AMD/ATI - Editace BIOSů, flashování
Moderátoři: morke, Walker1134
- LordSisken
- Začátečník

Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
no stahl jsem ten bios a ten Winflash...otevrel jsem v tom programu novej bios a dal Program..a pak jsem dal Save...ulozilo mi to stavajici...dal Jsem OK a nic...
//ja ten bios rasi necham...beha mi to stabylne na 840GPU a 1211 Ram
//Jenze ty hodnoty co ma rigix me lakaj
//Krteq - sloučení postů. Nauč se prosím používat tlačítko EDIT
//ja ten bios rasi necham...beha mi to stabylne na 840GPU a 1211 Ram
//Jenze ty hodnoty co ma rigix me lakaj
//Krteq - sloučení postů. Nauč se prosím používat tlačítko EDIT
CPU:AMD FX 8320 4.2Ghz 1.39v CPU cooler:CoolerMaster V8 RAM:Kingston HyperX Beast 2x8Gb 1866Mhz cl10 GPU:AMD HD6970 2Gb GPU cooler:Arctic Cooler Accelero Xtreme Plus II MB:Asus Sabertooth 990FX R2.0 Zdroj:Xilence Gaming Edition 800W
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Když jsi stisknul tlačítko "Program" tak se nic nestalo? Neproběhl tam třeba status bar?
"Save" - slouží k uložení stávajícího BIOSu do souboru
"Program" - naprogramuje do karty BIOS z vybraného souboru - po úspěšném naprogramování by mělo vyskočit dialogové okno s volbou jestli chcete restartovat PC
Veškeré změny se projeví až po restartu.
"Save" - slouží k uložení stávajícího BIOSu do souboru
"Program" - naprogramuje do karty BIOS z vybraného souboru - po úspěšném naprogramování by mělo vyskočit dialogové okno s volbou jestli chcete restartovat PC
Veškeré změny se projeví až po restartu.
- LordSisken
- Začátečník

Ne zadna nabydka k restartu nic...nefunguje to
CPU:AMD FX 8320 4.2Ghz 1.39v CPU cooler:CoolerMaster V8 RAM:Kingston HyperX Beast 2x8Gb 1866Mhz cl10 GPU:AMD HD6970 2Gb GPU cooler:Arctic Cooler Accelero Xtreme Plus II MB:Asus Sabertooth 990FX R2.0 Zdroj:Xilence Gaming Edition 800W
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Tak to radši nech být... Rigix stejně použil Pencil MOD, aby se na takové takty dostal.
- rigix
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No tak pencil mod nejni v porovnanim s V-modem, tak drastický a zvladne ho každý člověk co ví, jak vypada rezistor
.Mimochodem s tim flashem, taky mi to trochu blbne.Bios mi to flashuje dost dlouho, vytuhne obraz, pak čekam zhruba 2 min. než se načte nový.Pak mi to napíše, že bios byl úspšně nahran.Potom mam nabídku k restartu, začne cukat myš a celí obraz, většinou se na odkliknutí nedostanu.Udělam násilný restart, po naběhnutí systému, mi grafika běha s novým biosem bez problému.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
To je právě jeden z mnoha důvodů proč neflashovat z prostředí Windows 
- BlueRice
- Začátečník

