novy hdd piska
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- slax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
novy hdd piska
zdravim,na vanoce sem si koupil novy hdd segate 320gb... cislo tedka presne nevim musel bych se podivat ale to myslim neni dulezite.. jde o to ze hdd strasne piska... porad od doby co zapnu pc.. prestane to az ho vypnu
je to piskani na vysoke frekvenci.. napada me ze to muze byt tim ze mam papirovou case ? ale mam jeste jeden 120gb segate a ten je v pohode uz dva roky .. muze nekdo poradit ?
MOTHERBOARD: ASUS K8N4E-SE soc.754 nForce4 CPU: AMD ATHLON 3200+ Venice 512KB L2 Cache RAM: Kingston PC 3200 1x 512mb CL 3.0 1x 1gb CL 2.5
GK: ATI HD 2600xt MSI CORE:800Mhz MEMORY:700Mhz 256MB DDR3 CASE: COOLERMASTER Elite 331 PSU: REDSTAR LC-B400ATX 400w (upgrade brzo) HDD1: Segate ST3120811AS 120GB HDD2: Segate ST3320620AS 320GB
TV OUT: Leadtek WinFast TV2000XP Global Wifi: TP-LINK TW-WN510G Atheros Monitor: BENQ FP71G+ 17
GK: ATI HD 2600xt MSI CORE:800Mhz MEMORY:700Mhz 256MB DDR3 CASE: COOLERMASTER Elite 331 PSU: REDSTAR LC-B400ATX 400w (upgrade brzo) HDD1: Segate ST3120811AS 120GB HDD2: Segate ST3320620AS 320GB
TV OUT: Leadtek WinFast TV2000XP Global Wifi: TP-LINK TW-WN510G Atheros Monitor: BENQ FP71G+ 17
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Re: novy hdd piska
mne taky piskal seagate 320GB do PATA ... takove nekonzistentni piskani, ajko by padla cteci hlavicka na plotnu jakoby skripani ... jednoznacne reklamace ... ten disk mi po mesici odesel uplne ...
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- Gizmo_CZ
- Začátečník

-
Nevím, ale některé HDD Seagate byly známé tím, že se nesnesly s určitým druhem zdrojů a tím začalo docházet k onomu "pískání" HDD.
- B.P.
- Začátečník

-
Ahoj já mám stejný problém,mám pc starý 4 měsíce -asi měsíc poté co jsem ho koupila začaly 2 větráčky hučet a také jsem slyšela z bedny pískání-myslela jsem si že ho vydává jeden z větráčků .Dnes mi pc přišel -vyměnili mi větráčky za tišší ,ale pískání tam zůstalo -dělá to HDD teď jsem si jistá -jak mám postupovat -poslat jim tam jen hdd ať mi ho vymění za jiný? díky
jinak mám hdd seagate barracuda 320 GB (zákl.deska je nová(taky vyměněná jako větráčky) takže tím to nebude
jinak mám hdd seagate barracuda 320 GB (zákl.deska je nová(taky vyměněná jako větráčky) takže tím to nebude
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Jsi si na 100% jistá? Nemusí to být jenom HDD, klidně i cívky na MB, GK, zdroji... Odpoj HDD a zapni PC a poznáš jetli ano nebo ne.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- B.P.
- Začátečník

-
ano jsem si jistá -když mi dnes pc přišel z opravny byl odpojený napájecí kabel od hdd -a větráčky a všechno bylo tiché ,pak jsem napájecí kabel zapojila a od té doby ten hdd píská
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Já osobně ( protože na hluk PC su celkem citlivý ) bych ho vyměnil.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- B.P.
- Začátečník

-
jj já taky ,ale je mi blbé jim ho tam posílat ,když mi dnes od nich přišel
- ale asi budu muset mě hluk taky vadí a pískání mě dovádí k šílenstvý (bude teda stačit když jim pošlu jen hdd ?) a pokud mi ho vymění mohou udělat z toho co píská zálohu dat a os nebo si pak budu muset do toho nového os nainstalovat sama doma? díky
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Proč bys jim to posílala? Kup nový HDD, připoj, nainstaluj OS, přetáhni data na nový a starý třeba prodej.
Překopírovat OS na nový HDD by šlo myslím aj přes Partion magic ( ? ), ale osobní zkušenost s tím nemám.
- B.P.
- Začátečník

-
mám ještě záruku a momentálně nemám prachy na rozhazování (budu si dělat za měsíc řidičák-12000kč) ,v budoucnu si určitě koupím 2 hdd ale ted chci jen vyměnit tenhle(zadarmo) snad to uznají jako závadu(to pískání) - technik to pískání neslyšel protože měl asi vytáhlý nap.kabel z hdd - to ale přesně nevím , jinak díky za odpověďi 
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Zkusit to můžeš, ale nevím jak je to teď s reklamací HDD.B.P. píše:...
- B.P.
- Začátečník

-
jasný zkusím a uvidím