HD4850/4870 chlazení

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
mir3kj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HD4850/4870 chlazení

Příspěvek od mir3kj »

Zdravím,

rad bych se zeptal, zda mam dobre pridelane pasivy.. :/ nejak mi to nesedi na poslednich dvou:

http://img126.imageshack.us/my.php?imag ... 350ej3.jpg

Z pasivu jsem sundal takovou folii = povrch pasivu ze spodni strany je ted lepkavy, takze vsechny pasivi tak nejak drzi, az na ty, co jsem zakrouskoval zlutě.. tam to drzi na takovych malickatych "vecech".. tak jestli se nemaji spis dat na ty vetsi "veci" co jsou zakrouskovane modre.. :)

Predem dekuju za odpoved :)
Asus P8Z68-V/Gen3 ||| I7 2600k ||| Asus HD4870x2 + Accelero Xtreme ||| Kingston 2x4Gb HyperX 1333Mhz ||| WD 640Gb + WD 500Gb + WD 300GB + SG 300GB ||| Corsair WX550 550W

Dell Vostro 3450 + Fujitsu Siemens Lifebook E4010D
snejdy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snejdy »

pasivky máš nalepený na psrávnym místě. ty větší "krabičky" vedle nepotřebujou chladit...naopak pokud se stane že bys nechladil ty malý šváby,třeba když se ti odlepí pasivka a spadne, tak je shoření karty skoro jistý...
i7 8700K ; AMD R9 390x 8GB ; 32GB DDR4 2666 ; MB ASUS TUF Z370 ;
SSD Crucial M.2 525 GB, asi 20 TB HDD WD ; Win10 64 Pro ; 40" 4K IIyama x4071
zvuk: Creative SB Z -> optical -> Asus Xonar STU -> NAD C326 -> Klipsch RB 81 II + Klipsch SW-112 ; Sennheiser HD 650 ; Sennheiser IE80
mir3kj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mir3kj »

snejdy píše:pasivky máš nalepený na psrávnym místě. ty větší "krabičky" vedle nepotřebujou chladit...naopak pokud se stane že bys nechladil ty malý šváby,třeba když se ti odlepí pasivka a spadne, tak je shoření karty skoro jistý...

Aha, dobre, diky moc.. prave na tech "svabech" mi ty pasivi moc dobre nedrzi, tak premyslim, ze bych to tam prilepil jeste iolepou, nebo necim takovym.. :/
Asus P8Z68-V/Gen3 ||| I7 2600k ||| Asus HD4870x2 + Accelero Xtreme ||| Kingston 2x4Gb HyperX 1333Mhz ||| WD 640Gb + WD 500Gb + WD 300GB + SG 300GB ||| Corsair WX550 550W

Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

mir3kj píše: Aha, dobre, diky moc.. prave na tech "svabech" mi ty pasivi moc dobre nedrzi, tak premyslim, ze bych to tam prilepil jeste iolepou, nebo necim takovym.. :/
no chtelo by to odlepit oboustranku, dat tam teplovodivou pastu a nejak pridratovat. Oboustranka to nepobira.
A nevim nevim jestli ty dolni horky svinaky schladi ten maly pasivek :roll:
Pokud ti pasiv upadne, tak to poznas rychle po prehrati zatuhne PC, prehral sem to nekolikrat a spatne to neskoncilo :) Jednou tavna teplota 165 st. :)
mir3kj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mir3kj »

Fofrer píše:
mir3kj píše: Aha, dobre, diky moc.. prave na tech "svabech" mi ty pasivi moc dobre nedrzi, tak premyslim, ze bych to tam prilepil jeste iolepou, nebo necim takovym.. :/
no chtelo by to odlepit oboustranku, dat tam teplovodivou pastu a nejak pridratovat. Oboustranka to nepobira.
A nevim nevim jestli ty dolni horky svinaky schladi ten maly pasivek :roll:
Pokud ti pasiv upadne, tak to poznas rychle po prehrati zatuhne PC, prehral sem to nekolikrat a spatne to neskoncilo :) Jednou tavna teplota 165 st. :)

"Pridratovat" - to nezni moc privetive :D no, cely pasiv na GPU jsem tedka obracel, aby byl smerem dolu, pac tam chci dat jeste ventilatorek. No, doubnul jsem do jednoho z tech malych pasivu, ten upadl a uz tam nechce moc drzet :D tak koukam na Alzu, ze bych si tam zitra rano sjel, at si muzu zase uzivat pocitace.. nasel jsem ale jen tohle - sou to pasivky na pameti.. ddr.. tak by to snad slo i na ty co mam na ty grafce - http://www.alza.cz/chladic-thermaltake- ... d64238.htm :) co Vy na to ? nebo neco jineho ? jsem vdecny za vsechny rady ;-)

Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

mir3kj píše: "Pridratovat" - to nezni moc privetive :D no, cely pasiv na GPU jsem tedka obracel, aby byl smerem dolu, pac tam chci dat jeste ventilatorek. No, doubnul jsem do jednoho z tech malych pasivu, ten upadl a uz tam nechce moc drzet :D tak koukam na Alzu, ze bych si tam zitra rano sjel, at si muzu zase uzivat pocitace.. nasel jsem ale jen tohle - sou to pasivky na pameti.. ddr.. tak by to snad slo i na ty co mam na ty grafce - http://www.alza.cz/chladic-thermaltake- ... d64238.htm :) co Vy na to ? nebo neco jineho ? jsem vdecny za vsechny rady ;-)
ty mam na GDDR sou gut, ale ne pro VRM... maji malou plochu pro odvod tepla (z nich).
Idealni je bud tam nechat ten puvodni plech a nebo neco zbastlit z nejakeho pasivu, viz par stranek zpet.
Jo a napada me, ze ti tam ty pasivy nedrzi, protoze si to neodmastil .. jinak me vsechno drzi jako cert.. po case je to jak prilepeny :)

//jo prd ty z alzy sou dokonce jen hlinikovy.. to ja mam CU .. tak to asi nebrat.
mir3kj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mir3kj »

Fofrer píše:
mir3kj píše: "Pridratovat" - to nezni moc privetive :D no, cely pasiv na GPU jsem tedka obracel, aby byl smerem dolu, pac tam chci dat jeste ventilatorek. No, doubnul jsem do jednoho z tech malych pasivu, ten upadl a uz tam nechce moc drzet :D tak koukam na Alzu, ze bych si tam zitra rano sjel, at si muzu zase uzivat pocitace.. nasel jsem ale jen tohle - sou to pasivky na pameti.. ddr.. tak by to snad slo i na ty co mam na ty grafce - http://www.alza.cz/chladic-thermaltake- ... d64238.htm :) co Vy na to ? nebo neco jineho ? jsem vdecny za vsechny rady ;-)
ty mam na GDDR sou gut, ale ne pro VRM... maji malou plochu pro odvod tepla (z nich).
Idealni je bud tam nechat ten puvodni plech a nebo neco zbastlit z nejakeho pasivu, viz par stranek zpet.
Jo a napada me, ze ti tam ty pasivy nedrzi, protoze si to neodmastil .. jinak me vsechno drzi jako cert.. po case je to jak prilepeny :)

//jo prd ty z alzy sou dokonce jen hlinikovy.. to ja mam CU .. tak to asi nebrat.

Tak tam kdyztak v nejhorsim pripade dam tu medenou placku z referencniho chlazeni a na to ten pasiv Thermalright HR-03 gt.. a jeste dotaz, co tyhle pasivky ? http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P5 ... tml?&all=1 :roll: lepsi ? sli by tam ?

snejdy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snejdy »

u hd4850 se taky dá nějak oddělit chladič MOS-FET od referenčního podobně jako u hd4870?
i7 8700K ; AMD R9 390x 8GB ; 32GB DDR4 2666 ; MB ASUS TUF Z370 ;
SSD Crucial M.2 525 GB, asi 20 TB HDD WD ; Win10 64 Pro ; 40" 4K IIyama x4071
zvuk: Creative SB Z -> optical -> Asus Xonar STU -> NAD C326 -> Klipsch RB 81 II + Klipsch SW-112 ; Sennheiser HD 650 ; Sennheiser IE80
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Leda uříznout, jinak to u ref. modelů nejde :(
pejsek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pejsek »

Nevite tady nekdo proc mi ASUS EAH4870 neukazuje teplotu VRM? Vsechny ostatni teploty tam mam... tedy ti tri z jadra. Mam totiz odzkouseny T rad, hr03gt a ted mam na stole accelero S1 a nerad bych prepisk teploty na VRM kdyz se mi tam nevleze ten origo pasiv. Bojim se ze to ty pasivky co mam doma neutahnou. (mam ty od thermalright) a me dosavadni zkusenosti rikaji ze ani po dokonalem odmasteni technickym lihem na tech malych "svabech" nic moc nedrzi.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

pejsek píše:Nevite tady nekdo proc mi ASUS EAH4870 neukazuje teplotu VRM? Vsechny ostatni teploty tam mam... tedy ti tri z jadra. Mam totiz odzkouseny T rad, hr03gt a ted mam na stole accelero S1 a nerad bych prepisk teploty na VRM kdyz se mi tam nevleze ten origo pasiv. Bojim se ze to ty pasivky co mam doma neutahnou. (mam ty od thermalright) a me dosavadni zkusenosti rikaji ze ani po dokonalem odmasteni technickym lihem na tech malych "svabech" nic moc nedrzi.
mozna je to blba otazka, ale hledas ty teploty pomoci posledniho GPU-Z?

Me na tech svabech Akasa oboustranka drzela, ale nestacila to teplo odvadet.. po vymene za pastu teploty klesly docela dost.
pejsek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pejsek »

No prave ze zkousel. Zkousel jsem everest, posledni gpuz, flashnout bios... nic nepomohlo. Bud nema cidlo na VRM... Nevim. Ja zkousel lepit s orginal paskou co je na pasivech Thermalright... zda se kvalitni. Rekl bych s minimalnim rozdilem oproti mcube super strong a ta je podle prodejce lepsi nez tebou zminovana akasa. Budu muset nejaky pasiv vyrobit na uchyceni prez sroubky a pouzit klasickou teplovodivou pasku... Mam doma i teplovodivou pryz ale pasta je urcite lepsi. Jen bych prave rad videl jake jsou rozdily oproti orginal pasivu...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

možná se to bude někomu hodit
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
notoric
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od notoric »

Zdravíčko
Tak jsem si také pořídil ATI 4870, jelikož stará(dobrá) X1950XT už jaksi neutáhla nový monitor :roll: (HP LP 2475w).
Konkrétně mám model od Asus : Obrázek
Před vlastním nasazaním Accelera S1 (mám bez revize - ještě 1. verzi) jsem přefrezoval ten chladič na napájení, aby se Accelero vešlo :oops: . Obrázek

Teploty zdá se jsou OK Obrázek, jediné co mě trápí je to že mi GPU_Z neukazuje přímo teploty VDDC, nevím jestli třeba není chyba ve Vistách? (64b) , zkoušel jsem i různé verze a stále to zobrazuje jen ty údaje na screenu. Velmi přesným měřením to jest test na dotek :lol: jsem zjistil že na pasívu pazouru udržim třeba i minutu :)

Jinak prosím o nekomentování kvality fotek, celé jsem to tvořil cca v půl jedné v noci, když jsem se vrátil z práce :roll:
Naposledy upravil(a) notoric dne ned 11. led 2009, 22:29, celkem upraveno 1 x.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ohledně monitoringu teplot VDDC1 až 3 u ASUS HD4870 s Glaciatorem, psal jsem to v threadu Teploty GK ATi:
Krteq píše:...tenhle model má jinak řešenou napájecí kaskádu, která využívá nezapouzdřené mosfety a neobsahuje čidla.
notoric
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od notoric »

Krteq píše:Ohledně monitoringu teplot VDDC1 až 3 u ASUS HD4870 s Glaciatorem, psal jsem to v threadu Teploty GK ATi:
Krteq píše:...tenhle model má jinak řešenou napájecí kaskádu, která využívá nezapouzdřené mosfety a neobsahuje čidla.
Aha, děkuji za odpověď. Moc se v tom nevyznám :oops: čily u této verze si nemám dělat takové starosti s chlazením napájení? A nebo to že natom udržim ruku mám považovat za dostačující :roll:
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Tyhle MOSFETy jsou jinak konstruovány a tolik nehřejí, ale jejich chlazení není radno opomíjet. Tvoje chlazení je podle mého dostačující.
pejsek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pejsek »

Dostacujici bezesporu je ale taky ses pekne podle mne pripravil o zaruku tim prefrezovanim pasivu. :(
Vlk-bílí
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vlk-bílí »

Koupil jsem si nedávno Sapphire ATI Radeon HD 4870 512MB. Prozatím ji nepotřebuju taktit tak chci nechat v CCC na pevno nastavený větrák na 40% podle Riva Tuneru nejdou teploty ani při dlouhodobé zátěži nad 70°C ale vůbec mi neukazuje kolik ma napájecí část grafiky a nemám čím ji změřit.

Tak se chci zeptat jestli to někdo nemá nebo nemůže změřit?
Tím pádem jestli by šlo takhle grafiku provozovat dlouhodobě?

Taky jsem skoušel podle návodu upravit regulaci v Riva Tuneru ale nevím jak změnit ty hodnoty v políčkách Lookup entry 0 atd...
SlaveZer0
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od SlaveZer0 »

Krteq píše:Takže myslíš, že do něj mám jít? Tohle je stejně asi moje poslední investice do upgradu PC společně s koupením HD4870...mám uplně jiný starosti a hlavně věci do kterých cpát svoje "těžce" vydělaný peníze (hypotéka atd. :()
mam tenhle blok a je fakt skvelej teploty to 40C v burn iddle kolem 30C bezproblemova montaz atd..
bohuzel je dost tezkej a dost ohyba kartu ale to je asi problem vsech full cover bloku.
MB: Asus Rampage II Extreme, CPU: Core i7 920@4,2Ghz D0 (Thermalright 120 Extreme Black Edition), OCZ 1866Mhz 8-8-8-24, BFG Geforce GTX 285 1GB OC (Accelero Extreme GTX280), Asus Xonar DX PCIe, CM HAF 922, Corsair 850W, SSD A-data 32GB, WD Caviar Black 1TB, 3DMark Vantage 16973 Marks.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“