Čauky všichni... Potřeboval bych od Vás, zkušených chlapů, poradit. Mám Microstar RX3870X2-T2D1G-OC 1GB a chtěl bych jí náhrát nový BIOS. Už jsem si stáhl BIOS GeCube.HD3870X2.512.080319 (i když mě zaráží, proč mají všechny BIOSy na stáhnutí napsaný, že grafika má jen 512MB když já mám 1GB, ale hádám, že se to píše jako single, takže 2x512MB...je to tak?) a problém mám v tom, že mi to z windows nepůjde, protože mám 64-bit Visty a nejde mi ani ATiFlash, ani v ATi tool nejde uložit stávající BIOS. Nemáte někdo radu jak to udělat ve Win na 64-bitových Vistách? Nemám totiž disketovku a ani se mi moc nechce do toho DOSu, lehčí by to bylo pro mě asi ve Win. I když snad bych to zvládl i tam přes flashku. Kámošovi to taky na 64-bitů nejde. Ptám se, protože bych se vyhnul přeinstalování WIN. Nejde mi o to zvýšit takty na GPU, chci jen zjistit, jestli už konečně poběží tak jak má, protože má menší výkon než singlovka. Hádám, že to může být BIOSem, protože kamarádovi to pomohlo. Děkuji za rady a odpovědi.
CPU: AMD Quad-Core Phenom II X4 940 Black Edition, 3.0GHz@3500MHz;MB:Asus M3A76-CM;GPU: MSI 560Ti TwinFrozr II 1GB OC editionRAM: 6GB A-DATA DDR2-800G Gaming series CL: 5-5-5-12;ZDROJ: Corsair VX550W;HDD: Western Digital 500GB SATA;DVD: LG DVD-RAM;KEYB:Logitech MK520;MOUSE: Genus Navigator 535;REPRO: Genius SW-HF5.1 5050V2
- Fofrer
- Začátečník

na win se vykasli.. projdi par stranek zpet a mas co potrebujes .. staci nejaka fleska , pripadne nejakej freedos. Ale jestli ti jiny bios pomuze s vykonem to tedy nevim nevim. Jestli spis neni chyba nekde v ovladacich a tak.BlueRice píše:...
- BlueRice
- Začátečník

