ZAP + VYP z klávesnice

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ZAP + VYP z klávesnice

Příspěvek od aliencz »

Funkce stará jako samo PC, ale v poslední době docela problematická. Nedaří se mi zapínat PC přes USB klávesnice, přestože BIOS to v nastavení umožňuje. PC nereaguje. PS/2 klávesnice už dnes moc nejsou, resp. výběr je mizerný. Navíc jsem vypozoroval, že jakmile odpojíte PC od elektřiny, tak se po opětovném připojení PC přes klávesnici nedá zapnout. Což je defakto nepoužitelné, stačí výpadek proudu a PC přes klávesnici napoprvé nejde zapnout. Vše funguje až po nastartování PC.

Nemáte někdo zajímavou fičuru, jak to zprovoznit natrvalo?
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Re: ZAP + VYP z klávesnice

Příspěvek od xxsawer »

Jednu zajímavou fičuru bych měl...nejde to :))
Přečti si návod k desce...komp jde zapnout z klávesnice jenom po korektním vypnutí. Aspoň u mojí desky to tak je. Pravděpodobně se něco někam zaznamenává do nějakýho registru na desce...nevim...každopádně to že to nejde zapnout po tom co ho vytáhneš ze zdi je normální.
Jestli máš problémy s výpadkama proudu tak si kup záložní zdroj nebo generátor na naftu :-D :-D Sorry, ale to je fakt blbej argument, že to je kvůli tomu nepoužitelný...stane se mi párkrát do roka, že to kvůli tomu nemůžu zapnout.
Doporučuju si přečíst manuál k desce, možná že tam najdeš, že to funguje jenom na PS2 :)
Jinak jestli máš problém koupit PS2 klávesnici tak si kup redukci...
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Hm, i když jsem to vlastně nechtěl slyšet, myslel jsem si to, že korektní cesta asi tudy nepovede. Klávesnici na PS2 samozřejmě máme. Principielně jde o příklad ovládání počítače z vedlejší místnosti. Prostě aby uživatel nemusel chodit vedle zapínat PC. Navíc je zde netradiční požadavek na odpojené "tlačítka" na CASE, aby to nemohl zapnout, nebo resetovat nikdo neoprávněný z bezpečnostních důvodů.
Použitý board je tento: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... uctID=2695
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

aliencz píše:Navíc je zde netradiční požadavek na odpojené "tlačítka" na CASE, aby to nemohl zapnout, nebo resetovat nikdo neoprávněný z bezpečnostních důvodů.
No jo, ale furt je na 99% zdrojů natvrdo vypínač 0/1, takže bude-li chuť, zresetuje ti celej komp tímto vypínačem. Předpokládám, že se jedná o tuto bezdrátovou klávesnici? Už mi taky leží v hlavě, navíc dálkové zapínání vypínání je příjemná featura ...

Mě v souvislosti s tím napadá ještě jedna věc - jde nějak vytáhnout z PC ovládací napětí "trigger"? Nenapadá mě žádná přídavná karta, která by to uměla. Nebo to vzít normálně z napájecí větve? Že by se tím automaticky po zapnutí PC dalo zapnout dálkově i něco dalšího - receiver, atd.
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Tohle ne, to je USB a to nefunguje vůbec. Obyčejná PS/2 klávesnice a-lá Windows 98, resp. jakákoliv jiná PS/2 - kabel do zdířky PS/2. Jelikož je to celé nefunkční po odpojení ze sítě, tak je to naprd a nepoužitelné. Zajímalo by mě, jestli by to vyřešil ten dálkáč od iMonu s PCI kartou, která právě umožńuje dálkové zapnutí PC z ovladače, ale jestli je to celé stejně háklivé na odpojení od sítě, tak je to o ničem. To už se mi jeví jako efektivnější nastartování PC "nahozením jističe daného okruhu". Tahle deska to nějak umí v nastavení Power Suply v BIOSU, mám vyzkoušeno, když zapojím PC do zásuvky (nebo třeba sepnu spínač na zdroji), sám se automaticky nastartuje. Takže by defakto stačilo mít nějaký zásuvkový vypínač, který po zhasnutí PC vypneš, ráno nahodíš a PC se nastartuje samo. Nedávno jsem viděl v G.M. Servisu zásuvkové vypínače na dálkové ovládání.
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xxsawer »

Mrknul sem do manuálu a píše se tam:
Power On By Keyboard
Allows the system to be turned on by a PS/2 keyboard wake-up event.

Power On By Mouse
Allows the system to be turned on by a PS/2 mouse wake-up event.
-> z USB klávesnice ani myši komp nezapneš
dál pak...
USB Wake Up from S3
Allows the system to be awakened from ACPI S3 sleep state by a wake-up signal from the
installed USB device. (Default: Enabled)
Kde S3 sleep je definovanej takhle:
S3(STR) Enables the system to enter the ACPI S3 (Suspend to RAM) sleep state. In
S3 sleep state, the system appears to be off and consumes less power than
in the S1 state. When signaled by a wake-up device or event, the system
resumes to its working state exactly where it was left off.
Neni to teda vypnutí kompu, ale jenom jakýsi uspání -> Takže ani z USB komp nijak nezapneš
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“