GTX 295 - info, testy, recenze a vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: GTX 295-info testy recenze a vše okolo

Příspěvek od DEVastor »

facility: Myslim, ze jsi si test prosel, tak vis ze pod 30 to u tohoto nastaveni kleslo jen u Crysis Warhead a Stalker Clear Sky (2 hry z 12 testovanych).

//edit: to same pro Shit
Obrázek
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

DEVastor píše:facility: Myslim, ze jsi si test prosel, tak vis ze pod 30 to u tohoto nastaveni kleslo jen u Crysis Warhead a Stalker Clear Sky (2 hry z 12 testovanych).

:roll: Nj v Stalker Clear Sky ma ati -8.1fps a GTX295-2.5fps =400% pre ati ?a v konecnom
scitani vysledkov v % preto vyhrala ati??? :shock:
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

Shit píše:To je sice pěkný, ale uznej, jestli to je hratelný v 4AA/16AF...
Hrát to na 7FPS jaksi nemusím...

Obrázek
to je jeden pripad, ktory sa ti hodi do kramu :wink:

co tak toto
Crysis Warhead - 1680x1050
Obrázek
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEVastor »

facility píše:
DEVastor píše:facility: Myslim, ze jsi si test prosel, tak vis ze pod 30 to u tohoto nastaveni kleslo jen u Crysis Warhead a Stalker Clear Sky (2 hry z 12 testovanych).

:roll: Nj v Stalker Clear Sky ma ati -8.1fps a GTX295-2.5fps =400% pre ati ?a v konecnom
scitani vysledkov v % preto vyhrala ati??? :shock:
Docela zajimavy postreh, to bych od vas necekal, zkusil jsem to teda ze zvedavosti snad objektivne prepocitat, tak abych bral vysledky aspon s 40FPS a nebojte se vubec jsem nezapocitaval 8xAA, kde ma GTX295 propady, a vysledek teda je podle testu na ComputerBase ve vysokych rozlisenich a vetsinou teda 4xAA takovy, ze graficke karty GTX 295 a 4870 X2 jsou naprosto stejne vykone. (100% vs 100%)

PS: Kontroloval jsem to 2x a jestli mi neverite, klidne se muzete presvedcit sami: http://www.computerbase.de/artikel/hard ... e_gtx_295/
Obrázek
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

foboss píše:...co tak toto...
Pokud tady budeme ukazovat pouze jeden graf (tzv. "system Stratos") a pak s jedním grafem tady argumentovat, tak to skončí pouze flame.

Asi ti uniklo to, že se bavíme s DEVastorem (na jeho výslovné přání) pouze o rozlišení 2560x1600 a zejména v režimu 4AA/16AF, kde má sice 4870X2 navrch, ale FPS je "o ničem", takže musíme brát v potaz i jiná rozlišení.
Nechápu, proč sem dáváš graf 1680x1050 (to je spíš rozlišení performance/mainstream a další mezní situace - neboli "system Stratos"). Pokud neuneseš fakt, že 4870X2 má soupeře v GTX295, tak to řeš jiným způsobem, než který tu předvádíš. Thx.
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

GeForce GTX 295: katamaránem přes 20 her
Obrázek
http://www.extrahardware.cz/geforce-gtx ... res-20-her
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Vcelku solidni test na extrahardware.cz. Na nej se osobne vzdy tesim nejvice, pac je to prakticky jediny review, ktere je delane na sestave, kterou pouziva majorita lidi. Pro me osobne maji testy na Core 7i nataktovanem na 4Ghz nulovou vypovydajici hodnotu a krome par recenzentu a nekolik nadsencu na EVGA forach, co uz ted maji v podpisech 295GTX quad SLI v kombinaci s Core7i 965Extreme na 4.1Ghz tahle platforma moc rozsirena neni.... obrovska skoda, ze netestoval recenzent GTA4 a naopak zabyval se titulama jako Crysis a douma nad tim, ze ani 295GTX si s touhle hrou nevi rady. Aby ne kdyz je spatne optimalizovana a navzdy takovou zustane...
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEVastor »

Kdyz pominu ze na EHW je testovano na dvoujadru mel bych k celkovym vysledkum urcite vyhrady.

Kdyz jsem si totiz prepocital vysledky z narocnejsich nastaveni (a take jsem vypustil pripady kdy je hra stejne nad 100FPS) vyslo mi z mereni pana Jahody ze GTX295 je oproti 4870X2 vykonejsi "jen" o 11%!

Nemohl by se na to nekdo objektivne zamerit? Jsem z tohoto zjisteni docela zmateny.
Obrázek
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

DEVastor píše:Kdyz pominu ze na EHW je testovano na dvoujadru mel bych k celkovym vysledkum urcite vyhrady.

