Vyhodne FREE zabezpecenie

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
gwassi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Vyhodne FREE zabezpecenie

Příspěvek od gwassi »

ak free, tak potom overene zatial dosahujem na druhom compe vynikajuce vysledky s touto kombinaciou zabezpecenia

1. ZoneAlarm Free 8.0.065.0 (firewall)

Kód: Vybrat vše

http://www.filehippo.com/download_zonealarm_free/
2. Avast (resident security)

http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html
3. EMSI a-squared Free 4.0 (idle security)

http://www.emsisoft.com/en/software/free/
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Vyhodne FREE zabezpecenie

Příspěvek od zombux »

osobně bych nahradil ZoneAlarm vynikajícím Comodem, a EMSI (to mi neříká vůbec nic) Spybotem
ignorelist: kremrole a dezoláti
gwassi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gwassi »

myslel som na comodo ale na zonealarm som vsadil tradicne, pretoze maju ovela viac skusenosti a je to leader, co dokazuju aj vo svete.
spybot je dobry ale tiez problemovy a hodne sa v systeme neznasa, preto som ho tam ani neinstaloval, nakolko EMSI aSquared urobi bohate pracu aj za neho...
Nejdem si tu nic dokazovat, vyskusajte a urcite mi date za pravdu, nakolko tuto konfiguraciu na druhom compe sam pouzivam a bez problemov...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

se spybotem jsem nikdy problém neměl. a tím myslím opravdu nikdy, nevím s tím by se měl nesnášet.
systemjack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od systemjack »

Pokud se mohu přidat do diskuze, já osobně mám vybaven notebook free programama pro bezpečnost.
Následně: Antivirus: Avast free Home Edition, podle testů dosahoval lepších výsledků než AVG Free a taky obsahuje více bezpečnostních modulů.
Firewall: Zone Alarm Free je dobrý Comodo mi zpomalovalo notebook ale Zone Alarm Pro je lepší má více nastavení.

Antispyware: SpyBootSearch&Destroy, SpywareBlaster je to takový rezident pro prohlížeče, Ad Aware tyto tři programy bych vřele doporučil mám od spyware klid.

V neposlední řadě taky rozumné brouzdání po netu, taky nevybavovat počítač cracky většinou může obsahovat škodlivý kod a ani o tom nemusíte vědět.

Jakou máte zkušenost s Nortonem Security?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Norton je naprostá tragédie, totální zpomalovač systému, nebrat ani zadarmo natož za peníze. jinak ano, viry si člověk musí nainstalovat sám - tak, že spustí neznámý soubor. viry se do počítače samy dostat nemůžou, člověk je musí spustit.
gwassi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gwassi »

zombux ma pravdu, NIS je tragedia, pokial nemas 64bit os, stvorjadrovy procak a aspon 4 GB ram...

Ak ti mozem doporucit z vlastnej skusenosti, pouzivam KIS 2009 a som snim maximalne spokojny...

http://www.kaspersky.sk/pages/kaspersky-internet-security-2009
-Hodinové updaty vírusovej databázy
-Kontrola správania sa aplikácií
-Kontrola IM klientov (ICQ, Miranda, QIP,...)
-Ochrana proti vypnutiu či zastaveniu antivírusového programu
-Kontrola Wi-Fi a VPN pripojenia
-Kontrola zraniťelnosti operačného systému a aplikácií
-Virtuálna klávesnica pre bezpečné zdávanie prihlasovacích údajov a hesiel
-Kontrola dátového toku u zabezpečeného spojenia (HTTPS, SSL)
-Proaktívna ochrana pred neznámymi hrozbami

tu si mozes pozriet screeny programu v akcii:

http://www.pcmag.com/slideshow_viewer/0,1205,l%253D230469%2526a%253D230461%2526po%253D1,00.asp
systemjack
Začátečník
Začátečník

To je v pohodě já mám všechno free, počítač lze vybavit i free programama a nic nemusím crackovat tím pádem mám comp čistý i bez virů a dalšího bordelware. Já už ani nevím jak vyrus vypadá :)
Mám taky celkem dobrý tip na free program je to takový čistič CCleaner je to výborná utilitka pro čištění počítače temp, registry, odinstalování programů. Program je v češtině.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

No co se tyka antiviru, tak to je asi jedina vec, ve ktere souhlasim s hulanem: neni potreba. Dobrej firewall a obcasnej scan na spyware postaci. Samozrejme podminkou je, ze je user obecne obezretnej a neklika na vsecko co vidi...

