Nelze nainstalovat tiskárnu na USB port

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
AleXtreme
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nelze nainstalovat tiskárnu na USB port

Příspěvek od AleXtreme »

Prosím Vás mám problém a jsem z toho už neštastný. Koupil jsem si novou tiskárnu Canon IP1800 a nedokážu ji nainstalovat. Když tiskárnu připojím do USB tak jí systém identifikuje jako neznáme zařízení a to i během instalace u kroku zapojte a zapněte tiskárnu.. Tiskárnu jsem zkoušel přidat sám pomocí "Přidat tiskárnu" ale obávám se že můj problém je ten že ve výpisu portů nemám vypsány porty USB. Pouze LPT1-3. COM1-4, port File a port Microsoft docum....

Prosím poradtě mi nějaké východisko z této situace. Předešlá tiskárna byla zapojena do portu LPT čili s ní jsem tento problém neměl. Děkuji za pomoc.
CPU: Sempron 2300+(1580MHz)@2080MHz (1.85V, 218*9.5) MB: Albatron KX18D Pro II (nForce 2 Ultra 400 MCP-T) GK: Sapphire 9600Pro AD 400/450@450/520MHz RAM: Kingmax 512MB 433MHz DDR ZK: Creative SoundBlaster X-Fi XtremeMusic HDD: Seagate ATA 160GB 8MB; Matrox MaxLine III 250GB SATA 16MB, Toshiba 80GB 2,5" ATA 8MB v boxu Transcend Drives: LG CDRW 52*32*52; Lite-On DVDRW SOHW1693S Mouse: Logitech MX1000 Bluetooth Mouse pad: SteelPad QCK Keybord: Logitech MX5000 Bluetooth Monitor: Samsung SyncMaster 900NF Repro: Mercury HT5800R (175W RMS) Case modd: DeEXTra
Surgical
Začátečník
Začátečník

Re: Nelze nainstalovat tiskárnu na USB port

Příspěvek od Surgical »

Jaký OS? Předpokládám, že XP aspoň se SP2.

Jinak správný postup:
1)Odinstalovat všechen soft, který se k tiskárně instaloval.
2)Fyzicky odpojit USB kabel z kompa.
3)Pro jistotu restatovat
4)Nepřipojovat tiskárnu!!!!
5)Spustit instalaci z instalačního CD
6)Po vybídnutí připojit kabel a zapnout tiskárnu
7)Počkat na dokončení instalace

P.S. nikdy to neselhalo, jedině zkusit ještě jiný USB port, vyzkoušet jeho funkčnost (instalace flashky, USB myši apod.), eventuálně zkusit jiný USB kabel - radši kratší, než delší, optimum je délka do 1,8 m.
AleXtreme
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleXtreme »

Surgical píše:Jaký OS? Předpokládám, že XP aspoň se SP2.

Jinak správný postup:
1)Odinstalovat všechen soft, který se k tiskárně instaloval.
2)Fyzicky odpojit USB kabel z kompa.
3)Pro jistotu restatovat
4)Nepřipojovat tiskárnu!!!!
5)Spustit instalaci z instalačního CD
6)Po vybídnutí připojit kabel a zapnout tiskárnu
7)Počkat na dokončení instalace

P.S. nikdy to neselhalo, jedině zkusit ještě jiný USB port, vyzkoušet jeho funkčnost (instalace flashky, USB myši apod.), eventuálně zkusit jiný USB kabel - radši kratší, než delší, optimum je délka do 1,8 m.
Díky za radu, tento postup jsem zkoušel a to několikrát. Nefunguje mi to takhle proto zde píši o rady. USB port funguje, zkoušel jsem i jinék, jiný USB kabel jsem nezkoušel. Zaráží mě ale že při ručním výběru portů se mi nezobrazují porty USB. Zobrazují se mi stéjné porty jako v nastavení vlastnosti tiskového serveru, čili jak jsem psal výše pouze porty LPT, COM a dva jiné.
Proto se ptám, je toto normální že v portech tiskového serveru nejsou nabídnuty porty USB? Kvůli tohoto jsem zkoušel přeinstalovávat USB ovladače a nejsou tam ani poté. Oper. systém mám Win Xp SP2, základní desku MSI s chipsetem nForce2 ICP.
CPU: Sempron 2300+(1580MHz)@2080MHz (1.85V, 218*9.5) MB: Albatron KX18D Pro II (nForce 2 Ultra 400 MCP-T) GK: Sapphire 9600Pro AD 400/450@450/520MHz RAM: Kingmax 512MB 433MHz DDR ZK: Creative SoundBlaster X-Fi XtremeMusic HDD: Seagate ATA 160GB 8MB; Matrox MaxLine III 250GB SATA 16MB, Toshiba 80GB 2,5" ATA 8MB v boxu Transcend Drives: LG CDRW 52*32*52; Lite-On DVDRW SOHW1693S Mouse: Logitech MX1000 Bluetooth Mouse pad: SteelPad QCK Keybord: Logitech MX5000 Bluetooth Monitor: Samsung SyncMaster 900NF Repro: Mercury HT5800R (175W RMS) Case modd: DeEXTra
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Aktualizuj ovladače desky na poslední verzi včetně BIOSu. Stáhni si taky poslední ovladače tiskárny pro tvůj systém.
Maximální možná délka USB kabelu je standardně 4,5m, ale některé tiskárny neumí pracovat s kabelem delším jak 3m ;-) Jinak doporučuji kabel okolo 1,8m.
Taky může být problém v samotné tiskárně, jestli se ani přes výše uvedené rady nerozběhne, tak bych ji asi zkusil v jiném PC, říkáš že je úplně nová, když se nerozběhne v jiném PC - asi reklamace..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
AleXtreme
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleXtreme »

VYŘEŠENO

Děkuji všem za pomoc, na konec toto způsoval zřéjmě vadný USB kabel. S jiným USB kabelem, ale taktéž délky 3 m již funguje vše jak má.
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“