Kdyz jsem si totiz prepocital vysledky z narocnejsich nastaveni (a take jsem vypustil pripady kdy je hra stejne nad 100FPS) vyslo mi z mereni pana Jahody ze GTX295 je oproti 4870X2 vykonejsi "jen" o 11%!

Nemohl by se na to nekdo objektivne zamerit? Jsem z tohoto zjisteni docela zmateny.
Nemci su puntickari v kazdom ohlade ...a testuju karty na doraz...bez ohladu na hratelnost ci nehratelnost hry ....hodne zalezi na inteligenci kazdeho jedinca aby s toho testu vybral co sa hodi sa solidne hranie her....este ma napada ze to cele ovplivnuju ovladace ci uz Cat.alebo FW.
Ati sa moze z toho poucit a nasmerovat Cat. tam kde sa da hra dobre hrat ...alias Programatori Nv
nemaju dovod upravovat FW. aby boli vykonnejsie tam kde to je nehratelne a tudis zbytocne....
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEVastor »

Na moje upozorneni se ukazalo ze grafy na EHW byly mirne zkreslene:
Mirek Jahoda píše:To, že to bylo poprvé oproti dřívějšku změněnou metodikou se projevilo na několika chybách ve výpočtech v Excelu. Těch chyb tam bylo hned několik a momentálně pracuji na opravených shrnujících grafech. Co nejdřív je přehraji přes ty staré (F5 (refresh) v kapitole se shrnutími)...

//akt.: grafy už jsou tam, nějaké jsem přidal, opravil jsem samozřejmě i související grafy výkon/cena
Obrázek
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Další z testů GTX 295
http://www.firingsquad.com/hardware/evg ... rformance/
je tam i QuadSLI a QuadFire ... brr už teda :lol: , aspoň že to není na plyn :lol:

edit: graf spotřeby...
Obrázek

//barco - premaz OT
Naposledy upravil(a) izerS18 dne pát 9. led 2009, 15:40, celkem upraveno 1 x.
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

EVGA GTX 295 benching @the D @ XS.org

Tie takty sú proste neuveriteľné, 1098/2196/2592 a ževraj to ešte nieje maximum :worship:
.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Tak pod kapalným dusíkem si dá říct hodně věcí na neuvěřitelné takty. :)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

"Menší šok připravily kompletní testy nové NVIDIA GTX 295. Karta, které měla ATI HD 4870 X2 jednoznačně pokořit, to překvapivě nedokázala ... " (ani nemusim jiste psat, odkud to je) :-D
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
chito
Nováček
Nováček

Příspěvek od chito »

zajímavá recenze :-D . Ale na druhou stranu je fakt, že jsem od NVIDIA GTX 295 čekal lepší výsledky než to co předvádí.
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

:roll: DD nesklamal ... :D :up: Ten web je pre Cechov hamba :blee:
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

ked maju nVidia friendly weby , tak neuskodi aj preferujuci ATi ;-)

btw EVGA is the first with an overclocked GTX 295
joXerus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od joXerus »

Tomco píše:Vcelku solidni test na extrahardware.cz. Na nej se osobne vzdy tesim nejvice, pac je to prakticky jediny review, ktere je delane na sestave, kterou pouziva majorita lidi. Pro me osobne maji testy na Core 7i nataktovanem na 4Ghz nulovou vypovydajici hodnotu ...
nesledoval jsem na cem to oni testuji, ale urcite maji vetsi vypovidaci hodnotu testy prave na techto "imba" sestavach ;-) me nezajima test cpu etc. jdu kouknout na recenzi gtx295 ,tak me zajima co tato karta dokaze kdyz ji dokazu poradne nakrmit, nezajima me jestli ma vykon X a ati vykon Y jestlize je brzdi sestava - TO jsou podle me testy na prd
ze to ma vetsina lidi - no a? k cemu pak testovat novy veci, kdyz to ma vetsina lidi? kdyz si ctu recenzi na fakt hustou vec, tak bych u toho mel slintat a chtit tu vec. Kdyz ta imba vec bude brzdena tak co z toho, hmm fajn je to trochu rychlejsi, ale tu pravou silu neuvidis :nervous:
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

goelr píše:"Menší šok připravily kompletní testy nové NVIDIA GTX 295. Karta, které měla ATI HD 4870 X2 jednoznačně pokořit, to překvapivě nedokázala ... " (ani nemusim jiste psat, odkud to je) :-D
dakujem za skvele rano, uz davno som sa tak nezasmial ako na tomto subore vhodne zvolenych printscreenov :mrgreen:
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“