AVG 8 po spuštění PC se nedokáže připojit k Internetu

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Radek123
Nováček
Nováček

AVG 8 po spuštění PC se nedokáže připojit k Internetu

Příspěvek od Radek123 »

Přeji všem hezký den.

Na počítači byl dříve nainstalován AVG 7.5 a ten se po spoštění PC automaticky aktualizoval a ihned spustil antivirovou kontrolu. Po přeinstalaci na AVG 8 se při spuštění PC tento program nedokáže připojit k Internetu a aktualizovat ikdyž mám nastaveno aby tak učinil při spuštění PC.V Pokročilém nastavení AVG je nastaveno v Atualizacích Aktualizovat ihned, v Proxy je nastaveno Nepoužívat proxy (co toto nastavení znamená?), v Vytáčené připojení jsou zaškrtnuty obě kolonky Použít vytáčené připojení a Zavřít vytáčené připojení po dokončení. Internet se připojuje pomocí ADSL přes pevnou linku.Pokud vytočím připojení pak se AVG bez problémů připojí.

Předem všem děkuji za pomoc.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: AVG 8 po spuštění PC se nedokáže připojit k Internetu

Příspěvek od zombux »

AVG je notoricky problémová sračka, zejména ve verzi 8. v jedné firmě jsem viděl běžné dva PC spojené kříženým kabelem, na nich sdílení tiskárny, a po instalaci AVG8 sdílení prostě přestalo fungovat, i když vše ostatní šlo. zaboha to nešlo nakonfigurovat. AVG je špička, to ano, ale ve frekvenci planých poplachů. doporučil bych použít něco normálního - placený NOD32 nebo free Avast, pokud AVG8 je třeba kvůli firewallu, existuje mnoho nesrovnatelně lepších řešení, lepší je prakticky cokoliv.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Radek123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Radek123 »

Děkuji za odpověd', AVG používá moje teta a má ho zaplacený a těžko ji přesvědčim aby přešla na jinej.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Z mých osobních zkušeností AVG nebrat! Je to odpad, "kdysi" byl dobrej, někde okolo verze 4 až po 6ku, pak to s ním šlo z kopce..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Radek123 píše:Děkuji za odpověd', AVG používá moje teta a má ho zaplacený a těžko ji přesvědčim aby přešla na jinej.
v tom případě se dá říct jen "kdo chce kam..."
Half-Death
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Half-Death »

Kdyz uz to ma koupene...
http://www.avg.com/cz.support-technical
AVG Technologies CZ, s.r.o.
Technická podpora
+420 549 524 011
A samozrejme vyzkouset posledni verzi na webu...
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jansv »

Ano, ale AVG se nedá nazvat antivirem. Brát Eset Smart Security (NOD32 + firewall) nebo alespoň NOD32. AVG je velice problémové a jenom zpomaluje systém, natož aby našlo a zničilo nějakýho šmejda. Takže nyní bych kontaktoval Technickou podporu, když už jsi bohužel zakoupil licenci, jakmile skončí licence, smazat a koupit NOD32 nebo Eset Smart Security (tedy AV od ESETu).
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Já jsem s AVG spokojen cena versus kvalita super. Kdysi jsem mel NODa a Norotna... Avast nebrat, ale když mi donese nekdo na servis PC kde má hrde naistalovného Avasta, Noda apod. a já to projedu AVG a najde to několik virů, už tak nadšený neni. Tím nechci říct že je AVG nejakej super AV. Každy umí něco a žádny neni dokonalý. Myslim že občas zmenit AV je ta nej. volba. Ale mě AVG nezklamal a nezatežuje tolik system hlavne.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Dzin píše:když mi donese nekdo na servis PC kde má hrde naistalovného Avasta, Noda apod. a já to projedu AVG a najde to několik virů
otázka je jestli ti lidi mají ty antiviry aktuální, a taky AVG rádo planý poplachy, takže já bych moc nejásal
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

