DDR2
- trigo112
- Nováček

-
DDR2
Kupil som ramky PC2-8500 CL5 1066MHz 2GB,od firmy kingston.Kazdy z programov ci PC wizard,cpuz mi ukazuju ze su to PC2-6400 400MHz,casovanie je 5.5.5.5. 18,Volty som zvysil z povodnych 1,8 na 2,2V.S casovanim som nic nerobil.viete mi povedat prosim preco tie programy pisu nieco ine ako som kupil?Dakujem.
--------------------------------------------------------
MB -EP35-DS3L,GF-9800 GT SL,E6850
--------------------------------------------------------
MB -EP35-DS3L,GF-9800 GT SL,E6850
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Re: DDR2
Protože jsou to přeznačené PC6400, které těch 1066 zvládají. Výrobce je jednoduše odzkoušel že zvládnou 1066Mhz, dal to na prodejní krabici, ale změnit SPD se neobtěžoval.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- OsirisII
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak nejedná sa o časovanie ale o frekvenciu pamätí. Trik je v tom že momentálne ti idú vlastne 800Mhz a nie 1066. Ako písal Mr.Dirk Spd nebolo správne nastavené v továrni. Je to jednoduché. V Biose stačí zmeniť System memory multypler poprípade položka s podobným názvom na vyššiu. Takže potrebujeme vedieť takt zbernice FSB ktorý je daný momentálne v Biose. Ďalej aký máš procesor či AMD či Intel, bolo by vhodné keby si napísal zostavu hlavne základnú dosku a potom ti radi pomôžeme. 
Najlepšie by bolo screen z Cpu-Z Všetky položky okrem poslednej.
Najlepšie by bolo screen z Cpu-Z Všetky položky okrem poslednej.
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
- trigo112
- Nováček

-
- OsirisII
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takže momentálne ideš 800Mhz ako som predpokladal a časovanie pamätí je správne. System memory mutipler by si mal nastaviť na 3 čo vychádza na 999Hmz pre pamäte a najbižšie je 3,33 a to už je 1108Hzh. Ja by som najprv vyskúšal 3 a potom 3,33. A mimochodom v Biose by ti to malo automaticky prepočítať.
V prípade privysokej deličky a nenabehnutia systému rest biosu prepnutím jumpreu (Clear Cmos) alebo vybratím baterky na 10 minút.Ak máš ešte otázky sem s nimi.
V prípade privysokej deličky a nenabehnutia systému rest biosu prepnutím jumpreu (Clear Cmos) alebo vybratím baterky na 10 minút.Ak máš ešte otázky sem s nimi.
- OsirisII
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak tak presne. Nemali by zhorieť to rozhodne nie. Poprípade chyť pasív ramiek či nie je horúci. Ak výrobca udal voltáž 2,2 tak by to malo byť ok. Ja by som skúsil menej 2,1 alebo rovno 2V. Pamäte bezpodmienečne otestuj Memtestom 1-2 hodiny keď znížiš napätie ak prejde skús ešte nižšie napätie a zase test ale o niečo dlhší 2-4 hodiny a tak ďalej... Good luck.
Idem spať som po nočnej večer sa pozriem ako si dopadol
E//: Možno sa dostaneš až na 1,8V to by si už ale musel mať fakt kvalitné kusy.
Idem spať som po nočnej večer sa pozriem ako si dopadol
E//: Možno sa dostaneš až na 1,8V to by si už ale musel mať fakt kvalitné kusy.
- trigo112
- Nováček

-
Tak uz som skusil 1.8V a test mi hned na zaciatku vyhlasil chybu asi pri 6%,nehal som to bezat dve hodiny a bola tam len ta jedna chyba,PC bezi v poriadku.Neviem ci je ta jedna chyba vela ci nie,kedze ju spravilo len raz.
Ako si vyratal ze mi tie ramky idu na 1066MHz,podla posledneho screnu.Napis mi prosim daky vzorec.533,4 x 2=1066,8 ale kde si zobral tie 2?
Ako si vyratal ze mi tie ramky idu na 1066MHz,podla posledneho screnu.Napis mi prosim daky vzorec.533,4 x 2=1066,8 ale kde si zobral tie 2?
- OsirisII
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jedna chyba je jedna chyba. Môže sa stať keď práve máš rozrobenú nejakú prácu a padne ti systém práve v tej najnevhodnejšej chvíli.
Tú dvojku som zobral z toho že sú Double Data Rate čiže DDR. Väčšina programov vrátane Cpu-Z ukazuje základný a nie efektívny takt. Čiže základný takt je tých 533 a efektívny je 1066
Tú dvojku som zobral z toho že sú Double Data Rate čiže DDR. Väčšina programov vrátane Cpu-Z ukazuje základný a nie efektívny takt. Čiže základný takt je tých 533 a efektívny je 1066
- trigo112
- Nováček

-
Este sa ta spytam na monitor,ak mozem.Kupil som dva monitori LG-M228WA.Jeden v nemecku druhy na skovensku.
Jeden ide cez DVI a druhy ani za svet,len cez VGA vstup.Ten ktory ide cez DVI je aj v systeme zapisany ako digitalny LG monitor,ten druhy z nemecka je v systeme ako vychodzi monitor.Ked ich vymenim medzi sebou je to to iste.Zeby bol zly DVI vystup?Dnes sa stym jedujem uz od rana a ani za svet ten druhy monitor spojazdnit,ani na jednom PC.Porad teraz.
Jeden ide cez DVI a druhy ani za svet,len cez VGA vstup.Ten ktory ide cez DVI je aj v systeme zapisany ako digitalny LG monitor,ten druhy z nemecka je v systeme ako vychodzi monitor.Ked ich vymenim medzi sebou je to to iste.Zeby bol zly DVI vystup?Dnes sa stym jedujem uz od rana a ani za svet ten druhy monitor spojazdnit,ani na jednom PC.Porad teraz.
- OsirisII
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Žiaľ v zobrazovacích zariadeniach a výstupoch sa nevyznám. Skús položiť otázku TUtrigo112 píše:...
To Milo19: http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=3
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=3
Ak niečomu nerozumieš pýtaj sa.