DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Příspěvek od Smith »

honzis píše:Nejsem žádný náročný grafik, hlavně chci vědět když si koupím http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B1QUK4N jestli budu spokojen, nebo na co bych si měl u něj dát pozor
to jestli budeš spokojený záleží na tom, jaké nároky na monitor máš ... tohle je prostě TN panel se všemi jeho nevýhodami.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

pokud ale nemas s lepsimi panely zkusenosti, tak ti dostacovat bude.
Mr.Katana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr.Katana »

Fofrer píše:pokud ale nemas s lepsimi panely zkusenosti, tak ti dostacovat bude.
jj, to je myslím přesně vystižený problém :) Měl jsem mezi dobrými kamarády dva zarputilé zastánce CRT především kvůli barvám, oba u CRT vydrželi až do poloviny letošního roku a oba si letos pořídili LCD s TN obrazovkou :-D Jeden s tím, že má údajně nejlepší barvy na LCD jaké kdy viděl (má Samsung 2693HM, o kterém jsem se tady již několikrát zmiňoval jako o klasickém TN panelu, žádný zázrak) a druhý si pořídil také Samsunga (alespoň ten výběr značky za něco stojí :lol:), ale T220. Oba jsou spokojení, protože prostě nemají své zkušenosti s lepší technologií (to, že se přijde podívat na můj monitor na pět minut není dostatečná doba, aby poté poznal nevýhody TN na první pohled a nemyslel si, že je můj nemá také). Já osobně jsem byl i z vrcholového TN monitoru Samsung 2693HM zklamán, ale jak říkám, nikdy jsem TN nekoupil, vždy jsem měl pokročilejší technologie.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Mr.Katana píše:aby poté poznal nevýhody TN na první pohled
ale jo, mizerné pozorovací úhly pozná na první pohled každý.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Mr.Katana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr.Katana »

Smith píše:
Mr.Katana píše:aby poté poznal nevýhody TN na první pohled
ale jo, mizerné pozorovací úhly pozná na první pohled každý.
Mr.Katana píše:aby poté poznal nevýhody TN na první pohled a nemyslel si, že je můj nemá také
Musíš citovat celou větu... Tady je to docela významný rozdíl ve smyslu :wink: Nikdo neřekl, že pozorovací úhel někdo nepozná na první pohled :)
Tomekczze
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomekczze »

Mr. Katana: me ten Acer stal 11,5 K, mam ho 3-4 tydny a uz sem si na nej zvyknul. Inputlag jak psal AlbiDC nepozoruju, ale taky nehraju zadny online fps, jen strategynebo sportovni, treba wary, C&C, fifu nebo Dirta. Jinak se divam na filmy a naprosta spokojenost. Ted uz bych ho nemenil.
Sry ze sem nenapsal driv,a le vubec sem nemel cas :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

po zvážení všech pro a proti jsem se nakonec rozhodl pro TNko. když s tím nebudu spokojenej, vždycky to můžu prodat a koupit lepší. má tu někdo zkušenosti se Syncmasterem 2443BW? byl mi doporučen, a na netu jsem podrobnou recenzi nenašel
ignorelist: kremrole a dezoláti
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

tady je taková měnší uživatelská recenze, snad ti pomůže:
http://www.displayblog.com/2008/07/14/s ... d-monitor/
jinak tam asi bude displej z T240, koukám že má dobrý polohování a nemá lesklej rámeček což je aspoň pro mě velký +
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

zombux píše:...po zvážení všech pro a proti jsem se nakonec rozhodl pro TNko....
Tvoje zvážení všech pro a proti připomíná starý vtip, jak si chlap vybíral ze tří ženskejch, se kterou se ožení. První velmi dbala na svůj zevnějšek a byla vždycky šik, druhá se zase starala ze všeho nejvíc o chlapovo dobro a třetí byla velmi úspěšná a bohatá podnikatelka. Chlap přemejšlel a přemejšlel, zvažoval všechna pro a proti a pak si vzal tu s největšíma dudama.

