Vše o DVDRW Samsung SH-S223Q/F/
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- jamaica
-
Re: Vše o DVDRW Samsung SH-S223Q/F/
Dělá se tahle mechanika i pro PATA? Mam starší komp a na satě mam HDD. 
- viky58
- Černá karta

-
jamaica : At sem hledal jak sem hledal ,, tak jedině pokud ji chceš na PATA tak jedině přez redukci PATA na SATA atd , cenově se pohybují od +- 230Kč do 650 Kč (myslím ty redukce ! )
- udo
- Začátečník

-
viky58 píše:udo : Jaké DVD- ti nejdou to mně zajíma ? dik
nejdou mi dvd+r verbatim kdyz dam palit vic nez 4krat pak nejdou precist
- viky58
- Černá karta

-
udo : o jakou značku se jedná těch medii ???
jinak pokud mechanika je v zaruce tak reklamovat
jinak pokud mechanika je v zaruce tak reklamovat
- viky58
- Černá karta

-
Tak mám dalši poznatek : Samsung SH-S223F (ver F) je hlučnější a vice vibruje ! než Samsung SH-S223Q (ver Q) a dále pak (ver Q) je v kvalitě paleni dat lepši o pár procent než (ver F) , a to pozorováno na nekolika mechanikách jak (ver F ) tak (ver Q )
ma někdo podobnou skušenost
- Novotak33
- Začátečník

Ahoj, mám menší problém se svou mechanikou Samsung SH-S223F, koupil jsem ji před dvěma týdny a zatím sem vypaloval na + i minus DVD ( Sony, Verbatim ), ovšem pokud jsem pálil na Verbatim rychlostí 8x, tak barva tohoto média byla jakoby vypálena necelistvě, médium vypadalo, jakoby mechanika měnila 3x rychlost, je pravda, že při vypalování ta mechanika 3x zpomalila a zrychlila, je to normální, toto DVD je jinak normálně čitelné i na rekordéru LG, ovšem, když na to stejné médium vypálím jiný film rychlostí 4x nebo 16x, tak takovéto tři přechody nejsou na médiu vydět. Dále mám problém s tím, že pokud vypaluji ve Nero 8 Express Essentials nějaké DivX filmy, ať už na DVD-R/+R/-RW, tak je rekordér LG odmítá načíst, vyhodí je s hláškou, Unknown disc, please, check disc again, ovšem, když jsem vypálil DVD v programu Nero StarSmart Essentials, tak to -RW bylo čitelné, ty + i minus ale opět nebyly čitelné, je to tím, že např. mechanika vypaluje v tom Expressu BOOK-TYPE DVD-ROM a DivX mujsí být v ISO? Ještě, pokud jsem to vypálené DVD-RW v Expressu vložil do Samsungu, tak mi windows napsali, že systém souborů je UDF, ale když to vypálím přes Start Smart, tak je systémový formát CDFS a takovéto médium je čitelné i v rekordéru, je možné, že by mechanika uměla měnit BOOK-TYPE i u mínusových formátů?
- viky58
- Černá karta

-
Podle mych skušeností z takto napalenými medii , taková media nemají dlouhou životnost ! , jinak mně tohle zatím dělala jem mechanika 223Q to že mněnila během rychlest (nebo mi tak připadalo že se skoro zastavila ) a medium mnělo ruzné odstíny (fleky ) . u mechaniky 223F se mi to zatím nestalo
- Novotak33
- Začátečník

No, snad to není chyba mechaniky, protože teď jsem se koukal na vypálené DVD-R ( Sony ), které bylo také vypáleno rychlostí 8x, tak tam žádné barevné přechody NEJSOU, takže je možné, že si akorát tato mechanika nerozumí při této rychlosti s médii Verbatim DVD-R, je to možné??? Jinak, vylovil jsem tady nějaké jiné médium Verbatim DVD-R a zkusil jsem na něj něco vypálit a bylo to v pořádku.
- viky58
- Černá karta

-
Novotak33 : no pravda je že tenhle problém většinou delaji media verbatin (jiná minimálně !) ale bohužel se mi nepodařilo vysledovat proč se tak děje atd (podle mne je tento problém spusoben více faktory než jednim , a nevíc to nikdy neudělá při stejné situaci ) což mne ještě vice vadi
doporučeni tak to vypalená media co nejdříve přepalit !
doporučeni tak to vypalená media co nejdříve přepalit !
- Novotak33
- Začátečník

viki 58 : To jsem nevěděl, takže asi nebudu kupovat Verbatimky, ale jenom Sonky. Jinak, když jsem to vypaloval tou rychlostí 8x, tak mě to na každém DVD udělalo ty ''barevné přechody'' pokaždé na stejném, z toho soudím, že to bylo opravdu médii a ne vypalovačkou.
- ThomasVT
- Začátečník

