Přikoupeních dalších 2x1 GB na 32 bit systém

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Commanderwar
Začátečník
Začátečník

Přikoupeních dalších 2x1 GB na 32 bit systém

Příspěvek od Commanderwar »

Zdravím, potřeboval bych pár názoru
Mám tuto desku: Asus P5K
Mám tyto paměti: 2x 1024MB DDR2 240pin PC6400 800MHz originál KINGMAX
Mám 32bit vistu
Rozhodl jsem se koupit dneska další 2 1024 MB (cena dneska okolo 600 za oba moduly fakt směšný) ale jsou od A-data

Svoje stávající paměti mám v dualu
A moje otazka je:
1)Co je lepší koupit tedy další 2x1024 aby taky byli v dualu i když vlastne system povolí pouze od 3 - 3,5 GB, ta horší moznost je že povolí pouze 3GB tudiž by jeden modul byl uplne zbytečnej

2)A nebo koupit pouze 1024 MB??? takže ta pamet by byla osamocena, nebyla v dualu

3) že vyhodim stavajici pameti a koupim 2x2- TUTO MOŽNOST ZAVRHUJI.pač mam pc sestaveny na zakazku a diky 3 lety zaruce mam komponenty zataveny, takže ty vyhodit nemužu, takže jediny co mužu je dokupovat a kvuli vymene se mi to tam vést nechce když s nima nic není funguji dobře.

Nemam jak zkusit ani zjistit co je vykonove stabilnejší zda 2x1 v dualu i přesto že jedna pěmet je vlastne k niveč a nebo pouze 1x1

To že by naparovany pameti byli od ruznych vyrobcu kingmax a A-Data v tom by asi nemel byt problem, pokud pojedou na stejné frekvenci
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Přikoupeních dalších 2x1 GB na 32 bit systém

Příspěvek od Wuuduu »

ked mozes pamet dokupit, na 100% mozes tu staru vyhodit a nahradit, ziadne ZATAVENIE HW neexistuje, alebo si myslis, ze tam tie stare pamete su prizvarane?

Ale 4x1GB nerobi problem, problemom mozu byt rozni vyrobcovia, preve tomu sa da predist 2,2GB modulmi.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Wuuduu píše:ked mozes pamet dokupit, na 100% mozes tu staru vyhodit a nahradit, ziadne ZATAVENIE HW neexistuje, alebo si myslis, ze tam tie stare pamete su prizvarane?
zřejmě má značkovou sestavu kde jsou komponenty olepené tavnou pistolí :blee:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Commanderwar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Commanderwar »

zombux píše:
Wuuduu píše:ked mozes pamet dokupit, na 100% mozes tu staru vyhodit a nahradit, ziadne ZATAVENIE HW neexistuje, alebo si myslis, ze tam tie stare pamete su prizvarane?
přesne tak...ale mam ted docela problem pameti jsou na svym miste,,dokonce i dual funguje
ale je problem s časováním
u tech novych me to ukazuje časování 6-6-6-6-18
pritom by meli mit cl5
podle čaroveho kodu jsou to tyto
http://www.alza.cz/1gb-ddr2-800mhz-pc6400-d62018.htm

nechapu co je špatne.....v biosu jsem už manualne nastavil....časovani
Dokonce mi klesnul výkon pri CPU testeru HOT o 4%..taky divny....čim to muže byt

oh tady na tom foru to řeši ale nerozumim tomu ani nic:)
http://datuve.lv/forums/58376/Problemas ... as_ieksa./
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium
godgory
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od godgory »

Dneska jsem z Alzáče přivezl stejnej modul. Má časování 6,6,6,18. Takže ten obrázek je čistě ilustrativní (mohli to tam napsat). Starší moduly mám taky A-DATA, ale 5,5,5,18 latence. V Biosu jsem dal všechno na man. a čas. jsem dal těch 6 a jede to normálně, zdá se.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

godgory píše:Dneska jsem z Alzáče přivezl stejnej modul. Má časování 6,6,6,18. Takže ten obrázek je čistě ilustrativní (mohli to tam napsat). Starší moduly mám taky A-DATA, ale 5,5,5,18 latence. V Biosu jsem dal všechno na man. a čas. jsem dal těch 6 a jede to normálně, zdá se.
na tom přece absolutně nesejde, rozdíl v nastavení časování kromě syntetického benchmarku nikdy nikdo nepozná! podstatná je kapacita, pak kapacita, po ní kapacita, pak dlouho nic, pak zase kapacita, pořád dlouho nic, potom frekvence, pak opravdu hooooooodně dlouho nic, a na konci teprve usmolené časování. že jsou výběrové paměti s lepším časováním nebo heatspreaderem "lepší" než ty nejlevnější moduly, to je mýtus a nesmysl. ano, lepší časování může umožnit běh pamětí na vyšší frekvenci, pokud je to dobré při přetaktování CPU. i tak ale reálný přínos prakticky poznat není.
godgory
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od godgory »

zombux píše:
godgory píše:Dneska jsem z Alzáče přivezl stejnej modul. Má časování 6,6,6,18. Takže ten obrázek je čistě ilustrativní (mohli to tam napsat). Starší moduly mám taky A-DATA, ale 5,5,5,18 latence. V Biosu jsem dal všechno na man. a čas. jsem dal těch 6 a jede to normálně, zdá se.
na tom přece absolutně nesejde ...
To souhlasim, jenom jsem si nebyl jistej, jestli ty ramky budou spolu fungovat, když nejsou stejný. Bios mi na auto ukazoval 5,5,5,15, proto jsem to radši nastavil ručně.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

godgory píše:To souhlasim, jenom jsem si nebyl jistej, jestli ty ramky budou spolu fungovat, když nejsou stejný. Bios mi na auto ukazoval 5,5,5,15, proto jsem to radši nastavil ručně.
ono u modulů je to vždycky sázka do loterie, opravdu nikdy se nedá říct na sto procent že daný modul nebo kombinace modulů v té konkrétní desce bezproblémově pojede. není to jako když se koupí procesor který ta deska papírově umí, tak v ní prostě pojede - u pamětí je vždycky nějaká (relativně malá) šance že to nepojede. bohužel.
Rytmus
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Rytmus »

zombux píše:
jako jak olepené tavnou pistolí ? tose jako dělá?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Rytmus píše:jako jak olepené tavnou pistolí ? tose jako dělá?
ano, typicky v značkových sestavách typu Autocont, ale i u mnoha dalších málo známých firem.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“