no, tak Win už jsem udělal a zkusim to. Já vůbec nevim jestli to pomůže, třeba se mi teď ty chytřejší hlavy smějou, že vůbec nevim co dělám a že jsem vůl, ale já už si to jinak vysvětlit nemůžu. kamarád má single Saphire Radeon HD3870 512MB, má skoro stejnou sestavu jako já, jen horší procesor, víc paměti a tuhle grafiku, všude má o 40% více FPS než já. Máme stejný Windows, stejné ovladače, stejné nastavení všeho, jen on dával nový BIOS na grafiku. Já mám problémovou X2, která má prý problémy kvůli tomu, že je dvoujádrová. BIOS tam je nějakej myslim LEDEN 2007, tak doufám, že březen 2008 něco vyřešil nebo já nevim. Se*e mě to, protože prostě nesnášim, když mám něco a ono to nejede jak má, přitom jsem zaplatil peníze za to, aby to tak jelo.Fofrer píše:na win se vykasli.. projdi par stranek zpet a mas co potrebujes .. staci nejaka fleska , pripadne nejakej freedos. Ale jestli ti jiny bios pomuze s vykonem to tedy nevim nevim. Jestli spis neni chyba nekde v ovladacich a tak.BlueRice píše:...
edit: tak ne, dozvěděl jsem se přes Radeon Bios Editor, že tam mam bios 15.leden 2008, takže mi asi moc nepomůže březen 2008, hlavně nevím jak to tam dát, jedu podle manuálu co je tady na první straně s programem WinFlash (který už mi konečně ve 32-bit vistách "jde"), spustím ho, uložil jsem bios, pak jsem ho naloadoval a ono mi to napíše: "Subsystem IDs missmatch", nejak takhle, takže asi špatnej bios, ale nejde tam ani jeden co jsem našel na Powertechu, tak vůbec nevim, prosím o radu...
CPU: AMD Quad-Core Phenom II X4 940 Black Edition, 3.0GHz@3500MHz;MB:Asus M3A76-CM;GPU: MSI 560Ti TwinFrozr II 1GB OC editionRAM: 6GB A-DATA DDR2-800G Gaming series CL: 5-5-5-12;ZDROJ: Corsair VX550W;HDD: Western Digital 500GB SATA;DVD: LG DVD-RAM;KEYB:Logitech MK520;MOUSE: Genus Navigator 535;REPRO: Genius SW-HF5.1 5050V2
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Zde je slibovaný návod pro program ATiFlash
Jak používat ATiFlash (DOS)
ATiFlash je program pro flashování BIOSů všech grafických karet ATi z prostředí MS-DOS. Pro spuštění programu je potřeba vytvořit bootovací médium MS-DOS (Floppy, USB flash disk, CD). Program nemá vlastní grafické prostředí a "ovládá se" jen pomocí příkazů s určitými parametry.
Nejpoužívanější příkazy a jejich význam
Pokud chcete použít více parametrů, musíte je řadit do fronty (-f -p atd.)
Vysvětlivky
NUM - číslo adaptéru (primární adaptér = 0, sekundární = 1, atd.)
FILE - jméno souboru
Adaptér - grafická karta
Vytvoření bootovacího média (USB Flash disku)
Flashování
Pozn.: Po nabootování z USB flash se před Vámi objeví pouze DOSový příkazový řádek.
Postup:
*příkazy zadávejte bez uvozovek
Pokud máte pouze jednu kartu, chcete naflashovat BIOS z karty jiného výrobce, chcete průběh programu logovat a po ukončení operací automaticky restartovat PC, použijte příkaz:
"atiflash -f -p 0 biosname.bin -log -reboot"
Pokud máte CrossFire konfiguraci (neplatí pro karty HD3870X2/HD4870X2) a chcete je obě pouze přeflashovat na novější verzi BIOSu, použijte příkaz:
"atiflash -pa biosname.bin" (Tímto příkazem přeflashujete všechny karty v systému)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Postup pro flashování "naslepo" (pokud se něco tzv. podělá a grafika nefunguje - "black screen")
=============================================================================================================
Postup pro X2 karty (HD3870X2 & HD4870X2)
Postup pro tyto karty je trochu odlišný, protože karty obsahují 2 EEPROM čipy (Master a Slave) a BIOSy se mezi sebou liší (Master BIOS narozdíl od Slave obsahuje instrukce pro regulaci otáček ventilátoru). Aktuální/nové BIOS soubory ke stažení jsou už označeny jako Master a Slave.
Největší komplikací u těchto karet je právě zjištění která z EEPROM je vedena jako Master.
Zjištění Master/Slave EEPROM:
*Důležité*
Pokud používáte nějaké softmody nebo tweakovací utility, odinstalujte je ještě před samotným flashováním. To platí také pro ATT, RivaTuner apod.. Proč? Protože většina lidí nechává tyto programy v běhu na pozadí a ty se po přeflashování snaží aplikovat své přednastavené změny softwarově i na přeflashovanou kartu s novým Device ID, Subvendor ID apod. a může docházet ke konfliktům.
