Jak regulovat otacky u GK 9800GTX?
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Juryy
- Začátečník

Jak regulovat otacky u GK 9800GTX?
Dobry den chci se zeptat jak u karty 9800GTX regulovat otacky ventilatoru?...pomoci rivatuner mi to nejde ,nebo spise nemuzu to v nastaveni nikde najit prosim pomozte pri zatezi celkem huci dekuji...
Můj notebook MSI EX610
CPU:AMD athlon x2 1.8ghzRAM:2gb DDR2 667mhz GK:Ati mobility radeon HD2400 256mb ddr3 HDD:160GB OS:Windows 7 ultimate
CPU:AMD athlon x2 1.8ghzRAM:2gb DDR2 667mhz GK:Ati mobility radeon HD2400 256mb ddr3 HDD:160GB OS:Windows 7 ultimate
- barco
- Středně pokročilý

Re: Jak regulovat otacky u GK 9800GTX?
Ide to pomocou RivaTuneru. Naše FAQ si čítal ? Nájdeš v ňom odkaz, v ktorom je regulácia FANu popísaná krok po kroku aj s obrázkami ...
.
- Trek
- Začátečník

Hele, nene tohle nejde. Ta 9800GTX neumi 2d takty. Takle to u tyhle svinky nefunguje.
A kdyz mas SLI tak je to vubec nahovno.
Chtelo by to nejakej program, kterej by umel obe karty regulovat podle teploty ne podle rezimu to je naprd. Asus SmartDoctor je relativne dobrej ale neumi obe karty zvlast.
Chtelo by to nejakej program, kterej by umel obe karty regulovat podle teploty ne podle rezimu to je naprd. Asus SmartDoctor je relativne dobrej ale neumi obe karty zvlast.
- Juryy
- Začátečník

Trek píše:Hele, nene tohle nejde. Ta 9800GTX neumi 2d takty. Takle to u tyhle svinky nefunguje.
A ten smart doctor umi regulaci jedne karty?...
Můj notebook MSI EX610
- Juryy
- Začátečník

Tam je prave jen nastaveni pro karty ATI:o( ...a to mi pochopitelne nefunguje muzete mi prosim poradit? nejaky navod napsat?
Můj notebook MSI EX610
- Trek
- Začátečník

To jo, ale bude fungovat asi jen pro karty od Asúsu.
- Trek
- Začátečník

Je to naprd prostě. Jedině nějak naflešovat bios jestli to de.
Jináč Ntunes by to měl umět, ale to je soft sám pro sebe. Ti to tak vytuní kompa, že se z toho poděláš.
Nedělá Gigabyte nějakej svůj software pro tu kartu?
- barco
- Středně pokročilý

Tak znovu, pozri si odkaz na vaguetech.com. Regulovanie FANu je tam popísané rôznymi spôsobmi, od jednoduchého nastavenia otáčok na fixnú hodnotu (napr. 50%) až po automatickú zmenu otáčiek podľa teploty. Návod je naviac doplnený o obrázky, takže nieje treba vládnuť až tak angličtionu, aby sa pochopila podstataJuryy píše:Tam je prave jen nastaveni pro karty ATI:o( ...a to mi pochopitelne nefunguje muzete mi prosim poradit? nejaky navod napsat?
.
- RastaFeri
- Nováček

-
Inno3d 9800 GTX+ DHT - nejde regulovat ventilator na grafike
karta: http://www.inno3d.com/products/graphic_ ... us_dht.htm
nejde mi zmenit rychlost otacok ventilatora na grafike, ventilator stale ide na 100% (priemerna teplota je 45 stupnov, pri plnom zatazeni 58 stupnov). ventilator je ale hlucny a teploty su v poho, tak ho chcem trocha stisit aspon pri normalnej praci vo windowse, ked uz nie v hrach... vie niekto poradit?
mam Vistu 64... ovladace mam vo verzii 180.48.
v riva tuneri nemam polozku 'low level system tweaks' pri zalozke s kartou... pri zalozke 'system settings' s nforce chipsetom mam ovladanie na ventilator, ale pri direct control ide menit iba 3d rezim ... tam je slider defaultne na 35% a ak ho zmenim na vyssiu hodnotu, nepovujem ziadnu zmenu, ak na nizsiu, vrati sa mi stale na tych 35% ...
ked chcem ventilator nastavit v nv system tools, taktiez sa nic nezmeni... defaultne mi tam ukazuje otacky ventilatora na 0% a ked nieco zmenim, tak napise 'The changes made were invalid and will not be applied'
vedel by niekto poradit?
nejde mi zmenit rychlost otacok ventilatora na grafike, ventilator stale ide na 100% (priemerna teplota je 45 stupnov, pri plnom zatazeni 58 stupnov). ventilator je ale hlucny a teploty su v poho, tak ho chcem trocha stisit aspon pri normalnej praci vo windowse, ked uz nie v hrach... vie niekto poradit?
mam Vistu 64... ovladace mam vo verzii 180.48.
v riva tuneri nemam polozku 'low level system tweaks' pri zalozke s kartou... pri zalozke 'system settings' s nforce chipsetom mam ovladanie na ventilator, ale pri direct control ide menit iba 3d rezim ... tam je slider defaultne na 35% a ak ho zmenim na vyssiu hodnotu, nepovujem ziadnu zmenu, ak na nizsiu, vrati sa mi stale na tych 35% ...
ked chcem ventilator nastavit v nv system tools, taktiez sa nic nezmeni... defaultne mi tam ukazuje otacky ventilatora na 0% a ked nieco zmenim, tak napise 'The changes made were invalid and will not be applied'
vedel by niekto poradit?
- Grunt
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: 9800GTX+ - problém s vypadávajúcimi textúrami
Nevíte někdo pls jak by šlo u téhle karty snížit otáčky větráku púod 35%? V rivatuneru i v EVGA Precision je minimum v posuvnících 25%, ale jak mile snížím hodnotu pod oněch 35%. Nic s nestane a posuvník opět skočí nahoru. Dík za rady...
//Btw srry že to píšu sem, ale nechtěl sme tady tím blbým dotazem zaplňovat zbytečně forum.
//Thellwin - vyděleno z jiného threadu
//Btw srry že to píšu sem, ale nechtěl sme tady tím blbým dotazem zaplňovat zbytečně forum.
//Thellwin - vyděleno z jiného threadu
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
- RastaFeri
- Nováček

