Dobrý deň,
chcel by som vás požiadať o radu ohladne problémov s prijímaním WIFI singálu v iných miesnostiach ako je umiestnený router. Jedná sa o model Draytek Vigor 2600 GE (anténa pôvodná, neviem hodnotu zisku).
Problém č.1
Prijímam prostredníctvom notebooku signál z tohto routru v podkrovnej izbe (router umiestnený na prízemí cca 10m diagonálne). Materiál, ktorý sa nachádza pod sádrokartónom je hliníková fólia (používaná pri zatepľovaní), čize je viacmenej ako keby v konzerve, čomu prisudzujem zníženie hodnôt.
Problém č.2
Medzi notebookom a routrom sa v prízemnej miestnosti nachádza mikrovlnná rúra, pri ktorej spustení prichádza k výpadkom. Signál sa tvári normálne, avšak ako keby neprichádzali žiadne dáta, čiže sa tieto zariadenia veľmi nemusia. Takisto je v dome zapojené na tejto istej trase aj bezdrôtový prenos audio/video signálu cez klasické A/V cinchové "krabičky".
Takže by som sa rád spýtal, ešte predtým ako kúpim nejakú zbytočnosť:
1. Stačí kúpiť všesmerovú anténu s vačším ziskom, prípadne s akým veľkým?
2. Ako vyriešiť výpadky spôsobené mikrovlnnou rúrou a teoretické zniženie hodnôt kvôli A/V bezdrôtovému prenosu?
Ďakujem za odpovede predom.
Problémy s intenzitou a výpadkami wireless signálu
Moderátor: Don
- Sysell
- Nováček

-
- ttx
- Začátečník

-
Re: Problémy s intenzitou a výpadkami wireless signálu
V kratkosti:
bod c.1 Ano 12dB panelka by ti mohla postacit
bod c.2 nekvalitnu mikrovlnku vyhod, kup si novu, taku co nebude rusit wifi.
Pre lepsie poradenie by si sa musel napisat nejake zmerane hodnoty sily signalu a kvality signalu.
bod c.1 Ano 12dB panelka by ti mohla postacit
bod c.2 nekvalitnu mikrovlnku vyhod, kup si novu, taku co nebude rusit wifi.
Pre lepsie poradenie by si sa musel napisat nejake zmerane hodnoty sily signalu a kvality signalu.
- Sysell
- Nováček

-
Ďakujem za odpoveď.
Bohužial nemyslím si, že mikrovlnná rúra za €500 je nekvalitná. Tá anténa mi príde ako dobré riešenie. Viem, že tu je aj možnosť premiestniť router bližšie k izbe, avšak v mojom prípade je toto riešenie nereálne.
Bohužial nemyslím si, že mikrovlnná rúra za €500 je nekvalitná. Tá anténa mi príde ako dobré riešenie. Viem, že tu je aj možnosť premiestniť router bližšie k izbe, avšak v mojom prípade je toto riešenie nereálne.
- ttx
- Začátečník

-
Mikrovlnka presla urcite nejakym testom a homologizaciou, takze tvrdit ze ti rusi wifi bez merania, moze byt iba pocit. Ale ak ten pocit mas, tak ju nepouzivaj vtedy ak chces nieco prenasat cez wifi.
Pripominam, ze bez nameranych hodnot sa da len spekulovat...
Skus sem dodat hodnoty ake mas na mieste prijmu a moze ti byt poradene presnejsie.
Anteny na routroch byvaju vo vetsine pripadov anteny vsesmerove so ziskom okolo 2dBi.
Pripominam, ze bez nameranych hodnot sa da len spekulovat...
Skus sem dodat hodnoty ake mas na mieste prijmu a moze ti byt poradene presnejsie.
Anteny na routroch byvaju vo vetsine pripadov anteny vsesmerove so ziskom okolo 2dBi.