PRIPOJENI SCSI HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: PRIPOJENI SCSI HDD

Příspěvek od OndraSter »

No na to, co to je za disk, to je docela málo. Jaký je seek time?

A když už jsme u toho SCSI, mám v serveru 2x IBMko 18GB (80pin SCSI, hotswap) a pokukuju po něčem větším - po tomhle Seagatu Cheetahu s 15k RPM, je U320 zpětně kompatibilní s U160? :oops:
Mělo by, ale radši se ptám.

Teď tam jsou "IBM" Seagate Cheetahy 10k RPM.

(ano, byla tu chybka, disky jsou 80pin a ne 68pin, 68mičkou se netahá napájení :oops: )
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
coituss
Nováček
Nováček

Příspěvek od coituss »

Tady je to co jsem nameril.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no tak tady je něco hodně špatně, ty rychlosti by měli být řádově +-3x větší, máš na kabelu terminátor? ovladače pro řadič?

OndraSter: záleží, kolik bys do toho chtěl dát :)
zajímavý kousky se objevují na ebay, většinou nový, vyndaný ze serveru kvůli ugradu, za velice pěkný ceny
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Vivec: já ho platit nebudu, bude se kupovat nejspíš nová 146ka, ale jde mi o to, jestli je U320 zpětně kompatibilní s U160.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

coituss
Nováček
Nováček

Příspěvek od coituss »

Ovladece se natahly s Vist,terminator mam taky.Ale je to porad pomale.Zkousel jsem nastavit v biosu scsi disk,ktery je zapojeny na radic jako prvni a neje to.Prvni musi byt pouze sata,ktery mam pripojeny primo do desky.Jinak se OS. vubec nenacte.Na obou mam os.Vista.Chtel bych mit os. jen na scsi.Uz si nevim rady.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Stahni si ovladače přímo od výrobce řadiče. Jinak pokud jsi koupil ten Adaptec co ti doporučoval Vivec, tak ten by měl boot podporovat.
coituss
Nováček
Nováček

Příspěvek od coituss »

Jojo,koupil jsem Adaptec SCSI Card 29320LPE.A ty ovladace kdyz stahnu a spustim instalaci,tak to chce disketu a ja nemam disketovou jednotku.Dneska ji budu mit a jeste ty ovladace natahnu pres tu disketu.Snad to pomuze.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ten samorozbalovací archiv se ti po spuštění rozbalí do "c:\adaptec\U320", pak už jen stačí ve správci zařízení vybrat update ovladače a zvolit cestu do té složky. Není potřeba vytvářet disketu.
coituss
Nováček
Nováček

Příspěvek od coituss »

Tak ovladace mi visty hlasi ze jsou aktualizovane.Disk porat stejny.
coituss
Nováček
Nováček

Příspěvek od coituss »

Aktualizoval jsem vsechny ovladace,ale vysledek mereni je porad stejny.Poradte prosim.Diky.
coituss
Nováček
Nováček

Příspěvek od coituss »

Tak problem vyresen.Terminator,ktery mam je asi spatny.Sundal jsem ho a je to lepsi.Nevite jaky kabel a terminator budu potrebovat?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Kašli na terminátor :D . Neni potřeba :wink: .

Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no tohle už vypadá líp, jestli to chceš ještě zlepšit tak kup 68pin LVD kabel a aktivní terminátor

\\respektive LVD kabel už bys mít měl
taky mě napadá, měl si ten terminátor dobře zapojenej? až za diskem?
coituss
Nováček
Nováček

Příspěvek od coituss »

Mel sem ho za diskem,ale asi je spatnej.Tohle sem nasel na netu.//Odborníci v Krupu mi přes několik dotazů, zda je kabel s terminátorem skutečně U320, prodali za dlouhý peníz terminátor, který dohodne na sběrnici rychlost 40MB/s.//Tak jsem sundal a bylo.Kazdopadne bych to urcite chtel zlepsit a dostat z toho max.Tak ze,budu vdecnej za kazdou radu.diky
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

ked uz je to vyriesene mam taku mensiu OT otazku na majitela.... ako je to s hlucnostou disku? Ja mam totiz doma(nie v PC) 2xIBM 10k 18GB ale ten zvuk rotujucich platni snad pocut aj cez zavrete dvere...
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
coituss
Nováček
Nováček

Příspěvek od coituss »

Rekl bych,ze je to v pohode,na to ze toci jednou tolik co muj starej hadr,je to fakt ok.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“