Epson RX585 - nejde skenovat

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
supik
Nováček
Nováček

Epson RX585 - nejde skenovat

Příspěvek od supik »

Při jakémkoliv pokusu o skenování se objeví hlášky o chybě skeneru, tiskárna zamrzne, a je třeba ji vypnout a znovu zapnout (stává se to vždy když se skener vrací - odjede asi pětinu cesty, zastaví se, a tím to končí. Vzhledem k tomu, že při kopírování vše normálně funguje, je to docela divné.)

Pokud někdo narazil na stejný/podobný problém a vyřešil ho, byl bych vděčný za radu co s tím :(

Mám XP Pro, ale úplně ta samá chyba se vyskytla i na ntb co jsem si půjčil v rámci hledání možných chyb (Vista Home Premium)

(btw: ne, reinstalace ovladačů nepomáhá, a žádné přepravní samolepky v tiskárně nejsou - jinak by nefungovalo kopírování.)

Jinak tiskárna je úplně nová, mám ji doma tři dny, a blbla hned na první pokus.

Screeny chyb:
Obrázek
Liqid
Začátečník
Začátečník

Re: Epson RX585 - nejde skenovat

Příspěvek od Liqid »

Zkousel jsi pouzit jiny soft ci jinej kabl?
supik
Nováček
Nováček

Příspěvek od supik »

Soft ano (VueScan - nejede), kabel ne. Ke kabelu jsem trochu skeptický, protože kdyby s ním něco bylo, nejspíš by mi ani nešlo tisknout. Ale prubnu to.
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xxsawer »

To co ti tady odpovim tvuj problem nevyresi, ale alespon pro priste...
NEKUPUJ tiskarny od Epsonu, sou to nejhorsi shity v porovnani s konkurenci, kup neco od Canonu...
Jinak jestli mas stejnej problem na nekolika kompech, tak to reklamuj...
supik
Nováček
Nováček

Příspěvek od supik »

Takže vyřešeno, problém byl v kabelu. Nevím jestli to bylo délkou (5m) nebo tím že byl někde zalomený, ale nový kabel (2m) funguje bez problému.

Až se mi podaří sehnat delší kabel (který nutně potřebuju), tak sem kdyžtak napíšu definitivní rozřešení.

Zatím se mějte a díky za tipy ;)
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“