Age of Empires 1 a 2

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: jak na všichni proti všem v Age of Empires 2 : Conquerors

Příspěvek od Nordir »

nordec píše:Jakto, že i když jsou locknutý týmy, pc-hráči jsou jeden velkej tým už od startu? Dá se to nějak opravit, aby byli všichni proti všem?

ve hre muzes nastavit maximalne 4tymy po dvouch
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
sheriff.wiggum
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Age of Empires 1 a 2

Příspěvek od sheriff.wiggum »

Hral by dneska nekdo? Napadla me mega taktika za azteky (mozna maje, to musim jeste porovnat) :)
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

sheriff.wiggum píše:Hral by dneska nekdo? Napadla me mega taktika za azteky (mozna maje, to musim jeste porovnat) :)
Mít to, zahraju si.. :) Počkáš-li cirka tak hodinu dvě, někde to stáhnu.. :) (pochybuju, že bych někde sehnal origo dnes)

Chápu-li dobře z topicu, je k tomu potřeba: AoE2 + AoC
Wannabe dickface... :]
riXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od riXo »

Ano AoE2 + AoC + 1.0e patch a zozenies to original, 1. shop co som pozrel ju hned mal...
http://www.brloh.sk/pchra.php?id_hry=1690
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, , 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, RTX2080, DAN A4, Samsung 34' G8 SFF2 - Ryzen 5900X, MSI 3080Ti, NR200P, Philips 32M2N8900

/nex
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Základní AoE2 má přívlastek Age of Kings?
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Ano ... jinak hraje se obvykle vecer ... vice info ohledne nastaveni hamachi ci hry na SZ.
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Tak jsem ready na hru.. :wink:
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

ok vetsinou se hraje vecer a o vikendech. Jen doufam ze nejsi nejakej master :-D
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

mohli bychom zas třeba dnes (radši v pod)večer
nebo zítra?
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
tominga
Nováček
Nováček

Příspěvek od tominga »

ahoj hrajete ještě někdo aoe 2 přes hamachi? s kámošem to zkoušíme a nejde nám to, tak bych se chtěl zkusit spojit s někým z vás, jestli mi to půjde nebo ne, abych vylpučil chybu mého pc :) šlo by to?
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Ja nevim, ale me to fungovalo normalne, musite se spojit pres hamachi adresu pres mistni LAN sit, zcela normalne..
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
nordec
Nováček
Nováček

Příspěvek od nordec »

Mně počítač na hardest samovolně vytváří spojenectví, jak je to možné, když nastavím lock teams a u žádného hráče není tým nastaven? Dělá to někomu z vás taky? Řeč je samozřejmě o náhodné mapě singleplayeru.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

je to jednoduche, musis si u policek kde sou pomlcky u kazdeho soupere, nastavit rozdilna cisla, to "LOCK Teams" akorat znemoznuje uskutecnit spojenectvi ve hre (mozna), ale stava se to pokazde, pokud si nezadas jine cislo (nemyslim barvu).
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

nordec
Nováček
Nováček

Příspěvek od nordec »

Já myslel, že právě nechám pomlčky (nejsou v žádném spojenectví), dám lock teams (aby nemohly žádné během hry vytvořit), ale ono to tak nefunguje (po prohlédnutí game replay je diplomacie locknutá ale všichni jsou, nevím proč, "Ally"), teď vím, že nejen u mě.

Trochu se tomu divím protože kdyby někdo chtěl hrát proti 7, tak by u nich jednoduše nastavil třeba jedničky a kdyby chtěl aby se nerozpadly dal by lock teams. Ale nastavit všichni proti všem zřejmě nejde :sad: :?: , to by bylo potřeba těch týmů 7 a ne max 4.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nechce se mi to hledat, ale už jsem se tu tuším ptal na to samé. taky jsem měl tento problém a nepřišel na to, jak ho vyřešit. Na Hardest se mi hra všichni proti všem prostě nepodařila spustit, vždycky s PC spojily proti mě.
Goldnoob team proud member!
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Jak rikam, vzdycky to tak je, ze kdyz nenastavizte rozdilne tymy, a nechate jen pomlcky, pocitac automaticky nastavi spojenectvi, vzdy se nekdo s nekym spoji, napr kdyz hrajete 4 (1hrac a 3 pocitace) tak se mi vzdycky stane, ze se proti me spoji bud vsichni 3, nebo 2 vytvori spojenectvi, a ten druhy po me chce abyh se s nim spojil, jedina moznost jak tomu zabranit, je nastavit cisla pro kazdeho jinak, lock teams je jen volba napr pro to, kdyz s nekym se spojite, tak se k vam nikdo uz nemuze pridat a naopak nemuzete proti sobe jit, to same ze vy se nemuzete pripojit k zamcenemu tymu, ktery ste vytvorili..

