pár drobnoszí k XP
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Aros
- Začátečník

pár drobnoszí k XP
Zdravím, rád bych se zeptal je na 2 drobnosti. Tak 1) po instalaci redistributable C++ se mi z neznámých důvodů přestaly XP přihlašovat sami, k jedinému účtu který tam mám. Takže teď zůstanou na té vítací obrazovce a já musím otrocky kliknout na tu svou ikonu a čekat další dobu než se načte uživatelské nastavení, což je hrozně zbytečné, když je tam jediný účet. Takže: Kde to můžu nastavit zpět?
2) Strašně mě deptá ten Windowsí autorun při zastrčení úložného zařízení do USB, kde to jde vypnout?
3) Když používám Dual-Boot a je tam ten Visťácký Boot-manager, jak to nastavit, tak aby defaultně tam byla vybrná ta volba "starší Windowsy" nebo jak se to jmenuje. V XP jsem ručně editoval v poznámkovém bloku boot.ini, ale tedy je to jaksi jinak(i když zkoušel jsem to naposledy před půl rokem..)
2) Strašně mě deptá ten Windowsí autorun při zastrčení úložného zařízení do USB, kde to jde vypnout?
3) Když používám Dual-Boot a je tam ten Visťácký Boot-manager, jak to nastavit, tak aby defaultně tam byla vybrná ta volba "starší Windowsy" nebo jak se to jmenuje. V XP jsem ručně editoval v poznámkovém bloku boot.ini, ale tedy je to jaksi jinak(i když zkoušel jsem to naposledy před půl rokem..)
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- zombux
- Odborník PCT

Re: pár drobnoszí k XP
1) start > spustit > control userpasswords2 - tam si to nastav
2) jde, třeba pomocí TweakUI jde nastavit autorun přesně podle tvých představ
3) nastav to ve Vistě třeba přes EasyBCD, klikačka
2) jde, třeba pomocí TweakUI jde nastavit autorun přesně podle tvých představ
3) nastav to ve Vistě třeba přes EasyBCD, klikačka
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Aros
- Začátečník

Díky, ale k tomu prvnímu bodu... Nevidím tam nic co by mi pomohlo. Zřejmě je to tím, že mi to tam přidalo uživatele ASPNET. On stejně není aktivní podobně jako Guest nebo administrator a nedá se k němu normálním způsobem dostat, tak nevím...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- zombux
- Odborník PCT

hned na první obrazovce je nahoře zaškrtátko - uživatelé musí zadat jméno a heslo pro přihlášení, to odškrtni. jinak máš klasický přihlašovací dialog nebo tu klikací obrazovku s ikonama?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Aros
- Začátečník

- Aros
- Začátečník

Hm, ale to je divné... On si to automatické přihlášení pamatuje jen do dalšího startu a potom to zas zapomene, takže přespříště zase musím klikat... K tomu už mi asi nic neřeknete, že? To jsou takové ty temné nevysvětlitelné kouty OS 
- zombux
- Odborník PCT

- Aros
- Začátečník

No tak říkám že se to stalo po instalaci C++ redistributable... Je to na kobru. Tak nic, s tím asi nic neudělám. No díky za support, aspoň ten autorun jsem zrušil...