poradte lcd s co najnizsou obnovovacou frekvenciou

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
ryno
Nováček
Nováček

poradte lcd s co najnizsou obnovovacou frekvenciou

Příspěvek od ryno »

nebudem tu robit flame preco chcem take lcd, verte vsak, ze zmysel to ma vacsi nez si vacsina z vas vie predstavit :)

na nejake kusky od HP so 48-80Hz som uz natrafil, chcel by som vsak este nizsiu Hz a rychlu odozvu. myslim, ze ked som to pred casom riesil, nadabil som aj na kusky s 30Hz.

na technologii(farbach) mi nezalezi, dolezita je len rychlost(odozva) a ta obnovovacka

tiez nezalezi na maximalnej Hz, uplne staci 60Hz. kedze chcem ale nejaku tu rezervu, bude lepsie ked bude mat maximalku aspon 65-70Hz

velkost 19, nebranim sa vsak ani vacsim.

dakujem
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: poradte lcd s co najnizsou obnovovacou frekvenciou

Příspěvek od beardie »

smiem vediet dovod?
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
ryno
Nováček
Nováček

Příspěvek od ryno »

to radsej nie, uz totiz vidim tie reakcie a smiesne rady ako to obist, nakoniec by to dopadlo tak ako vzdy...
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

Taky bych to řád slyšel :))
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no, já jsem pravda taky zvědavej, něco takovýhohle jsem nikdy neslyšel...
ignorelist: kremrole a dezoláti
ryno
Nováček
Nováček

Příspěvek od ryno »

rozpitvavat to nebudem, proste ide o dokonale nastavenie Vsync
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

chces 24Hz kvoli filmom?
ryno
Nováček
Nováček

Příspěvek od ryno »

uz vidim ako bude zniet tvoj dalsi post... pomoct si nasobenim Hz... 24... 48... 72, alebo 25... 50... 75 atd... -- ja vsak vravim, ZE TO NIE JE ONO. sice to nieco malo pomoze, ale k dokonalosti sa to nechyta! je to len nahrada ked sa inak neda.

ano, aj to by bolo fajn, ale koli tomuto biednemu snimkovaniu by som to neriesil, mne ide predovsetkym o plnohodnotnu PAL normu(50Hz=50fps). samozrejme myslim plnohodnotne snimkovanie, a je jedno, ci to je 50i alebo 50p, vieme predsa uz dokonale deinterlovat, softwarovo ci hardwarovo -> BOB . tie fake filmy s 50-60fps priamo od vyrobcov, kde maju len 24-25 fps a ostatne je len uboha dopocitanina(zdvojene snimky) ma nezaujimaju. s tym sa do robit len to, ze sa to ripne a zbavi sa tak zbytocneho objemu.

podobne to plati aj v telkach, ti smejdi takmer vsetko vysielaju z uboheho formatu dvd kde je vsetko v p25fps a oni z toho robia i50fps. ako fakt uderene, vsak vsetky tie filmy ci relacie, su len oboha sekanica-mazanica(samozrejme ze hovorim o pohyblivych scenach, na statike alebo malo pohblivych scenach to nevidiet)

ja neviem preco to ti smejdi robia. este aj ich vlastnu tvorbu(napr. markiza) degraduju na p25fps a potom to pustaju ako i50fps, asi si myslia, ze vacsina co na nich cumi, su telce(co ako ja su) a tak chcu usetrit miesto(teda ak to digitalne ukladaju)

btw, plnohodnotny interlaced obraz sa z progresivu vyrobit neda. plnohodnotny interlaced obraz moze liezt akurat len priamo z kameri. a pozor, interlaced obraz je na nerozoznanie od progresivu(zhodne snimkovania) pokial je kvalitne deinterlovany(BOB).

spolahnut na kvalitny obraz v telke sa da uz len pri priamych prenosoch. vsimnite si taky prenos futbalu, to je dokonalost,nic neseka nic neni rozmazane.