*Nezapomeňte*
Reinstalujte ovladače po každém flashování. Vetšina lidí na to zapomíná a potom se diví, že jim drivery dělají problémy nebo mají nějaké artefakty ve hrách.
!!! Upozornění !!!
//13.02.09 - doplněno o postup pro X2 karty
© Krteq 2009
Jak používat ATiFlash (DOS)
ATiFlash je program pro flashování BIOSů všech grafických karet ATi z prostředí MS-DOS. Pro spuštění programu je potřeba vytvořit bootovací médium MS-DOS (Floppy, USB flash disk, CD). Program nemá vlastní grafické prostředí a "ovládá se" jen pomocí příkazů s určitými parametry.
Nejpoužívanější příkazy a jejich význam
- "-i [NUM]" - Zobrazí informace o ATi adaptérech v systému
- "-ai [NUM]" - Zobrazí pokročilé informace o ATi adaptérech [NUM] pokud je specifikováno.
- "-p <NUM> <FILE>" - Zapíše BIOS image <FILE> do příslušného adaptéru <NUM>
- "-pa <FILE>" - Zapíše BIOS image <FILE> do všech adaptérů
- "-s <NUM> <FILE>" - Uloží BIOS image z adaptéru <NUM> do souboru <FILE>
- "-t <NUM>" - Otestuje přístup k ROM adaptéru <NUM>
- "-cb <NUM> [SIZE] [SUM]" - provede a vypíše kontrolní součet obsahu EEPROM adaptéru <NUM>
- "-v <NUM> <FILE>" - Porovná obsah ROM adaptéru <NUM> k <FILE>
- "-f" - Vynucený flash (Force flash) bez ohledu na bezpečnostní kontrolu souboru BIOSu
- "-pcionly" - Program pracuje pouze s PCI adaptéry
- "-nopci" - Program bude ignorovat PCI adaptéry
- "-agp" - Program pracuje pouze s AGP adaptéry
- "-pcie" - Program pracuje pouze s PCI-Express adaptéry
- "-reboot" - Vynucený restart systému po úspěšném dokončení předchozích operací
- "-log" - Zaznamená průběh operací do souboru atiflash.log, pokud již soubor existuje, přepíše ho.
Pokud chcete použít více parametrů, musíte je řadit do fronty (-f -p atd.)
Vysvětlivky
NUM - číslo adaptéru (primární adaptér = 0, sekundární = 1, atd.)
FILE - jméno souboru
Adaptér - grafická karta
Vytvoření bootovacího média (USB Flash disku)
- Příprava
- Stáhněte si HP USB Tool.zip a win98boot.zip
- Naninstalujte HP USB Tool
- Rozbalte win98boot.zip a složku umístěte třeba do kořenového adresáře (C:\)
- Vytvoření
- Spusťte program HP USB Tool
- Vyberte jednotku kterou chcete použít (USB Flash)
- Změňte systém souborů na FAT32
- Zaškrtněte volbu "quick format" a potom "create a dos start-up disk".
- Klikněte na tlačítko "...", vyberte umístění rozbalené složky win98boot, a klikněte na OK.
- Klikněte na Start. Hotovo.
Flashování
Pozn.: Po nabootování z USB flash se před Vámi objeví pouze DOSový příkazový řádek.
Postup:
*příkazy zadávejte bez uvozovek
- otestujte přístup do ROM primárního adaptéru příkazem - "atiflash -t 0", pokud vypíše PASS, můžete pokračovat
- uložte stávající BIOS z primárního adaptéru do souboru backup.bin - "atiflash -s 0 backup.bin"
(Pro zálohování BIOSu u Radeonu HD4870 použijte program GPU-Z, ATiFlash má problémy s velikostí výstupního souboru) - naprogramujte (naflashujte) požadovaný BIOS do primárního adaptéru ze souboru biosname.bin - "atiflash -p 0 biosname.bin" (biosname = název souboru s BIOSem)
- pokud program vypíše chybu např. checksum, ID mismatch apod., můžete použít parametr force - "atiflash -f -p 0 biosname.bin"
!!! parametr force používejte pouze v případě, že jste si jisti tím co děláte !!! - pokud chcete logovat průběh flashování, použijte parametr pro vytvoření logu - "atiflash -p 0 biosname.bin -log"
- můžete také zadat, aby se po flashování počítač sám restatoval - "atiflash -p 0 biosname.bin -log -reboot"
- pokud program vypíše chybu např. checksum, ID mismatch apod., můžete použít parametr force - "atiflash -f -p 0 biosname.bin"
- po ukončení všech operací (od 5s do 2min.) se program sám ukončí a zobrazí se příkazová řádka
- restartujte PC
Pokud máte pouze jednu kartu, chcete naflashovat BIOS z karty jiného výrobce, chcete průběh programu logovat a po ukončení operací automaticky restartovat PC, použijte příkaz:
"atiflash -f -p 0 biosname.bin -log -reboot"
