yNo píše:jo diky:) ja jen jestli WD nebo Samsung:) nevis jeste ktery je TIZSI???:)
hodne zalezi na poctu ploten..
cim mene tim lepe
treba samsung 640Gb je super tichej ..
pokud bude mit HDD 2 plotny tak je skoro stejne hlucnej nezalezi na znacce..
dnesni HDD nejvice hluku spusobujou vybracema(jen kdyz jich tam je vice).. jinak bych to vubec neresil a vzal bych si Samsung F1 1Gb
Kosťa píše:Zdravim vyndal jsem z jednoho pc HDD a dal jsem ho do druheho a kdyz tam chci nainstalovat windows tak to zacne kontrolovat ruzne casti HDD a vzdy se to zasekne u struktury adresare co s tim? dekuji za pomoc
Ahoj Chtěl bych si koupit jako vědšina tu nový HardDisk
Jak zjistim jaký disk? (na disku není napsáno "sata, pata..." nevím jak mám vybírat!
Je to pc starší výroby takže dochází místo... Prosím poraďte mi dištak napište do SZ budu moc vděčnej....
Rychlost? (asi co nejvíc)
Velikost? (300GB? cena/výkon)
Cena? (cca +/- 1000)
Jo je to normal do stolního PC
Napis nam typove oznacenie disku. Ze ako ho zistis ? Ovladaci panely > System > zalozka Hardware > Spravce zarizeni, tam si rozkliknes Diskove jednotky a napises nam co tam vidis.
Cca nieco ako tento obrazok, akurat tento je v anglictine. Je tam presne typove oznacenie disku Maxtor, rovnako ho budes mat napisane aj ty.
V prvom rade velke dik Bathory-mu za skvele testy/recenzie. Nejak tu ale nevidim disky Hitachi Deskstar, vsetci tu tocite len o Samsungoch a WD a pod ale nikde ani zmienka o spickovych HD.
Sam mam dva doma, SATA, 250 GB, modely HDS722525VLSA80. Nemozem povedat ani kriveho slovka na nich, davam im strasne zabrat kazdy den a fachaju uz asi mozno aj 5 rokov bez problemov. Systemovy mam WD, ten sice tiez fici perfektne bezproblemov (WD400JB, 40 GB), ale je hlucny, teda hlavne hlavicky, inak ani nie. Ale tie HD vobec nepocujem.
Ako su na tom dnesne HD? Lebo po mojej skusenosti teraz asi pojdem do toho isteho. POsledna recenzia/porovnavacie testy co som nasiel su z Januara od Bathoryho (500GB disky) a tie testy len moje slova potvrdzuju a aj cena na GB je velice dobra. Tak co tu riesite Samsungy a pod? POdla mna neni o com. Alebo sa mylim?
embe píše:Nejak tu ale nevidim disky Hitachi Deskstar, vsetci tu tocite len o Samsungoch a WD a pod ale nikde ani zmienka o spickovych HD.
protože dneska má smysl jít jen do WD a Samsungu. Seagate je pořád o krok zpátky, a Hitachi se zapomnělo někde v čase
Pfizer & Moderna inside ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
zombux píše:protože dneska má smysl jít jen do WD a Samsungu. Seagate je pořád o krok zpátky, a Hitachi se zapomnělo někde v čase
Citujem z Bathoryho testu z 5.12.2008 - WD 640GB a 1T:
Tak myslím, že dnešní Green disky příjemně překvapily. Rychlost zápisu i čtení se oproti předchozí generaci podstatně zvýšila a to vše s ještě nižší spotřebou. Především 1TB WD10EADS se tak může stát žhavým kandidátem na záložní disk do každého PC. 640GB WD6400AACS přeci jenom za svým větším bráškou zaostává, ale na druhou stranu má lepší poměr cena/GB. Upřímě řečeno, jsem rád, že testy dopadly alespoň takto, protože výkon předchozích modelů byl skutečně slabý a plus v podobě menší spotřeby minimálně v domácnostech zanedbatelný. Je sice pravda, že na nejrychlejší disky tyto "Green" stále nemají, ale alespoň již tolik nezaostávají a mohou být zajímavé i mimo firemní sektor...
Takze tu je jasne napisane, ze uz tolko nezaostavaju a nie ze su spickou. Prave mam pocit, ze Bathory chcel povedat, ze su slabe, aj napriek tomu ze uz nie tak slae ako ich predchdocovia, a ze stale sa nechytaju na konkurenciu. Ale ze by mal byt konkuencia Samsung???
embe píše:Takze tu je jasne napisane, ze uz tolko nezaostavaju a nie ze su spickou. Prave mam pocit, ze Bathory chcel povedat, ze su slabe, aj napriek tomu ze uz nie tak slae ako ich predchdocovia, a ze stale sa nechytaju na konkurenciu. Ale ze by mal byt konkuencia Samsung???
šmarjá, nauč se číst. to byla recenze GREEN DISKŮ, tedy NE PERFORMANCE SEKTORU.
Pfizer & Moderna inside ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)