6,40575GHz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=481726
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

NB u Phenom II pro AM2+ má default 1800MHz frekvenci, tzn násobič 9x, ale bez problému snese i více. S DS4 by se mělo dosáhnout třeba i 2400MHz na NB. Jinak s taktováním nemusíš mít obavy, 920 by měla jít na 3500-3900MHz s AIR chlazením (hodně bude dělat možná BIOS, takové MSI mají zatím BIOS naprd pro Phenomy II). Další odlišnost Phenomu II od starého je vcore, můžeme si dovolit dávat do Phenomu II vyšší napětí, což je při nižším výrobním proceosu kuriózní. Jestliže pro Phenom I bylo napč AMD Overdrive na 1.45V, tak až vyjde aktualizované, bude to na 1.55V pro Phenom II. Čili řečeno jednoduše, 1.45V pro Phenom II je naprosto v pohodě! Pro starý Phenom to byl takový rozumný strop pro AIR chlazení (Phenom II 1.55V)Palad1n píše:Muzete mi nekdo rict, k cemu a na kolik mam nastavit CPU Northbridge frekvenci? (mam tam akorad x1-x20) a nevim jaka je defaultni MHZ hodnota, je tam pouze nasobic, ktery je na auto... Nastavil jsem pro zkousku x20 a dopadlo to tak, ze ani reset biosu nepomohl, musel jsem vyndat phenoma II a dat tam athlona x2 a zase zpatky phenoma II, pak teprve poc nabootoval... Fakt nervy v kyblu.... nakonec to odnesl jeden DIMM slot, takze to je na reklamaci desky, bomba no, ale hlavne ze phenom a vsechno ostatni to prezilo...
Jinak hodinu 3200MHZ stable v orthosu, ale pri instalaci asassin creed to kleklo..Mam ale podezreni na pameti(prave te northbridge, phenom ii je v tom asi nevinne)
jinak HT Transport nema vykonostni zadny vyznam... 1800MHZ i 200MHZ a stejny vysledek v Cinemabenchi. Bohuzel je podle vseho svazan prave s North bridge frekvenci.
EDIT: Omlouvam se flankere, sem dement, nevsiml jsem si tady FAQ, no za blbost se plati:) takze predpokladam, ze phenom II ma NB take na 10x.

nieco mi uniklo?OBR píše:Pokud jste doufali, že nový Phenom II X4 půjde osadit do opravdu jakékoliv desky, mýlíte se. Použití těchto CPU je možné pouze u novějších základních desek s paticí AM2+, na historické kusy s paticí AM2 už zapomeňte.

Já mam 1900kb/s na 3.2GHZ ve winraru.flanker píše:Navic nektera mereni jsou podivná v tom testu, par prikladu:
superpi 1M x4 9950 22S?! Na default frekvenci urcite ne...Mylsim si, ze tam mel vysledky pro 3GHz, ackoliv ho uvadel v prvnichgrafech na sve zakladni frekvenci.
Dalsi podivnost je prave Everesst, je nameren sice dobre, ale Gigabyte DS4 nevynika v propustnosti a obecne vsechny desky s int grafikou. Tim padem to podobne plati pro Winrar benchmark a multithread (kde byl nestastne zvolne winrar+cinebench), Phenom II a winrar 1600Kb/s, to je na fx chipsetu uplne nemozne. I muj X3 8650 ma 1550Kb/s a bezi na nizsi frekvenci, dle testu ma Winrar bench vetsinou Phenom II na zakladni frekvenci 2100-2300Kb/s. Samozrejme si nedovolim kritizovat recenzi, to ne, jen rikam, ze tyto vysledky jsou podivne, a v pripade x4 9950 a superpi si dovolim s jistotou rici, ze vysledek je jednoznacne chybny (omylem z "davneho" mereni platici pro 3GHz).
V jinyhc testech napr multithread zvolili dekodovani+cinebench 64bit a to jim sedelo mnohem vic. Pripadne jine kombinace. Ackoliv to nebude uz tolik aktualni, namerim za pár mesicu par mereni na x4 945, ale s DDR2 pametmi.A pak snad uz dam na dva roky pokoj vymenam CPU