Pokud máte CrossFire konfiguraci (neplatí pro karty HD3870X2/HD4870X2) a chcete je obě pouze přeflashovat na novější verzi BIOSu, použijte příkaz:
"atiflash -pa biosname.bin" (Tímto příkazem přeflashujete všechny karty v systému)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Postup pro flashování "naslepo" (pokud se něco tzv. podělá a grafika nefunguje - "black screen")
- vytvořit bootovací médium
- nahrát na něj zálohovaný BIOS (backup.bin) a atiflash.exe
- vytvořit autoexec.bat soubor a do něj vepsat
Kód: Vybrat vše
@echo off atiflash -f -p 0 backup.bin -reboot - vložit bootovací médium (musí být nastaveno jako primární bootovací zařízení) a zapnout PC , po automatickém restartu (parametr "-reboot") by mělo být vše OK
=============================================================================================================
Postup pro X2 karty (HD3870X2 & HD4870X2)
Postup pro tyto karty je trochu odlišný, protože karty obsahují 2 EEPROM čipy (Master a Slave) a BIOSy se mezi sebou liší (Master BIOS narozdíl od Slave obsahuje instrukce pro regulaci otáček ventilátoru). Aktuální/nové BIOS soubory ke stažení jsou už označeny jako Master a Slave.
Největší komplikací u těchto karet je právě zjištění která z EEPROM je vedena jako Master.
Zjištění Master/Slave EEPROM:
- Uložte původní BIOSy pomocí programu GPU-Z:
- V programu GPU-Z vyberte pomocí spodní rolovací lišty primární adaptér a klikněte na ikonku se zelenou šipkou vedle kolonky BIOS version a uložte soubor třeba jako "backup_A.bin"
- Nyní vyberte z rolovací lišty sekundární adaptér a BIOS uložte jako "backup_B.bin"
- Stáhněte si a spusťte program Radeon BIOS Editor a otevřete soubor backup_A.bin
- Podívejte se do kolonky "Hardware spec string"
- pokud bude řetězec obsahovat slova MASTER BIOS, rovnou si na papír opište zobrazenou hodnotu ve spodní kolonce "BIOS checksum" (např. 0x146F)
- pokud se MASTER BIOS v řetězci nevyskytuje, otevřete soubor backup_B.bin a pokud obsahuje MASTER BIOS opište si na papír hodnotu "BIOS checksum"
- Restartujte PC s vloženým bootovacím flash diskem a se staženými master a slave BIOSy
- *příkazy zadávejte bez uvozovek
- otestujte přístup do ROM adaptérů příkazy - "atiflash -t 0" a "atiflash -t 1" pokud vypíší PASS, můžete pokračovat.
- Zjistěte kontrolní součet (checksum) EEPROM primárního adaptéru příkazem "atiflash -cb 0" a porovnejte s kontrolním součtem MASTER BIOSu na papíře.
- Pokud se kontrolní součty shodují, je EEPROM primárního adaptéru vedena jako Master a můžete přistoupit k flashování.
- Pokud se kontrolní součty neshodují, proveďte to samé s EEPROM sekundárního adaptéru příkazem "atiflash -cb 1" a porovnejte s hodnotou na papíře. Když se budou shodovat, je jako Master veden sekundární adaptér.
- naprogramujte (naflashujte) Master BIOS do patřičného adaptéru ze souboru biosname.bin - "atiflash -p 0 master.bin"
- pokud program vypíše chybu např. checksum, ID mismatch apod., můžete použít parametr force - "atiflash -f -p 0 master.bin"
- program Vás vyzve k restartu PC - !!! NERESTARTUJTE !!!
- naprogramujte (naflashujte) Slave BIOS do patřičného adaptéru ze souboru slave.bin - "atiflash -p 1 slave.bin"
- pokud program vypíše chybu např. checksum, ID mismatch apod., můžete použít parametr force - "atiflash -f -p 1 slave.bin"
- po ukončení všech operací (od 5s do 2min.) se program sám ukončí a zobrazí se příkazová řádka
- restartujte PC
*Důležité*
Pokud používáte nějaké softmody nebo tweakovací utility, odinstalujte je ještě před samotným flashováním. To platí také pro ATT, RivaTuner apod.. Proč? Protože většina lidí nechává tyto programy v běhu na pozadí a ty se po přeflashování snaží aplikovat své přednastavené změny softwarově i na přeflashovanou kartu s novým Device ID, Subvendor ID apod. a může docházet ke konfliktům.
*Nezapomeňte*
Reinstalujte ovladače po každém flashování. Vetšina lidí na to zapomíná a potom se diví, že jim drivery dělají problémy nebo mají nějaké artefakty ve hrách.
!!! Upozornění !!!
- Flashování BIOSu provádíte pouze na vlastní nebezpečí, autor nenese žádnou zodpovědnost za příp. poškození HW

