KMPlayer (Vista, titulky)

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Chodec 007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

KMPlayer (Vista, titulky)

Příspěvek od Chodec 007 »

Dobrý den.
Mám problém s titulky v tomto přehrávači. Ve Windows XP Professional jsem je přehrával vždy pod obrazem (v černém pruhu), aby mě nezasahovali do obrazu. Nedávno jsem byl nucen přejít na Windows Vista Business, kde mi ovšem titulky jdou přehrávat pouze v oblasti obrazu. Pokud je posunu pod obraz, tak se jakoby "zasunou" pod černý pruh a nejdou vidět. Nastavení používám stejné jako v XP. Zkoušel jsem samozřejmě i jiné natavení titulků, ale nepomohlo to. Nemáte někdo podobný problém?
Díky.
steve.puma
Nováček
Nováček

Re: KMPlayer (Vista, titulky)

Příspěvek od steve.puma »

Tento přehrávač to jinak neumí,já mám to samé,možna to někdo časem vyřeší.
Chodec 007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Na XP to ale vždy fungovalo.
Chodec 007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem si nainstaloval Total Commander Ultima Prime, kde je The KMPlayer jako plugin a titulky se v něm zobrazují v černé části pod obrazem. Netuším, ale kde se to nastavuje.
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xxsawer »

Je to jednoduchý a stačí se podívat do manuálovu...
Mám MPlayer, ale KMPlayer je podle mě to stejný...
1) Pozici titulků nastavuješ parametrem -subpos a jako hodnodu mu dáš 0..100, 0 znamená, že titulky budou až nahoře, 100, že budou až dole. Defaultně je tam 100, takže sou až dole.
Proč se teda nezobrazujou v tom černym pruhu pod filmem? No protože okno přehrávače má standardně rozmery jako má rozměry video co přehráváš -> musíš okno roztáhnout
2) Roztáhneš ho pomocí -vf expand=sirka:vyska:x:y
Chceš ho roztáhnout třeba o 100 pixelů do výšky (co sem zkoušel tak to bohatě stačí, ale záleží na velikosti písma jaký používáš protitulky...), sirku dej na nulu, x a y ti udává o kolik posuneš video v roztaženém okně.

doporučuju zkusit:

-vf expand=0:-100:0:0

Jestli ti to nebude vyhovovat tak si s tim zkus pohrát. Rozhodně Total Ultra Prime nepotřebuješ 8-)
Chodec 007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Je mi jasné, že to je někde v nastavení. Ale abych pravdu řekl, tak ten Total Commander Ultima Prime je geniální. Obsahuje tolik potřebných pluginů, že vůbvec nemusím instalovat hromadu programů.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“