-
jojo zkusenost stejna... aspon teda s tim hlukem a vibracema... ale neni to zas tak strasnyviky58 píše:Tak mám dalši poznatek : Samsung SH-S223F (ver F) je hlučnější a vice vibruje ! než Samsung SH-S223Q (ver Q) a dále pak (ver Q) je v kvalitě paleni dat lepši o pár procent než (ver F) , a to pozorováno na nekolika mechanikách jak (ver F ) tak (ver Q )
CPU: Ryzen 9 5950 X (Thermalright Royal Pretor), GPU: Intel ARC B580, RAM: 128 GB Kingston Fury 3600 MHz (@3600 MHz), MB: Asus ROG Strix B550-A, Case: Antec Flux, PSU: Corsair RM 1000 X Shift
- Kynio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To s tím zpomalováním mechaniky se děje i mně. To by mi ani tak nevadilo. jenže při vložení prázdnýho dvd, když si chci něco vypálit třeba před CloneDVD (nějakej dvdfilm) nebo nero, tak jakmile ten soft začne rozpoznávat vložený dvdčko, tak se pc zasekne, sekne se i zvuk atd, prostě s pc nejde tak na 5s nic dělat. Čím tohle může bejt?
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
- viky58
- Černá karta

-
mně to neděla Win Xp , ty máš co za system ?? ,, tenhle problém bych spiše viděl že dělá system
- Kynio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mám to v podpisu... mám Win Vista X64viky58 píše:mně to neděla Win Xp , ty máš co za system ?? ,, tenhle problém bych spiše viděl že dělá system
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
- Kynio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Brozudáte si někdo po netu při vypalování difka? Dycky se mi v půlce zpomalí mechanika a pak to vypaluje už děsně dlouho. Jak je to možnýý? 
- viky58
- Černá karta

-
Kynio : skus reinstal win jinak nevim co by pomhlo
- Kynio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to bylo první co sem udělal..ale nepomohloviky58 píše:Kynio : skus reinstal win jinak nevim co by pomhlo
- Novotak33
- Začátečník

Ahoj,
teď jsem vypaloval na DVD+R Panasonic a nastavil jsem rychlost 16x, po chvíli (cca. po jedné minutě ), se rychlost zpomalila tak na asi 4x a vypalování probíhalo až do konce touto rychlostí. Zkusil jsem tam dát druhé stejné DVD a nastavit rychlost 18x a vypalovaní taky začala normálně, ale po půl minutě se rychlost znovu zpomalila na cca 4x , je to třeba tím, že ty média nemají tak kvalitní vrstvu a někde jsem četl, že tyhle nové Samsungy mají funkci, která mění rychlost během vypalování, aby zábránila chybám na disku, atd...
Díky za odpověď.
teď jsem vypaloval na DVD+R Panasonic a nastavil jsem rychlost 16x, po chvíli (cca. po jedné minutě ), se rychlost zpomalila tak na asi 4x a vypalování probíhalo až do konce touto rychlostí. Zkusil jsem tam dát druhé stejné DVD a nastavit rychlost 18x a vypalovaní taky začala normálně, ale po půl minutě se rychlost znovu zpomalila na cca 4x , je to třeba tím, že ty média nemají tak kvalitní vrstvu a někde jsem četl, že tyhle nové Samsungy mají funkci, která mění rychlost během vypalování, aby zábránila chybám na disku, atd...
Díky za odpověď.
- Sak
- Začátečník

-
Mam sh-s223f a nejdou mi cist nektery origalni dvd.Nekdy se to rojede jen tak ze vidim slozky ale pak se to sekne uplne.Ma nekdo nejaky napad nebo dela to taky nekomu?Jinak ty org dvd jsem zkousel na jinem pc a vali uplne v poho.
AMD Athlon 64 3000+ ,GA-K8NE,GF 6600 GT,1GB RAM,140 GB hadr
- viky58
- Černá karta

-
Sak : jen taková otazka jak je sterá mechanika , a už si skoušel profouknout při otevřené paletě na medium ? ( myslim pusou poředně fouknout ) je totiž možné že se ti usadil vlas chlup atd někde na čočce a ta tedka nemuž dobře pracovat