-

no a este mi ide o to, ze ked mi hw nebude stihat 3D(ide samozrejme o minimalne fps, len tie su dolezite) tak si jednoducho Hz nastavim na nizsiu hodnotu a vsync bude zase bezchybny(nedgradovany)

nechapem ako sa vsetci len bezhlavo hrnu za obrovskymi Hz ale o synchronizacii Hz s fps prd vedia a kukaju ako teliatka na ten zmrseny obraz. samozrejme ze su to velke slova, zas az tak ten obraz strasny neni. vsimavemu ocku to vsak musi vadit strasne :)

ono keby tie Hz boli velmi velmi vysoke cca 200-300 a mozno ovela viac, tak by ten desync obraz, ta velka rychlost obnovovania asi uplne vykrila. mam vsak testnute 160Hz a to jednoducho nestaci ani nahodou.

a este k tym nasobkom, skusal som plnohodnotne hdtv videa s 60fps na 120Hz a vravim vam, ze to nie je ono, stale to nie je dokonale plynule.(stale je rec o pohybe a nie statike)

no a co sa tyka interlaced videi(50i = 50 polsnimkov), tak tam uz ani nahodou nehrozi nejake nasobenie, tam je proste nutne mat nastavene 50Hz(monitor) - ak to chce niekto skusat, tak jedine BOB deinterlaced filter je bezchybny.
co sa tyka vsync a 3d(hry), tak fps nesmie klesat pod hodnotu Hz ktoru mate nastavenu na monitore, v opacnom pripade okamzite dochadza k zatrhavaniu. a zase u filmov, kde je hodnota snimkovania pevne stanovena, sa taketo kusky robit nedaju. u filmov sa proste musi prisposobit monitor presne k snikovaniu filmu.

este taka vec... napr. pc hra flatout2 je primarne robena pre konzolu, tz, ze je robena pre telku, konkretne pre europsku(mozno je aj us verzia - NTSC 60Hz), ktora splape na 50Hz=50fps. co z toho vypliva?.. no ze dokonalu plynulost dosiahnete len po nastaveni monitoru na 50Hz ... co co co? shut up a padat skusat ! potom sa mozme bavit. ak to nevidite tak je problem vo vasej vsimavosti(opat pripominam, treba si najst nejaku plynulu scenu, najlepsie sa tocit pomaly autom do jednej strany a pozorovat vzdialane oblaky)

dopredu vam vravim ze akekolvek argumenty su len blaboly. kto by chcel cokolvek namietat, nereagujem.

na, a som tam kde som nechcel :-D kua

ps, clanok je urcite na nic zosuladeny, to iste sa asi tyka slovosledu, skuste si to nevsimat a rieste to co mate. nemam chut, ani na to moc niesom, aby som pisal ako nejaky redaktorik

papa
Naposledy upravil(a) ryno dne sob 24. led 2009, 18:57, celkem upraveno 1 x.
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

clanok pekny ;-)

cize aby som to zhrnul:
chces 24 (23.975)/25 Hz len filmy a 50 Hz na Flatout 2
ryno
Nováček
Nováček

Příspěvek od ryno »

zaber to ma ovela vacsi, pomozes si s tym u kazdej hry(okrem konzoloviek kde plati rovnake pravidlo ako u filmov) kde ti hw nestiha a minimalne fps klesaju pod tych beznych 60Hz. skoda ze microsoft nemyslel aj na europu a neprisposobil okna aj pre 50Hz. takto musime pouzivat externe programy ako je napr. uzastny powerstrip.

ak si to chce niekto vyskusat, tak engine hry fear je ok. ja lenze stalker ma ten engine nejaky na prd a vzdy tam neco zatrhne.
zistite si frapsom ako sa vam pohybuju fps. dajme tomu ze vam klesaju na 70 obrazkov. zapnite vsync a nastavte obnovovacku monitora na 80Hz, uvidite ako to bude trhat. ked ale nastavite Hz na istych 60Hz(70Hz je dost na hrane), tak uvidite tu dokonalu plynulost, ako keby ste kukali do zrkadla, take verne sa to bude zdat.
este dolezita vec... fear, stojte na mieste a len sa krute dokola(sipkou na klavesnici, nie mysou ! )

samozrejme pokial niekto nesynchronizuje, tak sa ho to netika, ten clovek je ale podla mna...
na druhej strane pokial mame slaby hw a fps hry nam klesaju pod nasu najmensiu nastavitelnu obnovovacku, je lespie vsync vypnut, alebo potom teda nahodit co najvacsiu Hz. pre mna je vsak takyto obraz totalna mrsenina a radsej uberem rozlisenie hry ked aj na 1024x768 + vypnem vsetky efekty aj s AA a AF.

btw,
podobne zmrseny obraz je aj na vsetkych 100Hz telkach. neverim ze si to este niekto nevsimol. bezne totiz pustaju v spodnej casti obrazu aj text vacsou rychlostou a vtedy je ten text taky rozmaznuty-jemne zubkovany. ked text ide pomaly, vsetko sa zda ok.

a flatout2 bol len priklad, koli tejto pre mna nic moc hre, by som monitor neriesil.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“