zvláštní problém u domácí sitě

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Darkk
Nováček
Nováček

zvláštní problém u domácí sitě

Příspěvek od Darkk »

Zdravím

máme rozvedený net po baráku přes sít (normální LAN u wifi 5g je router z něj to jde do switche) připojení dříve fungovalo bezproblémů to jsem měl jen PC teď jsem si koupil NTB a k tomu i switch, ale ten po čase začal blbnout (po čase připojení se internet šíleně zpomalil a byla velká ztráta packetů) tak jsem si koupil wifi routerbych mohl i přes wifi chytat net na NTB ze začátku fungoval bezproblému, ale asi po půl roce začal blbnout (zcomax wa-2204A-tx) připadá mi že po připojení WAN se router sám od sebe resetuje a tohle dělá třeba v intervalech několika minut někdy se povede že internet jde ale jen šíleně malou rychlostí a s velkou ztrátou... ok asi se s ním něco stalo ale nastal další problém po připojení sítáku(čistý rozvod po domě) do NTB mi hlásí že byl odpojen, router po připojení blbne jak jsem popsal a po připojení do PC net funguje bez sebemenšího problému....

nevíte někdo co s tím? mě už došli nápady zkoušel jsem přenastavovat router, ale nic

za jakékoliv rady děkuji
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: zvláštní problém u domácí sitě

Příspěvek od NEONET »

spatny nebo prilis dlouhy kabel (do 100m max), zkus
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Darkk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Darkk »

tento rozvod po baráku máme asi 4roky a dělá to problém až teďkon a jen to co jsem psal, kabel má tak max 50m víc ne
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

kup si normální router :!: tady se prostě jedná jen o to že u routeru za 678Kč nemůžeš čekat že pojede celeou dobu předpokládané doby užívání bez problémů.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Darkk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Darkk »

jasný tak, ale myslel jsem, že to něco vydrží když mám jen 2 kompy... a taky je divný to že jsem měl switch (sice za 300) a ten asi po půl roce taky blbnul podobným způsobem... teď mám ten router zapojenej ve switch režimu a zatím jede, ale něky jen minimální richlostí net mi jede normálně kolem 10mb a přes něj to jede jen 300kb
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“