PRIPOJENI SCSI HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- coituss
- Nováček

-
PRIPOJENI SCSI HDD
Prve jsem koupil Seagate 300GB ST3300655LW, Cheetah15K, 16MB, U320 a potrboval bych ho rozchodit v pc,desku mam maximus formula.Jsem porad na netu,ale porad nevim co vsechno k tomu budu jeste potrebovat.Dekuji za kazdou radu.
- Vivec
- Středně pokročilý

Re: PRIPOJENI SCSI HDD
že by SCSI řadič?
pak samozřejmě kabel a terminátor, všechno volit podle disku, 68/80pin...
pak samozřejmě kabel a terminátor, všechno volit podle disku, 68/80pin...
- coituss
- Nováček

-
Diky,a mohl by jsi mi doporucit nejaky radic ktery mi pujde do desky.A co je to ten terminator?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Vysvětlím to trochu polopatě, tak mě kdyžtak nekamenujte.
SCSI nedokáže poznat kolik má k sobě připojených HDD (7 až 15) a proto se využívá tzv. Terminace. Terminátor je vlastně zakončením kabelu (poslední článek na kabelu např. řadič - HDD - terminátor nebo řadič - HDD - HDD - HDD - Terminátor) a je to jakási "točna" pro signál.
SCSI nedokáže poznat kolik má k sobě připojených HDD (7 až 15) a proto se využívá tzv. Terminace. Terminátor je vlastně zakončením kabelu (poslední článek na kabelu např. řadič - HDD - terminátor nebo řadič - HDD - HDD - HDD - Terminátor) a je to jakási "točna" pro signál.
- zombux
- Odborník PCT

tedy funguje to podobně jako u BNC Base-T sítě?Krteq píše:Terminátor je vlastně zakončením kabelu (poslední článek na kabelu např. řadič - HDD - terminátor nebo řadič - HDD - HDD - HDD - Terminátor) a je to jakási "točna" pro signál.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Myslím že jo...
v sítích se moc nevyznám
a BNC jsem už dlouho neviděl
v sítích se moc nevyznám
- Vivec
- Středně pokročilý

terminátor ale není nutnej, mě všechno jede v pohodě už rok bez něj, někde sem ho ztratil a novej se mi nechtělo kupovat, tak jsem to zkusil bez toho a žádnýho negativního odpadu jsem si nevšim...
ad řadič- záleží kolik do toho chceš investovat a co má splňovat- můžeš volit mezi řadičem do PCI, nebo PCIe, pokud budeš provozovat jen ten jeden disk a neplánuješ raid, tak by ti moh stačit nějakej levnější do PCI (projeví se určitý zpomalení maximální přenosovou rychlostí PCI, ale ne výkonu to nepoznáš), to je investice tak kolem 2-4k kč
pokud bys chtěl něco lepšího tak řadič do PCIe 4x, kterej netrpí neduhy, cena od 3-xxx tisíc
zančky: tady ti moc neporadim, o scsi už se delší dobu nezajímám, ale pokud to nemusí umět pokročilejší možnosti RAIDu tak je to víceméně jedno- adaptec (ten mám a zpokojenost, spíš průměrnější řadiče za zajímavou cenu), intel (špička), LSI (dobrá zančka) atd...
ad řadič- záleží kolik do toho chceš investovat a co má splňovat- můžeš volit mezi řadičem do PCI, nebo PCIe, pokud budeš provozovat jen ten jeden disk a neplánuješ raid, tak by ti moh stačit nějakej levnější do PCI (projeví se určitý zpomalení maximální přenosovou rychlostí PCI, ale ne výkonu to nepoznáš), to je investice tak kolem 2-4k kč
pokud bys chtěl něco lepšího tak řadič do PCIe 4x, kterej netrpí neduhy, cena od 3-xxx tisíc
zančky: tady ti moc neporadim, o scsi už se delší dobu nezajímám, ale pokud to nemusí umět pokročilejší možnosti RAIDu tak je to víceméně jedno- adaptec (ten mám a zpokojenost, spíš průměrnější řadiče za zajímavou cenu), intel (špička), LSI (dobrá zančka) atd...
- coituss
- Nováček

-
Zalezi mi hlavne na tom,aby mi sel na desku a mohl jsem pouzit hdd ktery mam v pc nyni.A ten je sata.Pustil bych do toho tak 7000kc.Vejdu se?
- coituss
- Nováček

-
Mam moznost koupit tento radic.HP Smart Array P400 SAS (SATAII).Kdyz tak prosim napis primo tip,jaky by se mi k tomu disku hodil.Dik
- Vivec
- Středně pokročilý

pokud máš SCSI disk (což píšeš že máš) tak potřebuješ SCSI řadič a ne SAS
koukni se na ten disk a popiš co je tam za konektor, jestli podlouhlej jako starý IDE nebo malej jako sata
viz:
SAS:

SCSI:

koukni se na ten disk a popiš co je tam za konektor, jestli podlouhlej jako starý IDE nebo malej jako sata
viz:
SAS:

SCSI:

- coituss
- Nováček

-
Je to presne ten druhej obrazek scsi.
- Vivec
- Středně pokročilý

ok, a je to 68pin nebo 80pin?
\\už jsem to našel, je to 68pin
\\už jsem to našel, je to 68pin
- Vivec
- Středně pokročilý

hmm s řadičema pro U320 už to neni žádná sláva, aby to mělo cenu tak je lepší vzít něco s rychlym rozhranim, což je PCI-X který nemáš, nebo PCIe, což jsou asi dva řadiče na trhu, imho s timhle adaptecem chybu neuděláš:
http://www.alza.cz/radic-adaptec-asc-29 ... 102747.htm
http://www.alza.cz/radic-adaptec-asc-29 ... 102747.htm
- coituss
- Nováček

-
BUDE S TIM CHODIT I MUJ STARY HDD SATA?
- coituss
- Nováček

-
Jo a mam Visty,pojede to na nich?
- Vivec
- Středně pokročilý

na ten řadič zapojíš POUZE ten scsi disk, sata disky zapojíš do základní desky
ve vistách to pojede
ve vistách to pojede
- coituss
- Nováček

-
Diky moc za rady.cus
- coituss
- Nováček

-
Tak to mam zapojeny.Ale nevim jak nastavit bios toho radice a jestli se nastavuje neco v biosu zak.desky.Chtel bych vyuzit max.vykon disku.Predem dik za radu.cus
- Vivec
- Středně pokročilý

v biosu desky se nic nastavovat nemusí, v biosu řadiče většinou taky ne, všechny důležitý věci jdou povětšinou ovládat přes program dodávanej výrobcem řadiče (ale při jednom disku nebude potřeba nic nastavovat...)
- coituss
- Nováček

-
Jake by meli byt hodnoty namerene v Hd Tach?Ukazuje mi to 37.5 MB/s. rychlost cteni.Neni to malo?