Windows 7 - vše okolo připravovaného OS - beta i RC

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7; Windows Seven-vše okolo nového připravovaného OS

Příspěvek od <big>lama »

Nevidím v tom celkem problém nainstalovat to na starého athlona, když to jeden ná bráchovém IBM T40 kterej má P4M 1,5GHz a 512RAM a grafiku radeon 9tisícněco Aero tam sice nejede ale jinak widle jedou vcelku použitelně, trochu pomaleji jak XP ale jedou ;)
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
Enigma
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Enigma »

Chtěl jsem to zkusit, ale kdoví, jestli s experimentu něco bude. :( Odmítá mi bootovat z DVDčka, háže to chybu:

Kód: Vybrat vše

Cannot boot from the CD: code 5
DVD bylo vypálené správně, vždyť jsem to z něj instaloval do mého testovacího stroje.
Základní deska v tom stroji s Athlonem XP 1800+ je ASRock K7S41GX, poslední verze BIOSu tam je.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to vypadá jako by tenhle bios neuměl bootovat z (tohohle?) DVD
ignorelist: kremrole a dezoláti
Enigma
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Enigma »

Přitom ten BIOS není moc starej, je z roku 2006.
Bude třeba nabootovat něčím jiným a po té DVDčko spustit. Co třeba taková bootovací disketa pro XP, pomohla by?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

myslím že jo, zkus to
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

a spusteni instalace primo ze systemu ktery momentalne na PC je nefunguje ?
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

upgrade nedoporucujem

inak si nemyslite, ze je sedmicka skoro tak nenarocna, ako XP. V podstate ide defaultne o zlahka osekanu vistu a pokial tu je niekto, kto si nemoze dovolit plytvat vykonom a zaroven XP nechce, tak nech si dokladne oseka vistu sp1(2) a bude natom s narocnostou omnoho nizsie, nez sedmicky. Moja vLite vista zabera v ram iba 212MB ! a bezi 22 procesov. Boot je do 20s a system bezi svisnejsie, nez sedmicka (neosekana).

K 7 dodam niekolko dalsich postrehov: uspesne som rozbehal niekolko dalsich hernych titulov, nechyba mirrors edge, gta4 s patchom 1.2, fear 2 a niekolko dalsich...
Z chyb ma zatial najviac irituje obcasne zblbnutie procesu explorer (?), kedy po otvoreni lubovolneho okna (windowsackeho prieskumnika-exploreru) sa obsah disku ci priecinku nezobrazi a v adress bare system naznacuje zelenym "progress barom" hladanie, ktore ale nikdy neskonci a teda obsah priecinka sa nezobrazi. Bude to pravdepodobne este nevychytany tkz. oddeleny explorer od plochy. Niekedy pomoze restart procesu explorer.exe, no vacsinou je nutny (tvrdy) restart.
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Spirit : nemyslel sem Upgrade ale spustit instalci ze systemu a pote jak bude nabidka mezi upgrade/new Install z XP to stejen upgradovat nejde da new install ale instalace pojede z win a po resetu uz nabootuje normalne z disku
To stim explorerem semi jeste nestalo ...
A to ze Visty SP1 SP2beta po orezani v vlite jsou rychleji nez Win 7 ... to radsi nebudu komentovat protze je to blbost :-) ... ani Win Vista SP1 orezana o vsechno co nebylo potreba na notebooku s 1.4celeronem a 512MB RAM nebezela nic moc ... spustil se nejaky ten ICQ,Skype,Opera,Mail klient a kdyz do toho chtel jeste pustit video co prislo mailem tak to slo to do kytek ... win 7 si poradi OK (bez orezani) ... mnohem lepsi optimalizace a jinak sestavene jadro proste dela svoje.
Jinak nekde sem dneska cetl clanek jak instaloval na Pentium III 500mhz 384MB RAM a stara intel VGA a jelo to ... myslim ze visty by si na tomhle snad ani nenainstaloval
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Dneska jestli bude čas, tak zkusím install na notebook s P2 366MHz a 256MB RAM. Jsem na to moc zvědavej, XP na tom šly přiměřeně
.
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

wtf? Na tomhle XP? Pro XP je minimum 1Ghz, 512MB RAM, na slabším PC se to sice spustit dá, ale nedá se to používat
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Ale dá, nějaký AVI, hudba, ottd, při troše trpělivosti i internet a DVD i když ty, pravda, jdou trochu zpomaleně.

//edit: tak menší problém, chte to alespoň 512MB, snad seženu modul navíc
.
de_ny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de_ny »

neviete ako vyriesit tento problem? 8-)
Obrázek
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tak první problém - zkusil jsem to nahodit na test, ale bohužel zatím nefungujou aktuální verze RealVNC Vieweru, vyhodí chybu s tím že funkce "setreflected" není podporovaná. starší verze 4.1.3 funguje, ale zase nejde korektně diakritika (jdou jen znaky s čárkou, ale už ne s háčkem). což je pro mě docela podstatná vada :mrgreen:
C@esar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C@esar »

nedalo mi w7 neskusit... som prijemne prekvapeny...
mam to nahodene ako dualboot XP (na raide) / W7 (iny disk)
- instalacia v pohode, naslo si drivery, nastavilo siet... parada
- ako virtual odporucam ultraiso premium v9.3.1
- kaspersky, office 2003, setpoint (programik pre logitech vecicky), acrobat reader v8... vsetko funguje ako ma

