Zdravim ve spolek .
Abych popsal problem. Na ntb mam disk rozdelenej na 3 oddily C) Visty D) Ubuntu E) Data.
Protoze jsem prestal s Linuxem, tak jsem se rozhodl oddil D smazat a "Ecko" zase o to zvetsit.
Jenze Partition manager to nejak zblbl a najednou neslo bootovat. Zkousil jsem ruzne programy a pak narazil na TestDisk a ten nasel na disku 2 oddily a volne misto....uz jsem byl naprdlej, tak jsem znova z volneho mista udelal oddil a potom po par pokusech se mi dokonce podarilo opravit MBR a partition table. Jenze problem nastal ten ze se mi zmenilo poradi oddili ....kdyz Visty nabehnou , tak mi to nahlasi , ze to nemuze najit profil a tento pocitac mi ukazuje ,ze se ty oddily prohodily : C)Data, D)Visty a E)Volny (byv. Linux)
Tim padem je vsechno v haji....protoze se to prehazelo a nic nefunguje
Nevite jak by to slo nejak dat do puvodniho stavu ? Byl bych moc vdecnej
S pozdravem Kafac
Jak zmenit poradi oddilu ?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Kafac
- Nováček

-
- Atapi
- Začátečník

- Kafac
- Nováček

-
Re: Jak zmenit poradi oddilu ?
Nee , nejde . To jsem uz zkousel ....tedy pokud je postupem prave tlacitko ve startu na pocitac a spravovat ....vypise to chybu : " Vytvoreni modulu snap-in se nezdarilo". Napr. ani napoveda nejde...Atapi píše:Přes Správu disků přímo ve win to nejde?
- Atapi
- Začátečník

Tak mě napadá leda PartitionMagic, nebo něco podobný, co jde spustit pod dosem (z flashky trěba). Ale víc neporadim, poslední správa disku co jsem potřeboval v DOSu byl fdisk 
- Kafac
- Nováček

-
No zkusim si s tim nejak pohrat...treba se mi to podari nejak spachat.
Programu mam celkem dost diky recovery cd ....tam je toho dosti.
Uvidime . Treba se jeste nekdo ozve ,kdo mel podobny problem
Programu mam celkem dost diky recovery cd ....tam je toho dosti.
Uvidime . Treba se jeste nekdo ozve ,kdo mel podobny problem