Použitím Acronis True Image Home mi zmizelo 75% disku!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
šiki
Nováček
Nováček

Použitím Acronis True Image Home mi zmizelo 75% disku!

Příspěvek od šiki »

Dobrý den, mám menší problém. Koupil jsem nový disk WD 500GB a chtěl jsem vše ze starého systémového 120GB disku přesunout na tento nový. Použil jsem Acronis True Image Home 2009. Všechno proběhlo podle programu v pohodě. Když jsem ale chtěl nabootovat v nového disku -> modrá smrt. Tak jsem nabootoval z toho starého a zjistil jsem, že jediné co se stalo, bylo získání z původně naformátovaného 500GB disku nenaformátovaný 120GB disk. Může mi prosím někdo poradit, jak opět získat zpět ztracenou kapacitu disku? Děkuju.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Použitím Acronis True Image Home mi zmizelo 75% disku!

Příspěvek od OndraSter »

Pravý klik na tento počítač -> spravovat -> správce disků a už si poradíš. Na tom novém se totiž vytvořil stejně velký oddíl, jako byl tvůj původní systém.

Jinak doufám, že máš SP1 a vyšší (ideálně SP3)!
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
šiki
Nováček
Nováček

Příspěvek od šiki »

To bych byl rád, kdyby to bylo tak jednoduchý... Bohužel není. Před Acronisem byl disk v biosu jako 500GB po acronisu 120GB...
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Počkat, to jako že i v BIOSu je jen 120GB? Tak to je drsný :O.

Nekoukáš se jen na jiný disk?

Zkus ho připojit na jiný port na desce, přepnout do SATA150.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
P_V
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od P_V »

Jestli BIOS předtím viděl 500 GB a teď ne, tak už mě napadá jen, že by Acronis nastavil Host Protected Area. Takže sehnat nějaký sw co umí HPA zobrazit a nastavit. Ale to je hodně nepravděpodobné.
šiki
Nováček
Nováček

Příspěvek od šiki »

Tak jsi měl pravdu. Použil jsem tenhle programek: http://www.hdat2.com/. Dík za radu
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“