problemy:
- ako prve som vypol UAC, prestali ale fungovat gadgety (riesenie tu)
- samozrejme problem s audigy... drivery si to sice naslo, ale chrasty to strasne... na XP pouzivam kx drivery (trebalo tam nieco vypnut a zvukovka fungovala normalne), ale na W7 si s tym neviem rady, vyskusal som uz snad vsetky ovladace a nic... kto pozna nejake alternativne ovladace, ktore funguju na viste/w7 (vistu som preskocil), dajte pls vediet
- ako som pisal, vistu som preskocil a zarazil ma quick taskbar... nema niekto skusenosti ako to nastavit aby to bolo ako v XP? to iste so startom...
dik za rady :)
CPU: AMD64 Winchester 3000+@1,8GHz , VCore 1,4V; Cooler: TT Tower 102; MB: Abit AV8; RAM: 2,5 GB; HDD: Seageate Barracuda 120GB 7200rpm 2MB cache; 2x Seageate Barracuda 250GB SATA 7200.10 16MB cache (raid 0) VGA: ASUS Radeon x1950, 512MB, AC Accelero X2; Mechaniky: Asus DVD-E616P, DVD-RW LG; Audio: Creative Sound Blaster Audigy2 ZS; Case: MidiTower 3R System Neon Light/AKASA 460W; Repro: Creative Inspire P580 5+1; Mouse: Logitech MX1000; Keyboard: Logitech Internet Navigator; Monitor: HP w2207h
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

C@esar :
- Creative zvukovky sou uz prezitek ... kvalita nestoji za nic a ovladace sou na tom jeste lip :-)
- UAC nedoporucuji vypinat protoze system na to jeste neni vyladen v bete a muzes se setkat se spoustou problemu ne jen nefunkcni gadgety ... UAC jde nastavit na uroven ve ktere temer bezneho uzivatele neotravuje.
- Quick Taskbar uz neni Quick taskbar ale uz se tam zobrazuji i bezici programy atd ... doporucuji si zvyknou na novinku z W7 po chvili si zvyknes a ver mi navrat k puvodnimu z dob Win95 se ti bude zdat jako pravek a neefektivnost prace :-) , jinak to vypnes - properties na task bar , pak odskrntes "use small icon" a v rolete vedle polozky taskbar buttons zmenis na "never combine"
- Zmena menu na tym z win XP neni mozne ... tohle neslo ani ve Vistach ale na vyhledavani pomoci "noveho" prikazoveho radku misto prolistovanim menu ... a pokud budes mit zaplou plnou indexaci disku tak ti to bude vyhledavat i soubory a tak :-) ... oproti verzi ktera je ale ve Vistach je mnohonasobne rychlejsi.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

CyberDeath píše: - UAC nedoporucuji vypinat protoze system na to jeste neni vyladen v bete a muzes se setkat se spoustou problemu ne jen nefunkcni gadgety ... UAC jde nastavit na uroven ve ktere temer bezneho uzivatele neotravuje.
ono UAC ani v defaultním nastavením prakticky vůbec neotrevuje, takže nevidím důvod proč jej vypínat.
CyberDeath píše: - Quick Taskbar uz neni Quick taskbar ale uz se tam zobrazuji i bezici programy atd ... doporucuji si zvyknou na novinku z W7 po chvili si zvyknes a ver mi navrat k puvodnimu z dob Win95 se ti bude zdat jako pravek a neefektivnost prace :-)
Nový taskbar je perfektní věc a člověk si na něj zvykne hodně rychle :)
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Tak ja jsem za dobu pouzivani na notebooku narazil na tyto problemy:

- sitovka Realtek, nechtelo to pustit nainstalovani jejich baliku a hlasilo chybu, resenim byl rucni update s vyhledanim adresare

- Firefox 3.0.5 i 3.1b2 - nejdou naistalovat pluginy, vzdy to zahlasi, ze "Aplikace FF ... nemohla stahnout soubor XY.xpi ... kvuli neocekavane chybe instalace". Dela to at uz plugin stahuji z netu nebo mam soubor na disku. Nepomuze ani rozbaleni a spusteni.

- obcas nejde vypnout, resp. vypina, vypina a ... vypina... a stale nic.
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

Tak to mi jdou vypnout pokáždé bezproblémů, a ve Firefoxu mám plugin check4change (jen ten, jinak FF nepoužívám) a ten šel bezpréblému nainstalovat, FF mám aktuální 3.0.5 verzi.

Spíš mám problém s občasným padáním Wordu 2003, nevím teda čím to :(
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dex_Holland »

Enigma píše:Vyloženě pro kancelářské a internetové věci mám zase na jiném místě následující stroj:
Athlon XP 1800+
1 GB RAM
Integrovaná grafika SiS Mirage
Monitor 17" CRT, 1024*768
Přečetl jsem si článek, že byly sedmy úspěšně rozběhány na Asus EEE PC 900, zde to je http://www.multimolti.de/blog/2008/12/1 ... ee-pc-900/ . Jen nejelo Aero. Myslím si, že to na mnou zmíněném stroji pojede, jen si budu muset odpustit Aero.
Zkoušel jsem instalovat w7(32 bit) na athlon xp 2000+, 1gb ram, radeon 9000, 40 gb ata disk.
Instalace trvala i s formátem disku cca 20 minut a ve win se dalo slušně pracovat a brouzdat po netu( rozhodně lip než ve vistách na sempronu64 2,4ghz a 2gb ram). Jenom asi bude problém s ovladačema na tak stary železo.

(díky za návod na rozchození skeneru, zítra vyzkouším)
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Čau, vyskytl se mi po delší době takový problem, mám 2 disky rozdělené na Filmy,Hry, Download atd ale stalo se mi že do složky download nemužu nic stahovat, vždy mi to napíše že nemám oprávnění k zápisu.. Žádné nastavení jsem neměnil, tak nevím v čem je problem :x
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“