Takže tvoje "dudy", kterým jsi neodolal, je pouze a jen cena. No nešť, aspoň má DVI, sláva.
Ono těžko porovnáš něco, co jsi neviděl, s něčím, co jsi taky neviděl (radši), monitor ti bude sloužit a vyhovovat, dokud nedejbože neuvidíš na vlastní oči něco s S-IPS.

Ilustrativně si dovolím vložit obrázky pozorovacích úhlů 24" TN monitoru a 24" S-IPS monitoru, opakuji pouze ilustrativně, ne všechna TNka jsou takhle špatná, ale o moc lepší taky ne.

TN

Obrázek

S-IPS

Obrázek

U takhle velkých monitorů už totiž ty pozorovací úhly nejsou od věci. Věrnost barevného podání je pak taky jinde (větší spektrum zobrazitelných barev, černá opravdu černá atd.), ale člověk si opravdu zvykne na všechno.
Jenom k investici. Lakomej platí 2x a opravdu nejsme tak chudí, abychom kupovali levné věci. Ty jsi duševně připraven, že budeš platit 2x (z tvé citace, že vždycky můžeš prodat a koupit lepší). OT dotaz, s jakou ztrátou prodáš, teda pokud nenajdeš kafku.

Můj synek mi 2 roky slintal na S-IPS HP 2465, až jsem mu ho loni dal k narozeninám (neb se ho chystal koupit taky) a pořídil jsem si 30" HP 3065 téže technologie, využiv letních příznivých kurzů a cen (nyní je dostupný za ceny o 6-6,5 tisíc vyšší, než stál v létě). Viděl jsem hodně monitorů všech sajzů a technologií, dost jsem jich známým pomáhal koupit a sehnat, od nejlevnějších po nejdražší (dle zadaného cenového limitu), bastlím kompy od r. 1990. Osobně mě nic, co nemá aspoň S-IPS, zatím prostě nebere. A těším se na další pokroky v oblasti monitorů....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to je všechno pěkný, ale já na monitor nekoukám zespodu. a nevidím problém to koupit přes internet a do 14 dnů vrátit. druhá věc je za kolik bych sehnal LP2475W - jestli bude rozdíl nějaké 4 tisíce, tak vezmu asi ten. 7 versus 14 tisíc je ale trochu moc
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

HP 2465 je S-PVA, HP 3065 je S-IPS, HP 2475 je S-IPS
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

beardie píše:HP 2475 je S-IPS
dle testů je H-IPS.

edit: nicméně, úplně nejlepší bude počkat než koupím auto - tj měsíc až dva, rovnou mi odpadnou problémy s převozem, a možná padnou ceny (slyšel jsem od obchodníka, že samsung má razantně zlevnit monitory)
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

zombux píše:dle testů je H-IPS.
jj, podla povodnych sprav to mal byt S-IPS ale je to H-IPS
(rozdiely su aj tak minimalne)
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

na extrahardware píšou že 2475w je S-IPS
btw včem je H-IPS lepčí??? 8)
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

temer nicim, mala evoluce S-IPS, kterou IMO ani nepoznas.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

V listopadu se dal HP LP2475w koupit za cenu TN (akce 3+1). Cili 9k. Takze kdo nekoupil udelal velkou chybu. :)
V praci sedim u HP lp2465 a TN bych uz fakt nechtel.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Ladissek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ladissek »

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Ladissek píše:http://www.digiboss.cz/HP-LP2475w-24-Bl ... d-/d34847/ tady je asi nejlevnější....
a jaká je záruka že ten eshop za půl roku ještě bude existovat?
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

HP 2475 - na Alfe to maj o 300Kc drazsi.. a tam snad nezkrachujou ;)

jestlipak uz neco udelali s overdrivem.. ten me sem-tam stale stve.
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“