-
ja mam ten isty problem, tiez nechapem :/
- RastaFeri
- Nováček

-
problem je ze ani jeden z tych programov nefunguje - aj pri zmene nastaveni sa nemeni rychlost otacok .... podla mna je nieco zamknute v biose karty, ale nechcem na nej menit bios, takze neviem... :/barco píše:Tak znovu, pozri si odkaz na vaguetech.com. Regulovanie FANu je tam popísané rôznymi spôsobmi, od jednoduchého nastavenia otáčok na fixnú hodnotu (napr. 50%) až po automatickú zmenu otáčiek podľa teploty. Návod je naviac doplnený o obrázky, takže nieje treba vládnuť až tak angličtionu, aby sa pochopila podstataJuryy píše:Tam je prave jen nastaveni pro karty ATI:o( ...a to mi pochopitelne nefunguje muzete mi prosim poradit? nejaky navod napsat?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Jakou verzi ovladačů a RivaTuneru máš nainstalovanou?
- RastaFeri
- Nováček

-
predtym: driver - 180.48, RT 2.21Krteq píše:Jakou verzi ovladačů a RivaTuneru máš nainstalovanou?
teraz: driver - 181.20, RT 2.22
regulovanie otacok ventilatora nefungovalo pri ziadnej kombinacii, podla mna to nie je softverova chyba, az taka lama nie som, viem citat navody
ked som si chcel pozriet bios karty programom NiBiTor, tak mi vypisalo chybu a nezobrazilo ziadne informacie
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Tak jsem zjistil, že otáčky ventilátoru u Freezeru DHT nelze regulovat...
Guru3D píše:With the DHT cooler you can expect roughly 45 dBA at all times, since the ventilator RPM is fixed. This really is on the high side and you'll definitely be able to hear the fan continuously.
- RastaFeri
- Nováček

-
ale ved to je z clanku o radeon 4870 (http://www.guru3d.com/article/force3d-r ... t-review/4) ... freezer dht cooler je znacka chladica? lebo v googli sa o takom niecom velmi nepise... to snad nie je mozne ze to nepojde :/Krteq píše:Tak jsem zjistil, že otáčky ventilátoru u Freezeru DHT nelze regulovat...Guru3D píše:With the DHT cooler you can expect roughly 45 dBA at all times, since the ventilator RPM is fixed. This really is on the high side and you'll definitely be able to hear the fan continuously.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Ano, je to z review HD4870, ale to nemění nic na tom, že u tohoto chladiče nelze otáčky regulovat.
- RastaFeri
- Nováček

-
neviem, nemyslim si ze to je tym, lebo mam ten pocit ze ani len software (ovladace/rt) nedokaze spolupracovat s biosom na tejto karte... ked zmenim otacky v nvidia system tools tak mi vyhodi chybovu hlasku, ostatne utility ukazuju otacky na 35%, zvysit idu, ale pri znizeni sa slider stale nastavi na 35%, bez zmeny ... ventilator je na kartu zapojeny klasickym konektorom, nic specialne, neverim ze keby slo znizit napatie, tak ze by sa nezacal tocit pomalsie ... problem je ze si ani len nedokazem pozriet, co mam na karte za verziu biosu, napr. nibitor mi pri citani informacii o biose karty vyhodi chybovu hlasku... proste keby sa to aspon softverovo spravalo standardne, tak by som sa zmieril s tym, ze ten ventilator je divny, ale ono sa to sprava podla mna chybne .... a neverim ze ak by som ventilator zapojil do volnej pripojky na ventilator na doske, ze by sa neotacal pomalsie (pomocou speedfanu) ... ale sa s tym nechcem babrat .. :/Krteq píše:Ano, je to z review HD4870, ale to nemění nic na tom, že u tohoto chladiče nelze otáčky regulovat.