Potřeba zvětšit syst. oddíl pro Visty
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- onpel
- Nováček

-
Potřeba zvětšit syst. oddíl pro Visty
Zdravím. Teď jsem upgradoval z XP na Visty, ale zjistil sem, že 15GB je málo. Udělal jsem si místo ještě 10GB, ale nevím jak ho mám připojit. Nešlo mit o ani při instalaci. Když dám všechny oddíly smazat, tak jsou tam 2 oddíly nenalokované ale nespojí se. Neví někdo co s tím? Zkoušel jsem všechno možné jako Paragon manager, Acronis, ale všechno demoverze a ty to neumí. Pak GParted ale tam mi zase nefungoval ovladač grafiky. Už sem bezradnej. S klidem udělám novou instalaci, když někdo bude vědět jak spojit 2 nenalokovaný prostory. Díky za každou radu, už jsem zoufalej.
- Salamander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Potřeba zvětšit syst. oddíl pro Visty
Pokud jsou prazdne oddily jeden na zacatku a druhy na konci svazku, tak pujdou spojit dost tezko 
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
- onpel
- Nováček

-
A neslo by nejakym programem presunout data na konec oddilu a uvolnit misto na zacatku ? Zkusil bych to ale bojim ze prijdu o data. Asi si pudu zazalohovat a vyzkoušim. Myslim, že sem v nějakym prográmku viděl něco jako změnit veliksot oddílu a vybrat si jestli bude míst před nebo za.
- onpel
- Nováček

-
Jak jsem psal. Manager od Acronisů umí zmenšovat disk i zleva. Neumí to ale v demoverzi, takže je potřeba stáhnout Hiren's boot CD, nabootovat z něj a tam to Acronis už zvládne. Pak jsem dal o volné místo zvětšit oddíl s Vistama. Jen takový detajl je, že to Visty nepřežily a nešlo se přihlásit, což by se nejspíš dalo taky vyřešit, ale asi vyjde rychlejc přeinstalovat systém, než zase něco dlouze hledat a pak zjistit, že už na hlavě nemáte žádný vlasy a stejně tam ládovat instalční CD. Nad Vistama sem netruchlil a jen se radoval z toho, že aspon datový oddíl přežil.
- zombux
- Odborník PCT

zřejmě jsi acronisem zrubal boot manažer od Visty, což jde jednoduše napravit přes opravu na instalačním DVD Vist
ignorelist: kremrole a dezoláti