Joke projekt ENDEAVOR - 16.1. update!

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Joke projekt ENDEAVOR - 16.1. update!

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Obrázek

Nikdy jsem neplánoval zveřejnit fotky download serveru který mi stojí pod stolem. Není v podstatě taky co zveřejnovat. Ale vzhledem k tomu že se blíží konec roku tak si dovolím udělat menší vyjímku. Co se úprav týče, vše bylo podřizováno nízkému hluku protože počítač běží 365/7/24. Co se týče barvy, potřeboval jsem aby nebyl tolik na očích když příjdu do pokoje. Lak na něm není ideálně proveden, ale stále lepší než přes něj hodit nějaký hadr nebo nechat původní slonovinu. Ty bílé čáry na hranách jsou škrábance. Vnitřek byl na velkých plochách vystlán sandwichem z korku a koberce. Zdroji byla vyříznuta mřížka, vyměněn ventilátor a přidán předřadný odpor pro snížení hluku, nepotřebné kabely byly odejmuty. Byly též odstraněny nepotřebné komponenty jako optická mechanika a disketová mechanika. Koše pro tato zařízení byly demontovány protože byly zbytečné. Disk touto úpravou přišel o své místo ale bylo mu nalezeno lepší které nepředává vibrace zbytku skříně která by tak nepříjemně rezonovala. Gumové nožičky nahrazeny praktičtějšími kolečky, toto jsem ocenil ve chvíli kdy jsem zprovozňoval systém a neustále jsem se uvnitř hrabal. Původní počítač jsem odkopil od jedné firmy která zjistila že stařičké Pentium a 256MB RAM je už nedostačujících. Na aukru jsem poté zakoupil síťové karty za cenu 1,- za kus, a procesor byl nahrazen pasivní verzí za 80,- včetně poštovného. Vše je podřízeno účelnosti za nejnižší náklady.

//edit: V blízké době mám v plánu vyřešit hluk vycházející ze zdroje. Chci ke stávajícímu zdroji přinýtovat práznou kastli od jiného, vzniklý prostor vyplnit přepážkami a pěnou. Čím více se zvuk bude muset odrazit tím více se utlumí. Důvod proč to tak budu praktikovat je ten že ze na stávající bedně nechci vytvořit vzadu hranatý nádor a uvnitř je místa dostatek pro dva zdroje jdoucí za sebou. Kdo protestuje ať hodí kamen.
V případě že by toto vlákno nesplňovalo pravidla nebo bylo pohoršující tak jej s klidnou duší přesuňte na smetiště dotazů. :wink:

ObrázekObrázekObrázek

ObrázekObrázekObrázek
Naposledy upravil(a) M4r1hu4n3 dne pát 16. led 2009, 22:27, celkem upraveno 2 x.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
mamutik
Začátečník
Začátečník

Re: Joke projekt ENDEAVOR

Příspěvek od mamutik »

Ak ti nevadi velkost tak je to vsetko dobre :). Mne osobne si dal inspiraciu a idem si spravit mozno dokonca to iste co ty :D. Nemas nahodou doma este jeden taky pasivny procak? :D. Len som chcel vedet z coho je ten predok.
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Imho já bych celý ten prázdný prostor co je vpředu uříznul a hdd dal pod ty síťovky, bylo by to asi o polovinu kratší a kompaktnější. Jinak jako server to je dobrý.

// :oops:
Naposledy upravil(a) Mirek E. dne úte 30. pro 2008, 11:25, celkem upraveno 1 x.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Velikost mě u tohoto opravdu nevadí, stejně to je stále pod stolem a tam je místa dost. Předek je z koberce. Není to takový ten koberec jak znáte, je to bez takové té tkaniny vespod. Pasivní procesor tu už nemám, mám tu pouze dva aktivně chlazené (nádherné kousky, proto je tu stále mám).
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Míra píše:bylo by to asi o polovinu kratší a kompatibilnější.
kompaktnější si chtěl říct :-)

no, na to, že píšeš, že si chtěl aby to bylo nenápadný tak mi tam na oranžová přijde strašně křiklavá a zpracování předku se mi nelíbí teda.
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Chápu, ten předek je nic moc, ale nevím jak by šel udělat lépe protože překážejí vrchní plechy. Oranžová není vůbec vidět stejně jako ten předek, počítač je u zdi bokem.
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

Chtělo by to nějákej full-passive bastl mod.. :) S touhle nežravou, nehorkou mašinou to hodit do rostlinýho oleje.. :P

edit: A nebo celý nalakovat bezbarvým lakem a hodit do vody.. :D
Wannabe dickface... :]
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Jj, o full pasive uvažuju, ale to až někdy jindy s něčím jiným. Tohle bylo jen tak na zkoušku a z nutnosti, tak dva roky to snad ještě bude běžet dostatečně, pak se uvidí. Spíš uvažuju že by druhá generace byla skloubená s datovým úložistěm dostupným odkudkoliv z domu.
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Jop Jop, nějákej domácí ftp server, nějáký hotswap disky.. System na RAM disku (takovej ten sráč do PCI pro DDR.. :P
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Hm, nedokážu si představit význam použití v takovémto stroji RAM disku. Celkem zbytečnost nezdá se ti? Imho i hotswap by nebyl potřeba, vzhledem k jeho ceně bych zůstal u normálního způsobu. Teoreticky napojení na záložní zdroj by bylo zajímavé protože ISP má všechny body zazálohované ale bylo by to trochu ujeté mít nepřerušitelné stahování. :roll:
mamutik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mamutik »

Inak pomohol ten koberec na utisenie? Mam doma taky podlahovy do velmy namahavych prostredi. Tiez tu mam dost pistavy HDD, pri ktorom sa sice da zaspat ale idealne to nie je. Myslis ze by to utlmilo zvuk?
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

Hhh na server dobrý. :-D Pokud se nemýlim tak je to pentium II co?? Taky mám doma, i se základovkou. :) :) Ale je mi na nic. Jo a pěknej pasívek :D:D
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Ten koberec celkem dost pomohl. Zvuk se tolik neodráží a utlumuje se o něj.
JJ, je to Pentium II. Jinak ted čekám na chvíli kdy se mi bude chtít a nebude taková zima abych mohl na dvou místech bodnout ten prodlouženej zdroj. Zatím drží jen s lepidlem, ale jistota je jistota. Utišení je hodně znatelné a to natolik že už mi vůbec nevadí jeho provoz a tím pádem další odhlučnovací úpravy budou z nudy nebo z touhy experimentovat.
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

ObrázekObrázek

Tak, konečně jsem se dostal k tomu abych udělal fotky a nahrál je na net. Samozřejmě mnozí z
vás s touto úpravou nemusí souhlasit, nikomu ji však nedoporučuji. Vše mám bezpečně udělané a žádné nebezpečí nehrozí. Samozřejmě by tato úprava šla udělat lépe ale na vyzkoušení mi to postačilo a vynaložil jsem nejméně financí na tento experiment. Oku tato úprava neladí ale to je jediná možná výtka. Poslouží snad jako možná inspirace pro toho kdo si troufne na podobný čin.
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

No ty vole, molitan do zdroje... malej blázen..

Co takhle si radši někde na stavbě ukradnout kus nehořlavýho molitanu?
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Joke projekt ENDEAVOR - 16.1. update!

Příspěvek od NEONET »

jestli chapu, tak ve zdroji molitan nema a na zdroji ma dalsi prazdny zdroj s molitanem pro stiseni chodu, docela se mi te apad libi a svuj ucel plni :)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Koudy6
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koudy6 »

HentaiRush píše:No ty vole, molitan do zdroje... malej blázen..

Co takhle si radši někde na stavbě ukradnout kus nehořlavýho molitanu?
Nechapem co si tym myslel :? A nechapem aky mas problem stym molitanom :) zdroju to vobec neprekaza. Je to tepelny izolant ale neni v zdroji je za zdrojom co je zasadny rozdiel tudis sa teplota nemeni.. :) ..keby bol trebars aj v zdroji tak by sa tam teplota nejak vyrazne nezmenila par stupnov hore
Ako na otestovanie to uplne staci, slo by to spravit aj lepsie ale ucel to plni dobra praca :)
CPU: Intel Core 2 Duo E7400, 2800MHz + Arctic-Cooling Freezer 7 Pro | MB: MSI P35 Neo | RAM: 4GB DDR2 800| VGA: ATI Radeon HD 4870 1GB | Sound: | Monitor LG L1952S | HDD1: Samsung 320GB-16MB SATAII | HDD2: Samsung 1T-32MB SATAII | PSU: Fortron Blue Storm 500W | Case: EuroCase | Mouse: Microsoft Mouse | Keyboard: Logitech Corded |
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Jsem blbej.. Jen mě mystifikovaly ty dva kryty vedle sebe... jsem myslel že ten molitan je obklopenej kolem elektroniky zdroje.. nedošlo mi že to je to odhlučnení... :oops: :roll:
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

Někde už sem na to viděl návod ale nepochopil jsem jak to přidělat k tomu zdroji, díky za fotku konečně sem to pochopil. :idea: :idea:
Odpovědět

Zpět na „Projekty“