vysky na pravu :(
Za akukolvek pomoc napred dakujem :worship:
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Ako zapojit "radio" s PC ...

Příspěvek od Stano K. »

Len taká myšlienka: počúvaj hudbu z internetu cez prehrávač ktorý dokáže nastaviť basy.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Takhle prasácké zapojení už jsem dlouho neviděl.
BTW, mezi basovým a výškovým pásmem je ještě jedno celkem zbytečné středové pásmo.
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

velmi si mi pomohol ...
sTano11 : je prehrávač v ktorom sa da nastaviť aby na pravej strane hrali výšky a na lavej basy ? :?
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Nezlob se na mě, ale tohle je vážně síla.

Předpokládám, že repro tebou označené jako "výšky" je ve skutečnosti nějaká maličká krabička se širokopásmovým reproduktorem. O to, aby reproduktor "nepraskal jak fras" se stará výhybka, která určí šířku pásma vyzařovanou reproduktorem (velmi zjednodušeně řečeno). Nedal jsi nám opět žádné informace, takže věštím z koule - s největší pravděpodobností tyto krabičky žádnou výhybku nemají, což pro ně znamená, že reproduktory jsou zbytečně zatěžovány signálem, který nejsou schopny uspokojivě reprodukovat (basové frekvence).

Vem pětistovku a kup nějaké staré Tesly. Nic, co by umělo na jedné větvi výstupu zesilovače stáhnout basy, velmi pravděpodobně neexistuje, protože to vychází z nesmyslného zapojení k sobě nepatřících komponentů - silně pochybuji, že by nějakého konstruktéra napadlo toto zohledňovat.
ttx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ttx »

Preco by to neslo? Staci medzi PC a Zos zapojit stereo ekvalizer a kazdy kanly nastavit reverzne.
Alebo sa poobzeraj po nejakom softe co robi ekvalizer v PC. (stereo - softwarovy ekvalizer)
Ryck
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ryck »

Co tak dat na L a P takovou tu krabicku, co selectuje jen vysky / basy?
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Té krabičce se říká aktivní výhybka, ale její cena by hádám převýšila cenu zbytku aparátu :)
Zkusil bych připojit ty satelitky k zesilovači přes oddělovací bipolární kondík asi 220uF. To by ti mohlo stačit :wink:
Nebo dát do každé bedýnky kondík 100uF, to už je jedno.
Obrázek
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

bipolarni kondy :blee:

RiCK: nemas doufam ty satelity paralelne?? (kvuli impedanci)

nejlepsi by bylo krmit ten sub extra zesikem....taky jsem to jeden cas mel
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“