Vista 32bit x Vista 64bit - střih videa na Adobe CS4

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Modena
Začátečník
Začátečník

Vista 32bit x Vista 64bit - střih videa na Adobe CS4

Příspěvek od Modena »

Ahoj,
pořídil jsem si následující sestavu :

Operační systém........Microsoft Windows Vista Ultimate CZ OEM
case..........................Gigabyte 3D Aurora 570 Black
zdroj..........................Fortron Epsilon FX700-80 700W
základní deska...........ASUS RAMPAGE FORMULA, 775, iX48
procesor....................INTEL Core 2 Quad Q9550 - 2,83 GHz, 12 MB
chladič proccesoru......Zalman CNPS9500A LED
grafická karta............Sapphire Radeon HD 4870 Toxic 512MB
pevný disk.................Western Digital VelociRaptor WD1500BLFS
pevný disk RAID0.......HDD 500GB WD5001AALS 32MB SATAII
pevný disk RAID0.......HDD 500GB WD5001AALS 32MB SATAII
pevný disk.................Western Digital Caviar Black WD1001FALS 1TB
operační paměť..........Corsair DIMM 4096MB DDR II 1066MHz Dominator
BD mechanika............LG GGW-H20L retail
monitor......................Dell UltraSharp 2408WFP
zvuková karta............Asus Xonar D2X

Nemůžu říci, že jsem z Visty nějak nešťastný, i když to byl pro mne trochu kulturní šok :mrgreen: , moje otázka/problém zní následovně :

Nebylo by lépe zakoupit Vistu 64bit+ další 4GB RAM Corsair, a umožnit alokovat více RAM bez swapu ?
Např. při střihu v PremierePro je systém (standartně nenažraná Vista) na cca 0.9GB, Premiera kousne další giga a jestliže něco posílám z timeline Adobe Dynamic Linkem do Photoshopu, AfterEffects, Encore, každé další spuštění aplikace generuje další megapotřebu RAM a i po opuštění té nové aplikace zůstává v běžících procesech a pomáhá zřejmě upravenému souboru se optimalizovat na timeline, tzn. swapování a tzn. zpomalování všeho . . . :evil:

V tomto kontextu je jasné, že moje volba měla být jednoznačně do Vista 64bit., jenže aby to nebylo tak jednoduché, spousta pluginů na Adobe Master CS4 jede bohužel ve 32bit. systému a na 64bit. buď nebude "vidět" vůbec, nebo pojede ve 32bit. (což by mě osobně ani nevadilo, ale může to být možná problém pro core programu, jedoucího v nativu na 64bit.)

Poraďte prosím, jak z toho maglajsu ven . . . :(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Vista 32bit x Vista 64bit - střih videa na Adobe CS4

Příspěvek od zombux »

no, jednoznačně potřebuješ víc paměti. otázkou je jak to řešit, já bych asi šel do 64bit Visty, a v tom 64bit CS4 - v tom bych zkusil které pluginy korektně fungujou a které ne, a podle potřeby zvážit která verze by se ti hodila víc. nedostatek paměti se dá kompenzovat i když máš jen 32bit program - můžeš tomu udělat ramdisk na který se bude swapovat, můžeš koupit nějaký harddisk který bude sloužit jen pro odswapování, nevím jak máš vlastně řešen ten RAID0. nejbrutálnější řešení by nejspíš bylo vyměnit desku za novější generaci, a narvat do toho 16GB paměti. to už musí stačit všemu :mrgreen:
ignorelist: kremrole a dezoláti
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Nemáš náhodou v krabici od Vist i 64bit verzi? Ultimaty by měly mít instalačku obojího (dva disky). Netřeba více kupovat.

Jinak pokud děláš s grafikou a videem tak 8GB RAM ftw!

// Aha, já totiž ve své krabici měl obě média, OEMka to mají zvlášť. Pardon :oops:
Naposledy upravil(a) OndraSter dne stř 28. led 2009, 15:47, celkem upraveno 1 x.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

OndraSter píše:Nemáš náhodou v krabici od Vist i 64bit verzi? Ultimaty by měly mít instalačku obojího (dva disky). Netřeba více kupovat.

Jinak pokud děláš s grafikou a videem tak 8GB RAM ftw!
Nemá, pokud píše pravdu a má OEM, tak tam má jen tu verzi, kterou koupil.
Nevím jak v CS4 pluginy, ale 32bit aplikace pod x64 OS jedou. Takže já bych šel jednoznačně do x64 Visty. Já osobně provozuju Adobe CS4 Design Premium na Vistě x64 a nepozoruju žádný problém, ale nedělám v progremech na video.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“