Nelze změnit MAC adresa síťové karty

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
ipezlar
Začátečník
Začátečník

Nelze změnit MAC adresa síťové karty

Příspěvek od ipezlar »

Zdravim,
potřebuju změnit adresu MAC síťové karty Atheros, ale jak dělám tak dělám, prostě to nejde :? , zkoušel jsem to přes ovladače i registry - HKEY_LOCAL_MACHINE,CurrentControlSet, Control, Class.................., a i když restartuju PC, tak systém nadále pracuje s původní MAC, čili nedošlo k žádné změně, jde to ještě nějak jinak :?:

Adresa MAC:
MAC adresa zařízení "je" číslo v hexadecimálním tvaru, které je pro každý vyrobený kus hardwaru jednoznačné a nelze jej změnit. Do této situace se můžeme dostat v případě, že na svém počítači potřebujeme použít například jinou síťovou kartu a MAC adresa pro povolení přístupu uložená ne serveru té nové neodpovídá. Praxe je však taková, že u obou operačních systému lze toto opatření obejít. Načítat MAC adresu při každém odeslaném paketu by počítač a celou komunikaci dost zdržovalo. Operační systém si tuto adresu při startu nahraje do paměti a pak ji přidává k novým paketům podstatně rychleji. Tady se vyskytla bezpečností díra a spočívá v tom, že adresu v paměti jednoduše přepíšeme.
Ale jak :?:
"Život je krásný, né že by byl, ale já ho tak vidím !"
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nelze změnit MAC adresa síťové karty

Příspěvek od NEONET »

spravce hardwaru, vyberes sitovku a vjejich vlastnostech zmenis mac
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
ipezlar
Začátečník
Začátečník

Re: Nelze změnit MAC adresa síťové karty

Příspěvek od ipezlar »

spravce hardwaru, vyberes sitovku a vjejich vlastnostech zmenis mac
Jasně, ale to je prakticky ta změna v ovladačích a to mi bohužel nejde :wink:
"Život je krásný, né že by byl, ale já ho tak vidím !"
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“