Zdravim potreboval bych radu. Mam notebook HP Pavilion DV5 - 1030.
Konf.: AMD Thurion X2 Ultra 80, 3G ram, Ati 3450, Vista 32b.
1.
Stava se mi ze se notebook sam podtaktuje na 525 MHz a tak zustane i na vysoky vykon nebo na jakikoliv jiny profil. Pomaha jenom restart ci uspani a opetovne probuzeni. Zkousel jsem reinstal, flash biosu a nic nepomohlo.
Vysledoval jsem ze se to stava pri odpojeni od site ci po probuzeni a obcas i pri prvnim spusteni.
2.
Bezna provozni teplota notebooku je 95 stupnu , a notebook je starej necely 2 mesice takze chladic jeste zasvinenej nebude ....
Pride mi to celkem dost .... protoze pokud vim tak horni hranice AMDcek je kolem 100 °C.
3.
Nestabilita pri hrani kolisani fps .... tusim ze kuli teplote ....
priklad : Counter-Strike 100FPS a znicehonic pad na 15 cca na 2-3 sekundy ... coj je mi celkem divny s touto konfiguraci ....
zkousel sem i povypinat aplikace v pozadi jak rucne (vcetne AV) tak pres fusion od AMD\ATI.
Dekuji za vsecky rady, ale pocitam ze stejne budu muset reklamovat.
ps.: je to uz muj 2 HP notes behem roku takze bud je HP desnej krap nebo mam desnou smulu
HP DV5 - 1030ec
Moderátor: Don
- cVMIraS
- Nováček
-
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: HP DV5 - 1030ec
To je spíš AMD křáp, podle všeho...
1 tohle vypadá na chybu v AMD PowerNow! - každopádně pokud bereš údaje z CPU-Z, tak tomu zase tolik nevěř, nemusí to bejt přesný...
2 pravděpodobný důvod AMD "Puma" (nejen HP se s touhle povedenou platformou přehřívají)...
3 pravděpodobný důvod: přehřívání...
Můžeš to zkusit reklamovat, těch 95 °C je fakt hodně, možná bych rovnou zkusil odstoupit od smlouvy (asi za to bude pravda nějaká pokuta) a koupil něco s CPU od Intelu...
1 tohle vypadá na chybu v AMD PowerNow! - každopádně pokud bereš údaje z CPU-Z, tak tomu zase tolik nevěř, nemusí to bejt přesný...
2 pravděpodobný důvod AMD "Puma" (nejen HP se s touhle povedenou platformou přehřívají)...
3 pravděpodobný důvod: přehřívání...
Můžeš to zkusit reklamovat, těch 95 °C je fakt hodně, možná bych rovnou zkusil odstoupit od smlouvy (asi za to bude pravda nějaká pokuta) a koupil něco s CPU od Intelu...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- cVMIraS
- Nováček
-
Re: HP DV5 - 1030ec
ok dik za rady ....
jinak udaje o procaku mam jak z cpu-z tak z amd power monitor ... takze pocitam stim ze amd umi udelat program kterej ukaze frekvence procaku a jinak je to znatelny ze mi treba skube i 60Mb cervenej trpajzlik pri prehravani
jinak udaje o procaku mam jak z cpu-z tak z amd power monitor ... takze pocitam stim ze amd umi udelat program kterej ukaze frekvence procaku a jinak je to znatelny ze mi treba skube i 60Mb cervenej trpajzlik pri prehravani