casovanie ramky

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
gwassi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

casovanie ramky

Příspěvek od gwassi »

please help!!!

mam problem nastavit spravne casovanie, pri ktorom by som rozdiel vo vykone poznal...
moze mi niekto skusit poradit?
tu je bench:

Obrázek

momentalne mam casovanie 5-3-3-11 ale stale nic moc...

Ramky su: CORSAIR TWIN2X4096-8500C5 8GB

nakolko sa tento problem prejavuje aj pri hrach nezmyselnym cukanim vsetkych pohybujucich sa objektov hre...

tu je nieco aj o grafike:
Obrázek

neviem preco mi zdiela systemovu pamet, ked tej vyhradenej v grafike je 2x 500 MB, co si myslim ze vpohode staci.... neda sa to zdielanie systemovej pamete vypnut? mozno to je kamen urazu, preco my zacaly vsetky hry aj pri nizkych detailoch cukat a sem tam aj trhat...
kazdu radu uvitam. Thanx
Caderom
Začátečník
Začátečník

Re: casovanie ramky

Příspěvek od Caderom »

Jedno vím jistě, ani časování ani sdílená paměť nezpůsobuje cukání u her. Horší časování může způsobit pokles výkonu oproti CL4 o 0-5%, víc určitě ne. Sdílená paměť je IMHO velikost paměti RAM, kterou může grafika použít v případě nedostatku vlastní paměti, nikoli, že je předem zabraná. Cukání bude určitě způsobovat nějaký proces nebo aplikace, např. to může být i obyčejný P2P klient, kde se někdy projevuje cukání při ukládání cache na HDD (zde jsou delší intervaly). Vypni všechny procesy, které nepotřebuješ, včetně antiviru a zkus si zahrát nějakou hru.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

To zdielanie nevypnes a ani by som to neodporucal, nema na nic vplyv, a funguje, ako bolo napisane.
Graficka RAM pri kartach s viac GPU sa nezratava, takze ci mas 2x512MB, alebo raz, je to iste v pripade, ze sa do nej natahuje textura s vacsou velkostou.

Na 8GB RAM mal bys mat 64bit OS.

Jemne potrhavanie je naozaj takmer vzdy sposobene niecim spustenym na pozadi.

Skus sa pozriet, ci to nemoze byt nejaky spyware, alebo podobne svinstvo o ktorom nevies.

Btw. ak ten tvoj obrazok v podpise je tvoje PC, neviem, neviem... ale je to hrozny bordel. Na obdiv by som to radsej nedaval. :shock:
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

gwassi píše:mam problem nastavit spravne casovanie, pri ktorom by som rozdiel vo vykone poznal...
špatná otázka. jakékoli nastavení časování se na výkonu neprojeví.
ignorelist: kremrole a dezoláti
gwassi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gwassi »

Dakujem vsetkym za fakt odborne odpovede:(((
na jednom nemenovanom fore mi poradily nastavit v biose DRAM:FSB Ratio na Sync a problem je vyrieseny... badam mensi ubytok vykonu v benchoch ale cukanie zmizlo a celkovo sa system zacal chovat svizne... mozno ten pomer 6:5 nebol prave moc vhodny pre overclock ktory akurat mam, aj ked teploty su v poriadku.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

gwassi píše:Dakujem vsetkym za fakt odborne odpovede:(((
no nemáš za co, netušili jsme že "poznám rozdíl ve výkone" pro tebe znamená "má to o 2 body víc v benchmarku"
ignorelist: kremrole a dezoláti
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

gwassi píše:mozno ten pomer 6:5 nebol prave moc vhodny pre overclock ktory akurat mam, aj ked teploty su v poriadku.
Já bych řekl, že problém byl někde tady. To je celkem běžné při OC, že některé děličky při určité frekvenci mají špatný vliv na výkon. Pokud si v OC zkušený, tak bys to měl vědět.
gwassi píše:mam problem nastavit spravne casovanie, pri ktorom by som rozdiel vo vykone poznal...
moze mi niekto skusit poradit?
Pokud nehraješ benchmarky jak lidi z XS fóra, tak rozdíl ve hrách nepoznáš.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
gwassi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gwassi »

zombux píše: no nemáš za co, netušili jsme že "poznám rozdíl ve výkone" pro tebe znamená "má to o 2 body víc v benchmarku"
promin kamo, ja synteticke benchy nemusim, stym na mna nechod...
vznikol mi uplne iny problem hlavne v hrach s cukanim a obcasnym trhanim...
vsetko mi doteraz islo dobre, az kym som nerobil update biosu na novu verziu, ktora vysla nedavnom pre moju dosku... nakolko mi prvy pokus nevysiel dobre a bios nechcel nabotovat, musel som pomocou zalozneho biosu rozbehnut z kluca comp znovu... nakolko boli nasledne vsetky hodnoty zmazane aj v profile, musel som vsetky nastavenia robit z hlavy a na DRAM:FSB Ratio som musel asi zabudnut...
vyskusal som nastavit v biose DRAM:FSB Ratio na Sync, ako mi inde poradily a problem je vyrieseny...
nebudem vas tu dalej obtazovat, myslim ze by to uz nemalo ani vyznam...
Odpovědět

Zpět na „Paměti“