Jinak balicek Comodo (fw, av, atd...) je fakt dobrej, i kdyz se na muj vkus prilis casto pta a porad otravuje s alertama.
systemjack
Začátečník
Začátečník

axloth píše:No co se tyka antiviru, tak to je asi jedina vec, ve ktere souhlasim s hulanem: neni potreba. Dobrej firewall a obcasnej scan na spyware postaci. Samozrejme podminkou je, ze je user obecne obezretnej a neklika na vsecko co vidi...

Jinak balicek Comodo (fw, av, atd...) je fakt dobrej, i kdyz se na muj vkus prilis casto pta a porad otravuje s alertama.
Nevím sice s jakým hulanem ale přít se nechci. Při stále větší hrozbách kdy je tendence nebezpečí vzrůstající nemít na PC antivirus je dementnost uživatelů. Netvrdím že člověk má být v tomto ohledu paranoik.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

systemjack píše:Při stále větší hrozbách kdy je tendence nebezpečí vzrůstající nemít na PC antivirus je dementnost uživatelů. Netvrdím že člověk má být v tomto ohledu paranoik.
Tendence nebezpeci mozna vzrustajici je, ale ne ze strany viru. Aktualni system mam nainstalovanej nekdy od srpna a celou dobu bez antiviru. Schvalne jsem si to dneska projel (driv nez jsem si troufl napsat predchozi "prohlaseni") online kaspersky scanem a trialem NODu, nenaslo to vubec nic (tedy kaspersky jeden false positive). Takze proc bych mel instalovat antivir?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

antivir je vhodná věc jen pro skenování neznámého obsahu, jako rezidentní štít "pro jistotu". jeho skenovací funkce už ustoupila do pozadí, použije se leda pro sken disku druhého počítače zamořeného viry. jinak vynikající online skener je tohle http://virusscan.jotti.org/
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

No samozrejme, ze pokud mam nakej podezrelej soubor nebo se mi podezrele chova system, tak scanner pouziju. Ale k tomu ho nemusim mit u sebe nainstalovanej a rezidentne spustenej, naky online nebo trial verze bohate poslouzi.

Na individualni podezrely soubory je super http://www.virustotal.com/
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Identifikovat podezřelý soubor není zrovna jednoduché. Žádnej to na sobě napsáno nemá, zvláště, pokud se stahuje z jinak legálního zdroje. Pak emaily plné softu ... a td. Rezident antiviru je tedy dobrá věc, než něco otevřete, vomrkne to.

Já zase "odhodil" firewall. Po letech na Keriu a cca roku na Commodu (snad jedinej Free co jede na Vista 64) jsem usoudil, že mě akorát otravují a občas si dělají co chtějí, rádi si zablbnou se spojením, přístupy na weby a td. Spybot s rezidentním TeaTimer registry spolehlivě ochrání. Navíc, pokud si např. ve Vistách nevypnete administrátorskou kontrolu, tak neuděláte nechtěnou změnu v registru ani náhodou.

Mé konečné řešení: Avast Home + Spybot Tea Timer. Nic víc.

Kupodivu si s tím hravě poradí i obyčejní uživatelé neznalí ochranných principů. Vysvětlovat dědovi Commodo alerty, ještě k tomu v EN = zbytečná práce. Tea Timer jede česky a otravuje skutečně jen tehdy, mění-li se registry, takže je to vážné.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Je teda zajimavy, ze kdyz je to tak slozity a rezidentni antivir je potreba, jakto, ze za pul roku jsem nesebral ani jeden jedinej vir.

