Dell UltraSharp 2007FP vs ViewSonic VP2030b

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
XPisNOTdead
Nováček
Nováček

Dell UltraSharp 2007FP vs ViewSonic VP2030b

Příspěvek od XPisNOTdead »

Ahoj všeci

poradil by mi, prosím, někdo při výběru?

Dell UltraSharp 2007FP
nebo
ViewSonic VP2030b

V recenzích na Dell jsem se dočetl, že má velký input lag a bliká (1600 x 1200 Pixels at 60 Hz), ViewSonic by měl mít 85 Hz (??)
U Dellu se mi ale líbí 3 roky NBD (next business day) záruka a S-IPS nebo S-PVA panel, ViewSonic má MVA a záruka dle prodejce..

Tady je ViewSonic vedle Dellu (tenhle je 24", ale stejný problém by měl být prý i u 20" modelu)
http://www.youtube.com/watch?v=7eQU7u1geKA
http://www.youtube.com/watch?v=TnApFzmd9NY

Monitor by měl být na kancelářskou práci, 3D grafiku a občasné hraní a filmy.

Budu rád za každou radu. Jestli máte někdo osobní zkušenosti s výše uvedenými modely. Popř. něco co se týče té frekvence (blikání).

Díky moc
jb
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Monitory od Dellu...

Příspěvek od xxsawer »

Mam zkusenosti s tim Dellem...Nejdriv poznamka...jestli chces kvalitu kup si Eizo
Ted k tomu Dellu...Porovnavam s Eizem co mam doma tak to ber trosku s rezervou...Dell si podle me svoje monitory nevyrabi, jenom je prodava ke svym sestavam. Kvalita nic moc...Je uplne bezny ze mas zapojeny dva uplne stejny monitory se stejnym nastavenim do jednoho kompu a kazdej ma uplnej iny podani barev... Stojany k temhle monitorum = SHIT dokonce sem si vsimnul u jedny dvojice kterou mame zapojenou, ze se jeden z tech stojanu mirne lisi. Monitor se da vysunout asi o 4 mm vys...
Co me taky dostalo, ze Dell pro jistotu na svych strankach ani nepise jakou jsou tyhle monitory vyrobeny technologii, i kdyz to vypada na PVA. Pozorovaci uhly sice 178, ale jak se kouknes trosku vic ze strany tak obrazovka pekne zezloutne.
Kabely v porovnani s Eizem sou uplne tenoucky, OSD menu nic moc, nevim jestli to je pripad zrovna tohodle typu, ale monitor sam ani nepozna jestli je zapojenej pres VGA nebo DVI, musis prepinat rucne...
A posledni vec, ktery sem si vsimnul...kdyz na ten monitor sahnes po nekolika hodinach prace tak hezky topi. To bude mozna tim, ze abys dosah toho "crystal" obrazu :-D jak o tom pisou v recenzich na Delu tak ten monitor musi svitit jako blazen. Eizo ma oproti tomu cidlo co ti upravuje podsvetleni podle svetla v mistnosti a i kdyz tuhle funkci vypnes tak skoro vubec netopi.
eoff
Nováček
Nováček

Re: Dell UltraSharp 2007FP vs ViewSonic VP2030b

Příspěvek od eoff »

No je to sice dlouhá doba, ale prostě se mi ten popis (xxsawer) silně nezdá. A určitě se k tomuhle dostane i někdo další z vyhledávače, jako teď já :-). To že je obraz se strany žlutej na 99% znamená že je to TN. A protože 2007FP je S-IPS, tak to znamená, že popisuješ a porovnáváš s EIZEM uplně jinej monitor. Seš si jistej, že si měl na stole 2007FP? A z čeho si vůbec usoudil, že je to PVA?
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“