- Pokud přesně nevíte co děláte, nechte to být

- Zálohujte si stávající BIOS

//13.02.09 - doplněno o postup pro X2 karty
© Krteq 2009
- BlueRice
- Začátečník

a Ti co mají HD3870X2 mají dělat co? Pochopil jsem to správně že má dva biosy? Můžeš sem dát i návod na tyhle dvě karty (HD3870X2,HD4870X2) a hlavně kde na ní vzít bios. Jediný biosy jsem našel na powertechu, ale jsou jen na 512MB a psalo mi to u nich error... Můžeš sem napsat jak to mám flashnout?Krteq píše:...
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Ti co mají HD3870X2/HD4870X2 budou muset počkat, je to stejně menšina uživatelů tohoto fóra. Zaprvé nemám s flashováním X2 karet žádné zkušenosti a zadruhé mám teď rozpracovaný jiný návod. Až to budu mít hotové, doplním to do toho návodu.
- rigix
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
zdravim mě ati falsh ve win 64bit. normalně jde stačí mu nastavit že ho chceš pustít v režimu kompatibility.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Ty máš zřejmě na mysli program ATi WinFlash. ATiFlash pod Win nefunguje.
- crinos
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Chci flashnout bios ale mam problemy po nabootovani flashky. Kdyz zadam prikaz atiflash.exe vyjede mi help k atiflash v3.60s. Kdyz zadam atiflash.exe -i nebo jakykoliv jiny prikaz, vyjede mi to same...kdyz zadam atiflash -prikaz, vyjede mi type the name of the command interpreter (e.g., C:\windows\command.com). Kdyz zadam atiflash.exe -p 0 bios.bin, vyjede me type the name........S odstranenim prepony problem pretrvava. V cem delam chybu?
Flashka Kingston DTI/512
Chtel jsem to puvodne flashnout pres okna, ale nenasel jsem Ati winflash pro 64bit
/edit
Flashka Kingston DTI/512
Chtel jsem to puvodne flashnout pres okna, ale nenasel jsem Ati winflash pro 64bit
/edit
na po 1 flashnuto =)Krteq píše:Aha... nalinkoval jsem špatné DOS soubory. Zkus stáhnout a použít tyto DriveKey.
Naposledy upravil(a) crinos dne pon 26. led 2009, 18:57, celkem upraveno 1 x.
CPU: Intel C2Q Q6600 @ 3.0GHz 1.275V, Cooler - AC Freezer 7 Pro MB: Gigabyte EP-43-S3L Paměti: A-Data 4x1GB 800MHz 4-4-4-12 VGA: Sapphire HD4850 512MB , Cooler - AC Accelero S1 rev. 2 HDD: Seagate Barracuda SATA 2 640GB Case: Acutake ACU-X-ACT Zdroj: LC Power LC7560 v2.0 560W
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Aha... nalinkoval jsem špatné DOS soubory. Zkus stáhnout a použít tyto DriveKey.
Pro jistotu jsem to opravil i v návodu.
Pro jistotu jsem to opravil i v návodu.
- komancero
- Mírně pokročilý

Re: ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení
resili jste tady flash grafiky ,na strankach sapphire je pouze jeden bios a nevim jestli je primo pro mou grafiku FOR P/N:188-01E85-001SA,SKU#11133-00-XXR ONLY ja na svoji grafice nemam to XXR jinak se to shoduje, mam sapphire hd4870 512mb , diky
//Krteq - přesun
//Krteq - přesun
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
- quicksilver
- Začátečník

