Nikdy jsem neplánoval zveřejnit fotky download serveru který mi stojí pod stolem. Není v podstatě taky co zveřejnovat. Ale vzhledem k tomu že se blíží konec roku tak si dovolím udělat menší vyjímku. Co se úprav týče, vše bylo podřizováno nízkému hluku protože počítač běží 365/7/24. Co se týče barvy, potřeboval jsem aby nebyl tolik na očích když příjdu do pokoje. Lak na něm není ideálně proveden, ale stále lepší než přes něj hodit nějaký hadr nebo nechat původní slonovinu. Ty bílé čáry na hranách jsou škrábance. Vnitřek byl na velkých plochách vystlán sandwichem z korku a koberce. Zdroji byla vyříznuta mřížka, vyměněn ventilátor a přidán předřadný odpor pro snížení hluku, nepotřebné kabely byly odejmuty. Byly též odstraněny nepotřebné komponenty jako optická mechanika a disketová mechanika. Koše pro tato zařízení byly demontovány protože byly zbytečné. Disk touto úpravou přišel o své místo ale bylo mu nalezeno lepší které nepředává vibrace zbytku skříně která by tak nepříjemně rezonovala. Gumové nožičky nahrazeny praktičtějšími kolečky, toto jsem ocenil ve chvíli kdy jsem zprovozňoval systém a neustále jsem se uvnitř hrabal. Původní počítač jsem odkopil od jedné firmy která zjistila že stařičké Pentium a 256MB RAM je už nedostačujících. Na aukru jsem poté zakoupil síťové karty za cenu 1,- za kus, a procesor byl nahrazen pasivní verzí za 80,- včetně poštovného. Vše je podřízeno účelnosti za nejnižší náklady.
//edit: V blízké době mám v plánu vyřešit hluk vycházející ze zdroje. Chci ke stávajícímu zdroji přinýtovat práznou kastli od jiného, vzniklý prostor vyplnit přepážkami a pěnou. Čím více se zvuk bude muset odrazit tím více se utlumí. Důvod proč to tak budu praktikovat je ten že ze na stávající bedně nechci vytvořit vzadu hranatý nádor a uvnitř je místa dostatek pro dva zdroje jdoucí za sebou. Kdo protestuje ať hodí kamen.
V případě že by toto vlákno nesplňovalo pravidla nebo bylo pohoršující tak jej s klidnou duší přesuňte na smetiště dotazů.