ATi Catalyst 9.1 WHQL (8.573)

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: ATi Catalyst 9.1 WHQL (8.573)

Příspěvek od Mirek Koci »

Tak jak jsem koukal na ComputerBase, tak jediný pěkný nárůst je v Call Of Juarez, GRID (ale tam opravdu málo) Jinak +- 8.12... ... Jinak nic moc, je to zklamání (nemyšleno pejorativně), i avizovaný výkon ve Warhead je najednou tu tam..JÁ a OBR jsme měli zase pravdu
Naposledy upravil(a) Mirek Koci dne pát 30. led 2009, 12:26, celkem upraveno 3 x.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Mě se naopak líbí nárůst v Race Driver: Grid, minulý týden jsem ho rozjel znovu :)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

mokrejbandita píše:Jinak nic moc, je to zklamání
A cos čekal, po Catalystech 8.12, kde těch vylepšení výkonu bylo víc? :?
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Lukfi píše:
mokrejbandita píše:Jinak nic moc, je to zklamání
A cos čekal, po Catalystech 8.12, kde těch vylepšení výkonu bylo víc? :?
Já jsem nečekal nic Lukáši, šlo jen o zhodnocení. Přesně jak si napsal, oni spíše stěžejní byli Catalyst 8.12
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Tobě se asi těžko někdo zavděčí, když nic nečekáš a pak jsi zklamán :roll:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Oproti Cat. 8.11 už je to téměř 10% v průměru. 10% v průměru je výkonnostní rozdíl větší, jaký přinesla GTX260-216 oproti původní verzi GTX260. Tohle mají uživatelé zdarma a bez potřeby upgradu.

Dále je testováno na HD4870-512MB, přičemž některá vylepšení v 8.12 se týkala 1GB produktů.

A nakonec - rozlišení 1680*1050 není takové, aby se ve všech situacích vyloučil vliv CPU.

Pokud každá další verze zlepšující výkon a kompatibilitu stále znamená pro některé uživatele zklamání, nehledal bych problém v ovladači :-)

Btw. by mě zajímalo, jestli by třeba automobiloví fandové byli zklamaní, kdyby jim výrobce zdarma a bez vlivu na spotřebu benzínu zvýšil výkon motoru o 10%.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Lukfi píše:Tobě se asi těžko někdo zavděčí, když nic nečekáš a pak jsi zklamán :roll:
Nečekal, ale doufal :oops:
alea iacta est
Obrázek Obrázek
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

no-X: tak isto zvyšuje okrem pridávaním shaderov výkon aj nVidia , čiže oproti pôvodnej GTX260 má už 216 shaderová GT200 o 20% vyšší výkon podľa tých tvojich úvah (10% si zákazník priplatí - shadery, 10 má zadara - drivre) :)
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Veľké porovnanie Catalyst ovládačov (jen 9.1 beta)
http://www.pc.sk/modules.php?name=artic ... 175504&p=1
Naposledy upravil(a) jrk dne pát 30. led 2009, 18:09, celkem upraveno 1 x.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

To porovnání bylo děláno s Catalyst 8.12 Hotfix2 (8.561.3), s Catalyst 9.1 WHQL (8.573) to nemá nic společného.
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Nevíte, jestli je tam nějaké zvýšení výkonu u starších grafik? (X1950Pro...)
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Věštecká koule něco stojí... zkus a uvidíš.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

foboss píše:no-X: tak isto zvyšuje okrem pridávaním shaderov výkon aj nVidia , čiže oproti pôvodnej GTX260 má už 216 shaderová GT200 o 20% vyšší výkon podľa tých tvojich úvah (10% si zákazník priplatí - shadery, 10 má zadara - drivre) :)
Jo, takže když si někdo v červnu koupil GeForce GTX 260-192 a následně nVidia zvýšila počet shaderů na 216, tak... je to našemu modelovému zákazníkovi platné jak mrtvému zimník. A že nVidia vydala jedny ovladače navyšující výkon, ještě neznamená, že v tom bude v budoucnu pokračovat. Já mám takový dojem, že z Big Bang II se každý může pos... ale že ATI takové ovladače vydává dvakrát za rok, každý zapomíná.
Herkis
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Herkis »

Lukfi píše:... ale že ATI takové ovladače vydává dvakrát za rok, každý zapomíná.
Otázkou je, jestli to je výhoda. Respektive jestli by je neměla vydávat alespoň 4x do roka. Myslím tím optimalizaci (=zvýšení výkonu) na aktuální hry.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Od včera na nich jedu a Fallout 3 mi běží rychlejic ;-)
Zatím jsem jako vždy spokojený, při nainstalování nových ovladačů.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

ATI Catalyst 9.1 Driver: Performance Express-Test - X-bit Labs
Testbed
  • Intel Core i7-965 Extreme Edition processor (3.2GHz, 6.4 GT/s QPI);
  • Asus P6T Deluxe mainboard (Intel X58 Express chipset);
  • Corsair XMS3-12800C9 (3x2GB, 1333MHz, 9-9-9-24, 2T);
  • Maxtor MaXLine III 7B250S0 HDD (250GB, Serial ATA-150, 16MB buffer);
  • Enermax Galaxy DXX EGX1000EWL 1000W power supply;
  • Dell 3007WFP monitor (30", 2560x1600@60Hz max display resolution);
  • