Výběr case

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Re: Výběr case

Příspěvek od tx3rf »

myslim si, že si nekoupíš nic, jako ten thermaltake na CPU, protože kdybys byl rozumnej, tak si koupíš normální kvalitní skříň bez vidiny úžasnýho moddingu, kterej se ti stejně nepovede a po půl roce tě ten "boom" přejde, zahoď ten nápad, budeš litovat. Ten morex nekupuj, to nemá budoucnost. Kup Anteca, Liana (V350B doporučuju, sám ho mám)
nech si na to rok prášit a pak oceníš, žes koupil vlastně hezkou bednu :wink:
3Dmonk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3Dmonk »

Mě jde o to mit lechce přenosnej pc malej a lehkej... a taky abych mohl machrovat :P ...
Jo ten morex bych ani nekoupil špatně umístěnej zdroj! Co tohle je to HP (kvalita) to nemá budoucnost taky? http://aukro.cz/item515669912_bedna_bez ... roatx.html
111 příspěvek 6.ledna 2008 19:48 ;-)
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

23Dmonk:s tím Lianem, co jsem ti doporučil já i tx3rf můžeš machrovat, protože to je fakt luxusní skřín jako každá od Lian-Li
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
3Dmonk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3Dmonk »

Já od svých zhruba 10 let sním o tom že budu mít počítač na který když kouknu budu pyšnej. Od tý doby co vím o tuningu jsem dělal upravy myšek (chlazených pro dlouhé "dny" hraní) zkoumání toků vzduchu a ideální rozmístění fanů čtení návodů sledování HIGH moddidngů a už jenom čekám na svojí první upravu... Možná mě to po "pul roce" přestane bavit ale chvilku jo a o tu chvilku mi jde!
111 příspěvek 6.ledna 2008 19:48 ;-)
crug
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od crug »

3Dmonk píše:Já od svých zhruba 10 let sním o tom že budu mít počítač na který když kouknu budu pyšnej. Od tý doby co vím o tuningu jsem dělal upravy myšek (chlazených pro dlouhé "dny" hraní) zkoumání toků vzduchu a ideální rozmístění fanů čtení návodů sledování HIGH moddidngů a už jenom čekám na svojí první upravu... Možná mě to po "pul roce" přestane bavit ale chvilku jo a o tu chvilku mi jde!
Jenze si uvedom ze pokud budes neustale predelavat case tak budes muset i HW nekde mit a aby mi lezel pul roku na stole to asi ne. Pak prijde cas kdy do te otunene skrine das komponenty a po par mesicich zjistis, ze ti vadi jak to moc sviti, ta barva se nebude k necemu hodit nebo podobne.

K te desce, urcite sni hloupost neudelat, ale ja osobne nevidim duvod v tak "drahe" MB, levnejsi ti udela stejnou praci nekdy mozna i lip. Tak bych se podival na neco treba o 1000 levnejsiho a ty penize co by jsi usetril dal na kvalitni skrin.

2tx3rf: Nestahli tu Lian li V350 z prodeje? Prochazel jsem par eshopu kde ji meli a ted uz ji maji jen na Patre a to jeste pomerne drahou.
Clovek by neveril co staci ke stesti a placi.
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

to že od 10. o něčem sníš neznamená, že se ti nezměněj priority. Tim projde snad každej, snad každej kdo na tohle forum přijde, tak má vidinu toho, jak si tady bude tokat se Stoobim, ale tohle forum neni jenom o něm! Ty seš přesně tenhle případ že? :) Taky sem měl TUNING skříň http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... ilit=tx3rf

a podivej se jak skončila, prodal sem to i s počítačem za 2k, teď je to někde odstavený. Timhle tu skříň akorát znehodnotíš. Sleduj vývoj mejch skříní..
/// už v tý době sem byl magor na kabely :D

Casemod - Gigabyte Aurora 3D - Chieftec CH-02B - Lian Li V350b
když ti to přeložim tak to vypadá takle
Hloupost - svítící kráva s fajn spracovánim - Rozumnej design (funkcionalita) - krása kterou nevyměnim (snad)

a to je asi od mejch 15 let do teď. V 15. sem přišel na forum :-)

zapřemejšlej nad tim a vyhodnoť, jestli fakt chceš vyhodit litr za tuning kterej zevšední a přestane bavit, nebo za jednoduchost a eleganci, která se většině líbí.

crug: koukám na alfu a už tam neni, já jí mám odtamtud. Zařazovali ji na moji žádost o prázdninách a teď je pryč. Divný.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Ono Lian Li ma bezne prestavky v dodavkach, ak sa trafite do obdobia, ked sa im uz minuli, ale dalsia lod do DE este nedorazila, tak ju casto nemaju aj mesiac-dva. Spytal som sa na tichepc.sk, oni beru priamo od Lian Li EU, tak uvidime ake su zasoby ked mi odpovie :-).

+ na czc mas v diskusii :
U Alfy nevím, naposledy někdy začátkem prosince mi z Alfy řekli, že bude dostupná u dodavatele kolem 14.1.2009.
Ja som napriklad na BZ-502 cakal od maja. Buduci tyzden ju konecne budem mat ! :lol: Holt, obcas si treba na Lian Li pockat.

Edit: Doplnenie - podla jeho slov je PC-V350 dostupna cca okolo 15-16.1. Takze zjavne mensi nedostatok pocas vianoc a nasledne mensie cakanie na naplnenie EU skladu.
noobgosu
Nováček
Nováček

Příspěvek od noobgosu »

caute
mel bych dotaz: jakou skrin byste mi doporucili k tehle sestave?
Western Digital Caviar Black 3.5" 640GB WD6401AALS
Sapphire ATI Radeon HD 4670 512MB DDR3 11138-00-20R
Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 800MHz
Intel Core 2 Duo E8400 BOX
Gigabyte GA-EP43-DS3L (rev.1.0)

vybral jsem KME CX-Y662 500W je to i se zdrojem, co si o tom myslite?
dik moc :)
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

Řekl bych, že značky jako KME, Eurocase apod. jsou to nejhorší co můžeš koupit, case bude rezonovat, protože mají tenké plechy a jsou nekvalitně zpracované. Mnohem horší je ten zdroj, protože když se v něm něco po*ere (což je u těchto značek pravidlem), většinou sebou veme i něco sebou. Pokud chceš nutně ušteřit, kup kvalitní zdroj (Fortron, Corsair, Seasonic) a nějakou levnou casu, zdrojům bych se na tvém místě obloukem vyhnul. Ale ještě lepší řešení je koupit i nějakou kvalitní casu, měl jsem Coller Master 330 a upragoval jsem na Antec Performance One P-182 a je to nebe a dudy. Case není grafárna, klidně ti vydrží několik let, takže proč si nepřiplatit za kvalitní zpracování, lepší chlazení a krásný desing?
noobgosu
Nováček
Nováček

Příspěvek od noobgosu »

aha tak KME rikas ne...dobra :)
tak jsem vybral tohle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J000000LAK
fortron 400W
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 90UR1NYCYX
Cooler master

co vy na to?
dik
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

to, co jsi vybral je ok...case sice není žádná extra, ale v té ceně nejlepší, co jde koupit a zdroj je taky ok :wink:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
chovo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chovo »

Rozhodol som sa vymenit moj TT Armor Jr., a neviem sa rozhodnut medzi nasledujucimi skrinami:

http://www.tichepc.sk/produkt/Cooler-Ma ... -1979.html
- super dizajn, ticha, malo 5,25 pozicii, mam 3 disky a chcem ich uchytit cez http://www.tichepc.sk/produkt/HDD-Vibra ... 1.html?p=1,
http://www.tichepc.sk/produkt/Cooler-Ma ... 8.html?p=1
- plne vyhovuje az na ten bocny ventilator, urcite by siel dolu a bok by som vylepil nejakou odhlucnovacou hmotou (ale za tie peniaze by som uz chcel skrinu do ktorej nemusim robit ziadne zasahy), da sa pripadne zohnat s plnou nepresklenou bocnicou (mohla by pasovat z cosmosu 1000)?
http://www.tichepc.sk/produkt/Lian-Li-P ... -2341.html
- trosku mensia ako prechadzajuce 2, ale inak ok, vstavana regulacia ventilatorov

alebo sa oplati priplatit a zobrat
http://www.tichepc.sk/produkt/Lian-Li-P ... -2880.html
- na nej nenachadzam ziadne minusy, okrem ceny :(

Mate s nimi nejake osobne skusenosti?
CPU: AMD FX-8350 + NOCTUA NH-C14 MB: ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 RAM: A-Data 2x4GB 2133MHz CL10 XPG Series GPU: ASUS R9 280X-DC2T-3GD5 HDD: Intel 330 180GB + OCZ Vertex2 60GB + WD 640GB AAKS + Samsung 500GB + WD CB 1000GB sound: SB X-Fi Titanium DVD-RW: LG GH22NP20 case: CM Stacker 831 + 4x NOCTUA NF-P12 PSU: Corsair RM650 keyboard: Logitech G15 v.2 mouse: Logitech G500 + Razer eXactMat display: LG W2452T ntb: ASUS P31J
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Potrebujes mat taku obrovsku skrinku ? Co tak PC-A17 ? Alebo PC-V1010.
chovo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chovo »

Rozmyslal som aj nad A17, ale chcem vacsiu skrinku ako mam teraz. Na V1010B sa mi nepaci uchytenie diskov, chcem aby boli 5,25 pozicie az po spodok.
CPU: AMD FX-8350 + NOCTUA NH-C14 MB: ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 RAM: A-Data 2x4GB 2133MHz CL10 XPG Series GPU: ASUS R9 280X-DC2T-3GD5 HDD: Intel 330 180GB + OCZ Vertex2 60GB + WD 640GB AAKS + Samsung 500GB + WD CB 1000GB sound: SB X-Fi Titanium DVD-RW: LG GH22NP20 case: CM Stacker 831 + 4x NOCTUA NF-P12 PSU: Corsair RM650 keyboard: Logitech G15 v.2 mouse: Logitech G500 + Razer eXactMat display: LG W2452T ntb: ASUS P31J
chovo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chovo »

:up: nikto s nimi nema osobne skusenosti? ktoru by ste doporucili? :up:
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Na tie Lian Li asi tazko najdes nazory, ide o drahe a teda nie velmi caste skrinky. Cosmos tu ma par ludi, ale ja by som si ho nekupil. Bud Antec alebo Lian Li, nad inymi znackami ani velmi neuvazujem.
evlo
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od evlo »

Protoze jsem nebyl schopnej dokonalou case vyrobit, tak by me zajimalo jestli ji nekdo sezene:
mam podminky:
1.case musi byt dokonaly cerne krvadr zhora, zboku a zepredu (muze mit zakrytovanou cdrom v barve case a dve tlacitka, oboje dokonale licujici atd.) - nasavani vzduchu tudiz musi byt asi od zeme, ale nekdo to treba vymysli jinak.
2. velka = bigtower, ale asi bych prezil i o neco mensi inteligentne vyresenou vec
3. naproste ticho - musi byt schopna utisit dva normlani disky v silentmaxxech + psu (mam nejaky ten enermax mod 82++, takze moc nehluci vetrakem) + desku (drobny piskot) atd.

Limit 15 000kc

Bohuzel zatim jsou levne ssd mimo - nektery piskaj a navic maj vsechny lagy , tak proto case.

Aby jsme si rozumeli, tak jsem mel i silverstone temjin tj08 a jeho design povazuju za preplaceny a navic je ta vec nechutne hlucna na to co chci.

Abych se priznal, tak bych prezil i tohle, pokud by to nebylo slyset http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41974 u tohoto stylu me perforovane boky nevadi, uz tak to receiver a zesilovac a dalsi kramy, tak bych to hodil mezi ne a bylo by. (435mm sirka ze ...)

Dal bych prezil i takovyto predek http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59382 ... precejen je to furt jeste decentni, ale ty kraviny nahore na boku fakt ne, navic to vypada na hlucnou skrin. Pokud by byla neslysna, tak jsem to ochotny prekousnout (ale uz se to blizi docela maximalnimu ustupku v designu co jsem ochotny udelat).
EDIT: Aha, tak ta lianli ma koukam fakt ty cdromky bokem, v tom pripade naprosto nepripada v uvahu.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Skříň do 1500,- pro HD 3870 X2

Příspěvek od Sobo »

Zdravím, kamarád potřebuje koupit novou PC skříň(bez zdroje), do které by se bez obtíží vešel duální Radeon HD 3870 X2 ještě spolu s dvěma pevnými disky. Cena skříně by neměla přesáhnout 1500,-, ovšem pokud bude levnější, nebude to vůbec na škodu. O vzhled v podstatě nejde, nepůjde to vidět. Také požaduje určitý stupeň kvality, né aby to byl ten nejlevnější šmejd. Díky všem za pomoc.

//Stano - presun
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Chieftec CH-02B-BM, tam narve všechno, co ho napadne a kvalita taky bezvadná, jen stojí víc.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50433

Radit do 1500Kč s tím ať je to kvalitní a velký moc nejde...
.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já teď koupil jetýho Chiefa BX-03B-B-B za 1500,- i se zdrojem, tak bych se možná kouknul po bazarech.
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“