zombux píše: otázka je jestli ti lidi mají ty antiviry aktuální, a taky AVG rádo planý poplachy, takže já bych moc nejásal
Ano aktuální pochopitelně. A já vůbec nejásám, ale moc se mi nelíbí jak hodně lidí zkusí jeden AV a ten je nej nej... každy AV má více nebo méně poplachů, ale když vidím jak odstraní vira a systém je ok, tak prostě to je důkaz že momentálně aktualní např. NOD32 na to neměl. Ano jindy to je AVG které to neumí a třeba jiný AV pomůže, ale říct že AVG není antivir, to je prohlášní stejného charakteru jako blondýnky jsou hloupý a to všechny... Každý AV má svoje chyby.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tak já mám na domácím desktopu NOD32 a na pracovním NB AVG 8 /obé běží na Vista x64/ a myslím, že to tak zůstane. Obojí funguje bez problému, i když je pravdou, že kdysi, ještě na jiném PC, jsem na AVG 8 planý poplach zaznamenal, ale to bylo brzy po vydání té osmičkové verze.

Ono odkud dneska chytit vira.. snad každý email server má AV ochrany, tedy z emailu ne, a pokud se člověk aspoň trochu preventivně brání /aktualizovaný systém, nějaká ta imunizace prohlížečů pomocí Spybotu atp./, tak maximálně tak chytí nějakou tu nechtěnou tracking cookie a AV ani v podstatě fakticky nepotřebuje /ledaže by stahoval nějakej warez atp./.

AVG 8 /už konečně s webovým štítem a aktualizacemi po 4 hodinách/ bych se třeba do firemního protředí nebál doporučit, obzvláště třeba pokud by to licenčně vyšlo výrazněji levněji, než konkurenční produkt.

P.S. Hovořím jen o samotném AV, s tím řešením, které obsahuje firewall, nemám zkušenosti..
show must go on..
KwazzyGT
Nováček
Nováček

Příspěvek od KwazzyGT »

Zdravím!
Odinstaloval jsem AVG8 z Vist 32bit. Restart systemu a instalace Eset Smart Security demo ... jelikož se mi momentálně nechtělo vysolit 2 tácy za blbost, když sedím za kvalitním hardwarovým firewallem tak jsem ho taky odinstaloval a dal jsem jako třetí pokus Avast. Nefunguje mi už nic a ani se nemůžu připojit k internetu. Pravděpodobně mi to rozhasilo celý systém. Mohl bych opravit Visty z DVD bez porušení zbývyjících programů, nebo půjde všechno do ... ? :o
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

KwazzyGT píše:Mohl bych opravit Visty z DVD bez porušení zbývyjících programů, nebo půjde všechno do ... ? :o
půjde všechno do... stavu jako kdybys je nainstaloval načisto. na tvém místě bych spíš kouknul jestli je všechno správně odinstalováno
KwazzyGT
Nováček
Nováček

Příspěvek od KwazzyGT »

No právě, že jsem našel nekorektně odinstalovaných pár souborů od AVG. A nejde to nijak opravit. Avast nejde opravit přeinstalováním, ani nejde odinstalovat. V podstatě mi jde o to zachránit dva programy, které nemám jak nainstalovat a nechci je novou instalací smazat. Pos*** Visty. Jsem blb, že jsem do nich šel. Sposta programu na nich nefunguje normálně a ten zbytek je třeba různě upravovat. AVG v kompu už nikdy nechci mít!
KwazzyGT
Nováček
Nováček

Příspěvek od KwazzyGT »

Chtělo to vyčistit registry, pozastavovat spuštěné procesy související s AVG i Avastem a už to pak šlo ... hodina ale ztracena u kompu. :sad:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

KwazzyGT píše:Chtělo to vyčistit registry, pozastavovat spuštěné procesy související s AVG i Avastem a už to pak šlo ... hodina ale ztracena u kompu. :sad:
jo a pak nadávej na Visty...
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“