ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení

Příspěvek od m1112 »

díky za rady, tato možnost mě už taky napadla, dát tam redukci ze starého 900Cu, ale pořád jsem doufal, že to půjde vyřešit i softwarově.
Jinak na Vistě nenainstaluji ati tray z důvodu nepodepsaných ovladačů :(
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

m1112 píše: Jinak na Vistě nenainstaluji ati tray z důvodu nepodepsaných ovladačů :(
to je naka blbost - ja s tim problem nemel, i kdyz mam leccos tweaknuty.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

m1112 píše:Jinak na Vistě nenainstaluji ati tray z důvodu nepodepsaných ovladačů :(
Musíš stáhnout nejnovější BETA verzi, ta v sobě obsahuje tzv. Vista64loader.

Více o ATT v threadu ATi Tray Tools - info thread
Deevy
Nováček
Nováček

Sapshire Radeon HD 4870 (512mb) - problém

Příspěvek od Deevy »

Prosimvas mam mensi problem, pokud by jste nekdo vedeli co s tim tak napiste.
Zkousel jsem GTA IV a po chvilce hrani, v radech ani ne minut hra zamrzne
(Na obrazovce se rekneme "objevi pixely") a pc se restartuje. Tohleto mi dela i u
Mafie, tam se to však projevi po delsi. Pak se mi to jeste dvakrat projevilo
u Fify 2009. Ovladace mam nejnovejsi i catalyst a grafika ma poradny chladic, ne puvodni
(Jinak u toho gta IV se to projevilo i před výměnou tohoto chladiče).Teplotou to urcite neni.
Zkousel jsem napr. crysis warhead, Far Cry 2, oboje pres hodinu hrani v kuse a v pohode, jinak tyto dve hry jsem nijak mockrat nezkousel. Memtest zadne problemy nenasel. Takze jedine v cem bych hledal problem je grafika. Jo a zkousel jsem ten nejnovejsi 3D mark a taky bezproblemu.
PC : AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5600+ (2,8GHz)
4 GB Ram
Sapphire ATI Radeon HD 4870(512mb gddr5)

Diky za jakykoliv napad.

//edit Don: Slouceno
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Re: Sapshire Radeon HD 4870 (512mb) - problém

Příspěvek od Fofrer »

[quote="Deevy"]Ovladace mam nejnovejsi i catalyst a grafika ma poradny chladic, ne puvodni
[quote]
sice to tu je v kazdym druhym prispevku, ale radsi se zeptam... chladis poradne PWM?
Mafia i GTA zatuhnou stejne?
Mas opatchovanou hru?
Mozna to bude ovladaci.. je to zatim relativne nova hra a nejake problemy jsem koutkem oka zaregistroval.
Deevy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deevy »

Mafia i Gta myslim, ze zamrzaji stejne, neuvedomuju si nejaky rozdil. Hry jsem zkousel obe neopatchovane i opatchovane, ale v obou pripadech to nepomohlo.
Deevy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deevy »

Nekdo mi jeste doporucoval at zkusim otestovat s programem ati tune. Takze se snazim neco takoveho najit
Gudboj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Teploty GK ATi

Příspěvek od Gudboj »

Zdravím, asi týden řeším problém u nového PC s restartováním. viz zde:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... a&start=20

Dnes jsem postnul výpis z logu Everestu:
Obrázek
a bylo mi sděleno, že mám příliš vysokou teplotu VRM. Mám ATI Tray Tools, kterým monitoruji teplotu grafického jádra a ukazuje mi vždy tak kolem 45 - 50 stupňů, o VRM nic nevím. Chci se tedy zeptat ještě tady, je zobrazená teplota 112 stupňů hodně? Budu muset kartu reklamovat nebo to může dělat něcaká blbina v nastavení. Jedná se o Sapphire ATI Radeon HD4870 TOXIC 512 MB, nic jsem netaktoval, mám ji na defaultních taktech. Koupil jsem ji právě kvůli kvalitnímu chlazení...
cpu: Intel Core 2 Duo E8400 @ 4.2 GHz, 1.35V, AC Freezer 7 Pro mb: Gigabyte EP45-UD3R ram: A-Data Vitesta EE DDR2 800+ MHz 2x 2048 MB 4-4-4-12 2.06V gpu: ATI Radeon HD4870 TOXIC (512MB) @835/4240 MHz hdd: Seagate Barracuda 7200.12 500GB + 1TB mechanika: NEC ND 4550@4551A Labelflash psu: CoolerMaster SilentPro 600W case: Thermaltake Tsunami Dream silver system: Windows 7
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Toxic využívá referenřní layout PCB, ale nemá vůbec chlazené mosfety (viz. obr.), nechápu jak tohle mohli opomenout :shock:

Obrázek
Gudboj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gudboj »

Krteq píše:Toxic využívá referenřní layout PCB, ale nemá vůbec chlazené mosfety (viz. obr.), nechápu jak tohle mohli opomenout :shock:
a co tedy s tím mám dělat? Je to na reklamaci nebo to prostě TOXIC nikdy neuchladí?
EDIT: našel jsem na jednom webu recenzi 4870 toxic a obrázek z GPUz a tam ty teploty jsou jen o 10 stupňů nižší. Žádná zmínka o restartování a přehřívánní tam ale není!
Obrázek
cpu: Intel Core 2 Duo E8400 @ 4.2 GHz, 1.35V, AC Freezer 7 Pro mb: Gigabyte EP45-UD3R ram: A-Data Vitesta EE DDR2 800+ MHz 2x 2048 MB 4-4-4-12 2.06V gpu: ATI Radeon HD4870 TOXIC (512MB) @835/4240 MHz hdd: Seagate Barracuda 7200.12 500GB + 1TB mechanika: NEC ND 4550@4551A Labelflash psu: CoolerMaster SilentPro 600W case: Thermaltake Tsunami Dream silver system: Windows 7
runt
Nováček
Nováček