No a po zkusebnim nainstalovani avastu se mi z nej okamzite udelalo silne nevolno. Tak ohavnej a nepouzitelnej interface jsem uz dlouho nevidel.
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

to je otázka zvyku, mě třeba avast! vyhovuje... co se ti na interface nelíbí nevím, stejně o avastu vím jen při aktualizaci, po stažení souboru a jednou za několik měsíců, když dám kontrolu všech disků :lol:
teď přemejšlím o balíčku od F-Secure co je "zdarma" pro zákazníky O2, ale prej je pomalej a firewall tam má velký nedostatky, takže... chce to si o něm víc přečíst :P
Obrázek
gwassi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gwassi »

zombux píše:antivir je vhodná věc jen pro skenování neznámého obsahu, jako rezidentní štít "pro jistotu". jeho skenovací funkce už ustoupila do pozadí, použije se leda pro sken disku druhého počítače zamořeného viry. jinak vynikající online skener je tohle http://virusscan.jotti.org/
musim uplne suhlasit a tento screen tvoje slova dokazuje...

Obrázek

KIS2009 mam na viste ultimate 64bit nainstalovany od konca leta

aby som tu niektorych ludi neuvadzal do omylu, na KIS2009 mam legalnu licenciu a podotknem, ze nepotrebujem crackovat programy, ktore mi pomahaju a za pracu ludi, ktory tento program vyvyjaju a aktualizuju rad zaplatim...
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

axloth píše:Je teda zajimavy, ze kdyz je to tak slozity a rezidentni antivir je potreba, jakto, ze za pul roku jsem nesebral ani jeden jedinej vir.
No a po zkusebnim nainstalovani avastu se mi z nej okamzite udelalo silne nevolno. Tak ohavnej a nepouzitelnej interface jsem uz dlouho nevidel.
Třeba o něm právě díky svému "antiviru" ani nevíš :-)

Otázka vkusu a zvyku zde může být důležitá. Já zažívám podobné pocity nevolnosti u AVG :-) Navíc nějak necítím potřebu menu Avast spouštěti. Antivir Avast Home Free funguje na pozadí "po celá léta" naprosto spolehlivě, včetně Vista 64. Nejde o to, jestli jsi chytil virus, konec konců s Avastem se Ti to ani nestane, ten Tě varuje ještě dřív, než si vpustíš nakažený soubor do PC. Měl jsi jen štěstí v tom, že jsi na nakažený soubor nenarazil a to není otázka antiviru, ale uživatelského chování na internetu obecně. Antivir je tu od toho, že když narazíš, jsi varován. A zde je Avast velmi silný a spolehlivý. Nic víc, než prevence.

Jako velmi silný argument pro Avast považuji možnost velmi jednoduše spustit kompletní test při startu PC před zavedením Windows, takže je možné v případě nákazy odstranit či vyléčit rezidentní viry, napadající např. systémové soubory, které ve spuštěných Windows opravit nejdou. Shodná procedura u Free AVG je v tomto případě příšerná.
gwassi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gwassi »

aliencz píše:Nejde o to, jestli jsi chytil virus, konec konců s Avastem se Ti to ani nestane, ten Tě varuje ještě dřív, než si vpustíš nakažený soubor do PC.
toto je dost odvazne tvrdenie pretoze ide hlavne o to, ako s chytenym virom dokaze antivir nalozit a ci ho aj dokaze korektne odstranit... pretoze antivir, ktory mi nieco najde a nedokaze to odstranit je mi nanic,,,

2. Avast ta dokaze chranit v ramci svojich moznosti (teda databaze virov) ak sa jedna o neznamu hrozbu, dostane sa ti do kompu nech robis co chces...

3. nemat v PC antivir v praxi znamena, mat doma casovanu bombu... niektore virusi hlavne tie zakernejsie nepotrebuju na seba pritahovat vasu pozornost, ale ked pride ich cas, daju vam o sebe poriadne vediet... vacsinou vam potom uz nemopoze ani antivir, iba format a reinstall winu
Naposledy upravil(a) gwassi dne stř 4. úno 2009, 18:44, celkem upraveno 2 x.
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

gwassi píše: toto je dost odvazne tvrdenie pretoze ide hlavne o to, ako s chytenym virom dokaze antivir nalozit a ci ho aj dokaze korektne odstranit... pretoze antivir, ktory mi nieco najde a nedokaze to odstranit je mi nanic,,,
2. Avast ta dokaze chranit v ramci svojich moznosti (teda databaze virov) ak sa jedna o neznamu hrozbu, dostane sa ti do kompu nech robis co chces,,,
To jsou přece obecné teze a informace, které platí pro každý Antivir.
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“