Odstřihnutí termočidla u ARCTIC COOLING COPER SILENT 2
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Fueled
- Začátečník

Odstřihnutí termočidla u ARCTIC COOLING COPER SILENT 2
Mám v pc AC COPER SILENT 2 a zdá se mi že to málo chladí když se to reguluje samo.Mě se zdá že se prostě jen zvýší otáčky a s tím i teplota.Přece kdyby mi ten fan jel tak na 2500RPM neustále tak mám teplotu třeba 50 stupňu. Jako se svou teplotou CPU jsem spokojenej mám 55 stupňů při 1170 rpm u BARTONA 2500+ netaktovanej.Tak si prostě myslím že kdybych jel tak na 2000rpm tak bych třeba mohl mít 50 stupnu.(protože na něj pujde vice vzduchu).Kdybych třeba to čidlo oddělal tak by to mohlo jít na plnej výkon ne?
- postel114
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odstřihnutí termočidla u ARCTIC COOLING COPER SILENT 2
Ahoj, teplotni cilo je thermistor(rezistor neboli odpor zavisly na teplote).Zalezi na tom, jestli je to negistor(s teplotou odpor klesa) a nebo pozistor(s teplotou odpor stoupa).Skus cidlo odpojit, co se stane, ale sam si myslim ze kdyz ho odstrihnes, tak se vetron bude tocit naplno-odpor bude maximalni, protoze vetsinou ve ventilatorech byvaji PTC thermistory.Kdyby ne, tak ty 2 dratky propoj do sebe.Velmi lehke
- Fueled
- Začátečník

Tak sem je propojil a fan uz jede naplno a otáčky můžu regulovat v systému.(Jenom mi trochu vadí když zapnu pc tak jede naplno do te doby dokud ho trochu v systému nesnížím.)
- OsirisII
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Čím reguluješ teploty? Ak nejaký soft k doske alebo iný program tak by si mal mať možnosť spustiť pri štarte systému určitý profil tohto programu alebo program samotný.
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
- postel114
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
to jo, ale on mysli az ve widlich...
- OsirisII
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To je jasné že až vo winodows. Ešte by som pozrel možnosť biosu či náhodou nemáš možnosť regulovať tam... Btw. akú máš dosku?postel114 píše:to jo, ale on mysli az ve widlich...
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
- Fueled
- Začátečník

Mám MSI KT6 DELTA a reguluji programem CoreCenter.Povedla se mi snížit teplota o 5-6 stupňu při 2200rpm dobrý ne.(BARTON 2500+) Takže teď mám 49-50 v klidu a 55 v zátěži.
- postel114
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no tak to mas mozna spatne nasazeny chladic nebo moc pasty, zkus sundat a predelat, mel bys s timto chladicem mit tak 40°C v idle...
- Fueled
- Začátečník

No abych to upřesnil po startu pc mám 42 stupňu ale to mi ten fan jede naplno a docela dost hučí.To bych ten fan musel mít pořád naplno abych měl těch 40-42.A když ho mám naplno tak točí 3100-3200rpm je to dobrý nebo to zvládá pouze 2500rpm abych to nějak nezadřel
Asi před týdnem jsem zrovna pastu měnil
Asi před týdnem jsem zrovna pastu měnil
- postel114
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak to je potom OK