Chyby zápisu na disky

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Pavouk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Chyby zápisu na disky

Příspěvek od Pavouk »

Zdravím,

na desce Asus P5Q pro mám připojeny dva disky WD 6400 AAKS, podle smartu ok. Nicméně při zápisu na disk (třeba když stahuju film rozdělen na více archivů ) tak se objevuje hláška "chybný součet" apod. , někdy to ani nemusí být rozděleno ( kopíroval jsem několik iso, a cca polovina byla poškozena při kopírování z disku na disk ).
U předchozího pc ( amd, soc. 939 ) se mi tohle nestávalo. Setkal se někdo s tímhle problémem? (takhle deska vs. tyhle disky? , jestli je třeba nemá rád řadič )

Dík
viky58
Černá karta
Černá karta

Re: Chyby zápisu na disky

Příspěvek od viky58 »

Sata kabliky si skoušel mněnit ? , skoušel si jine Sata na desce (myslím jako konektory) , nemáš nahodou Sata DVD-RW ? , něco podobného se mi stavalo (dochazelo k poškozováni souboru ) když sem mněl vadnou mechaniku DVD-RW na IDE , až sem ji dal pryč tak problémy přestaly :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zkusil bych memtest, chyba nemusí být nutně v disku/řadiči
ignorelist: kremrole a dezoláti
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

chyba by mohla byt v discich, smart nekdy pekne keca, ale vse co kopirjes jde rprez pameti, hledej tam jak podotkl zoombux
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Pavouk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavouk »

jeden z disku jsem prehodil na pridavnej sata radic a problem je pryc ( druhej disk musel zustat na normal sata radici a tam problem trva, jeste zkusim sata disk seagate nahodit jako systemovej a oba disky hodit na pridavnej radic ).
Nicmene na tom ze muze neco provadet ide mechanika mozna neco bude, zkusim ji kdyztak odpojit, neb kdyz treba startujou wokna tak se sekne komp a snazi se to neco provadet s mechanikou (zacne naprazdno nacitat atd.. ), to samy se deje kdyz probouzim pocitac z rezimu spanku ....
Pameti zkusim memtestem, ale tam asi problem nebude.. i kdyz :-)

kazdopadne diky, dam vedet jak to vse dopadlo :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“