Spálená součástka ve zdroji Fortron 400W

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
adrenalinn
Nováček
Nováček

Spálená součástka ve zdroji Fortron 400W

Příspěvek od adrenalinn »

Před dvěma dny se mi začalo něco pálit ve zdroji a trochu to smrdělo, ale PC funguje stále bez obtíží. Nejdříve jsem to vyčistil pořádně od prachu a zapojil. Včera se to, ale spálilo úplně. Ze zdroje se kouřilo a smrad jak svině. Tak jsem to rozdělal vyoperoval pomocí štípaček a zapojil a stále to funguje i když jsem docela riskoval. Nic už v tom nesmrdí ani se nehřeje a PC už mi takhle pár hodin běží bez problémů. Mám dotaz jestli ta cívka nebo co to je, kterou jsem vyndal jestli to má nějaký zásadní vliv na funkci do budoucna aby mi to nezničilo PC nebo jestli to jen muže zatuhávat, takže pokud se v tom někdo vyznáte prosím o radu a přikládám obrázky před a po operaci + samotná spálená součástka.

Typ zdroje Fortron 400W FSP400-60GLN
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Spálená součástka ve zdroji Fortron 400W

Příspěvek od srna »

pokud me oko neklame, je to filtracni tlumivka SS meziobvodu....zdroj nepouzivat a koupit jinej.....celkem se divim ze ti to jede
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
adrenalinn
Nováček
Nováček

Hm no to nasere když je ten zdroj měsíc po záruce :sad:
adrenalinn
Nováček
Nováček

No ještě mě napadlo nešla by tam nápájet nová? Přece jenom by to bylo asi levnější.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

urcite, kdyz si ji navines :) staci zmerit prumer dratu, pri odmotani stareho zjistit pocet zavitu(pokud neni spaleny na prach), namotat novej drat a pak naimpregnovat a zapajet :)
adrenalinn
Nováček
Nováček

srna píše:urcite, kdyz si ji navines :) staci zmerit prumer dratu, pri odmotani stareho zjistit pocet zavitu(pokud neni spaleny na prach), namotat novej drat a pak naimpregnovat a zapajet :)
No a když to udělám, aby se to nespálilo znova. Nevíš čim to, že to takhle schořelo a podotýkám, že ten proces trval, tak 12 - 16 hodin běhu PC, když to začlo smrdět, než se s toho začlo kouřit a schořelo to úplňě.
No a kde mam sehnat to jádro a ten drát?
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

jádro nech puvodni, protoze nevis z jakeho materialu je (jake ma vlastnosti) a drat v lepsim elektru :) proc to odeslo netusim, ale vzhledem k tomu, jaka je pakarna navijet v ruce tyhle toroidni civky bych koupil novej zdroj

moh bys to navinout dratem o jeden prurez silnejsim, ale aby se ti to veslo na jadro....a poradne naimpregnovat, jinak to bude piskat(coz nejspis bude stejne se obavam)

nic jinyho viditelne "jetyho" v tom zdroji neni? zejmena soucastky okolo civky, polovodice atd
adrenalinn
Nováček
Nováček

Tak dík moc za info.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“