nordec
Nováček
Nováček

Příspěvek od nordec »

Tady jde o ten okamžik, kdy počítač nastaví spojenectví. Ti počítačoví rádoby hráči jsou tam, aby simulovali lidské hráče, jenže nejsou tak chytří, proto si musí dopomoci drobnými cheaty, aby vůbec mohli konkurovat. To beru. Ale ohledně týmů mají lidé dvě možnosti: dohodnout se s někým před startem (nastavení týmu předem) nebo dohodnout se s někým během hry (což nemůžou, pokud je diplomacie locklá). To vede k jedinému závěru: nedohodnou-li se předem (nevytvoří spojenectví před zahájením hry), pak se nedohodnou nikdy (pokud jsou locknutý týmy - tzn. nejde nastavit "Ally" (předpokládám, že default je "Enemy") a nefunguje chat). To určitě platí pro lidské hráče, logicky jsem proto předpokládal, že i pro počítač.
Myslel jsem, že jde o chybu, a že se tady dozvím, jak to opravit, místo toho zjišťuji, že to chyba není (aspoň dle Microsoftu). Jenže kdo z jejich vývojářů by se teď, kdy už je na trhu několikátá série AoE III, zajímal zde o nějaký bug, že?
Moc se v tomto nevyznám, ale není nějaký způsob, jak do toho trošku zafušovat? Nějaká úprava AI skriptu nebo něčeho jiného :twisted: ?
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

no ale rekni mi, kdyz TY ty tymy nenastavis, co jsi tim teda zamknul? pokudnechas pomlcku, je to jako nechat nastavit nahodne pred startem hry, protoze jakmile dast start hdyr, automaticky hra nastavi spojectvi, to ze si dal LOCK TEAMS akorat znamena, ze uz to pak nebpujde menit, takze to zadny bug neni, jestli chces, aby se vsichni proti tobe nespojili, nastav kazdemu jine cislo, nedavej lock teams, a kdyz se chces s nekym spojit, tak nabidni spojenectvi...

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nj, ale je problem, ze tymy jsou jenom 4, takze 8 hracu ve stylu kazdej proti kazdymu nejde :(
Goldnoob team proud member!
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

No to je trosku velka nevychytavka :( ale co s tim no. Prave jsem zjistil, ze mi nejde hrat AoC 1.0e pres hamachi, chci se spojit se znamyma, ja vidim jejich hru, a kdyz se chci pripojit, po delsi dobe spojovani napise nelze pripojit ke hre, kdyz ja vytvorim hru, oni ji nevidi. Ja sedim za NATEM, router edimax, bez wi-fi, pripojeni UPC, v nastaveni uz ma router prednastavno special applications microsotf gaming zone a ty porty, ale stejne to nejde. situace u znamych je trosku slozitejsi, zdrojove pripojeni je UPC, to je ale rozdeleno DHCP wi-fi routerem mezi nejake PC a pak jeste posilano signalem do dalsiho wi-fi routeru a nasledne rozdeleno DHCP mezi 2PC - a to jsou moji znamy ty 2 koncove PC.
Rikal jsem si, ze pokud mam hamachi, tak zadne nastaveni portu nepotrebuji a ted to nejde, jeste vyzkousim, jestli s jde spojit s nekym, kdo nema tak komplikovanou sit, pak napisu jesli to jde.
Windows firewall u obou vypnuty.
Jinak nechapu, ikdyz mam nastaveny porty (to microsoft gaming zone) primo od vyrobce v routeru, ze se nepripojim nikam, napriklad na gamepark..nejde, jen hamachi fungovalo.

//Tak sem to zkousel jeste jinak, a nefunguje..hamachi me zradilo :( nevite cim ot je??? mozna by to chtelo vyzkouset jeste na jinych sitich jestli je chyba u me nebo u tech druhych, ale kdyz ja zalozim nikdo nevidi moji hru ani pres hamachi :'-(

Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“