-
PROSIM TOHLE DAT DO NAVODU !!!
POKUD SE VAM STANE ,ZE VAM NEPUJDE GRAFIKA :
TOCI SE VETRAK , CERNA OBRAZOVKA MONITOR NEREAGUJE ,PAK UDELEJTE NASLEDUJICI !
VYTVORIT FAT32 FLASHKU :
SOUBOR : autoexec.bat
DO NEJ VYPISTE :
PRESNE TAKHLE !!!
@echo off
atiflash -p -f 0 bios.bin -nopci -reboot
A PRIDEJTE TAM ORIGINALNI SOUBOR GRAFIKY + atiflash.exe
POKUD MATE MOZNOST 2 GRAFIK , NASTAVTE PRVNI BOTOVANI NA FLASHU
1 GRAFIKA BUDE TREBA : NVIDIA 7800 ... A DO 8x ePCI SLOTU DEJTE DOLU ATI HD4850
NEVIM JAKOU CHYBOU SE TOHLE STALO ,ALE PRI NASKOCENI : 7800 ME TO NORMAL PRES atiflash -p -f 0 bios.bin -nopci -reboot GRAFIKU 4850 FLASLO A GRAFIKA JDE DAL V POHODE !!!
SPADL ME KAMEN ZE SRDCE
POKUD SE VAM STANE ,ZE VAM NEPUJDE GRAFIKA :
TOCI SE VETRAK , CERNA OBRAZOVKA MONITOR NEREAGUJE ,PAK UDELEJTE NASLEDUJICI !
VYTVORIT FAT32 FLASHKU :
SOUBOR : autoexec.bat
DO NEJ VYPISTE :
PRESNE TAKHLE !!!
@echo off
atiflash -p -f 0 bios.bin -nopci -reboot
A PRIDEJTE TAM ORIGINALNI SOUBOR GRAFIKY + atiflash.exe
POKUD MATE MOZNOST 2 GRAFIK , NASTAVTE PRVNI BOTOVANI NA FLASHU
1 GRAFIKA BUDE TREBA : NVIDIA 7800 ... A DO 8x ePCI SLOTU DEJTE DOLU ATI HD4850
NEVIM JAKOU CHYBOU SE TOHLE STALO ,ALE PRI NASKOCENI : 7800 ME TO NORMAL PRES atiflash -p -f 0 bios.bin -nopci -reboot GRAFIKU 4850 FLASLO A GRAFIKA JDE DAL V POHODE !!!
SPADL ME KAMEN ZE SRDCE
C:AMD Phenom II X4 965 black edition Quad-core 3400Mhz, socket AM3, Chl: NOCTUA NH-U9B SE2,Pam: OCZ DIMM 8GB DDR III 1600MHz OCZ3P16004GK Platinium XTC GK: SAPPHIRE R270X 4GB , Z:ASUS M4A785TD-EVO, Zdroj: CORSAIR TX750 V2,Větračky: 2x 12 cm Thermaltake Smart Case Fan II A2029, HDD = 2TB DAT Skříň: Thermaltake Armor Jr. VC3000BNS: WIN : WIN 10 PRO 64BIT CZ
- Krteq
- Středně pokročilý

-
- quicksilver
- Začátečník

-
Jak je podle Tebe mozny,ze me to flaslo,kdyz pozice HD4850 byla 1 nebo 2 a ne 0 ,alespon jak jsem to pochopil ? Ale poucil jsem se a na nejakou super voltage ve 2D radsi kaslu,pac diky tomu jsou akorat problemy.Max. kdyby nekdo z vas mel soubor na HD4850 gigabyte se Zalmanem s upravenym biosem.(funcni ok!)
C:AMD Phenom II X4 965 black edition Quad-core 3400Mhz, socket AM3, Chl: NOCTUA NH-U9B SE2,Pam: OCZ DIMM 8GB DDR III 1600MHz OCZ3P16004GK Platinium XTC GK: SAPPHIRE R270X 4GB , Z:ASUS M4A785TD-EVO, Zdroj: CORSAIR TX750 V2,Větračky: 2x 12 cm Thermaltake Smart Case Fan II A2029, HDD = 2TB DAT Skříň: Thermaltake Armor Jr. VC3000BNS: WIN : WIN 10 PRO 64BIT CZ