Příspěvek od runt »

Čaf... tak můj kámoš se hlásí k nešťastníkům s neklidným spaním a problémem co už tu byl mnohokrát popsán - HD 4850/4870 (konkrétně sapphire HD4870/512mb) - po čase ve hře kostičky + restart GPU/PC

Zatim sem tu vyčet pouze dva uživatele co to vyřešili... :idea:
V prvnim případě flash biosu na GK a v druhym novej účet ve Win (??!)

Shánim vše (a určo nejsem sám) ohledně úspěšného řešení tohoto problému... Lidí je zadost, tak co takhle nějaký samostatný thread o pokusech vyhmátnutí tohoto nechutného bugu :twisted:
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No mě teda připadá, že nejlepší řešení je reklamace :-)
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

m1112 píše:díky za rady, tato možnost mě už taky napadla, dát tam redukci ze starého 900Cu, ale pořád jsem doufal, že to půjde vyřešit i softwarově.
Jinak na Vistě nenainstaluji ati tray z důvodu nepodepsaných ovladačů :(
Jo tohle je dobré řešení, ta krabička jde vyvést na přední panel, když si do záslepky od disketovky vyvrtáš odpovídající díru. Tahle se tam přesně vleze. Dokonce tak, že ji tam ani nemusíš vlepovat, protože tam jde opravdu pevně vtlačit, prtotože její šířka přesně odpovídá tomu rozpětí té záslepky. Každý výrobce skříně to ale může dělat třeba jen o milimetr jinak... Je ale snadné to tam vlepit.

//edit: no špatně jsem to popsal. Jako myslím vyvrtat díru do záslepky a na tu zezadu připevnit ten regulátor tak, aby tou vyvrtanou dírou vyčníval ten poťák.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
pensilvania
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pensilvania »

pls jake mate zkusenosti s touto verzi 4870 od Asusu
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BT0BVKBY
mam problem na ni nainstalovat accelero s1 rev2. a navic,zvykl jsem si za ty roky pouzivat att a s touhle kartou pri pokusu nastavit fan nebo taktovat,spadne win do nejakych pruhu a restart.

pritom verze od saphire sla taktit pres att v pohode.
cpu: I9-9900KS mb: Asus ROG STRIX Z390 gaming-f, ram: 2x16GB Gskill 3600Mhz CL16, hdd: 2x SSD NVMe Samsung 970PLUS 1TB + SSD Sata Samsung 860EVO 1TB + Samsung 870EVO 2TB gpu: Asus ROG STRIX 3080 12GB case: Fractal Design Define R6 Blackout, zdroj: Fractal Design ION+760P audio: Sennheiser PC 373D LCD: Samsung Odyssey G9 NEO
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

Zdravim. Nevim kam to napsat, tak pisu sem. Mam problemy s měřením teplot VDCC na kartě Sapphire 4870 512 (novejsi nereferencni). U stary referencni sli teploty odecist v gpu-z v pohode, ale tady nic. Jako kdyby tam nebylo cidlo, nebo by byly jiny konstrukce. Jak to s nima je?
Bla bla bla, stejně to nikoho nezajímá :D
Gudboj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gudboj »

Nism0 píše:Zdravim. Nevim kam to napsat, tak pisu sem. Mam problemy s měřením teplot VDCC na kartě Sapphire 4870 512 (novejsi nereferencni). U stary referencni sli teploty odecist v gpu-z v pohode, ale tady nic. Jako kdyby tam nebylo cidlo, nebo by byly jiny konstrukce. Jak to s nima je?
píše se to tu asi desettisíckrát, že tyhle karty nemaji čidlo (resp. něco čehož definici tu určitě někde najdeš, já to tak pěkně popsat neumim), teplotu VDCC se tedy z GPUz nedozvíš :-(
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Je to tak, tenhle model má jiný layout PCB a jinak řešenou napájecí kaskádu, která využívá nezapouzdřené mosfety (VRM) a neobsahuje čidla.
Deevy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deevy »

Ohledne mojeho problemu s rozctvereckovanim obrazovky pri hrani urcitych her.

Nasel jsem v tomto threadu nedavny prispivek od Dubika: "Takže po dnech trápení mám řešení pro ty co maj kostičky na monitoru při hraní GTA 4,Spore atd...
Problém je v biosu u HD 4870 i 4850 karet.
Stačí si sosnout novy bios na teto strance a podle instrukci flashnout.Přeji příjemné hraní :grin: .
http://www.sapphiretech.com/us/support/drivers.php.

Mam visty 64bit, poradi mi prosimvas nekdo jak na to? Jde to vubec? Nebo pouze na xp?
Dekuju za rady
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Na návodu pro flashování grafických karet se usilovně pracuje :wink:

Jde to pod DOSem, WIN XP i WIN VISTA.
Deevy
Nováček
Nováček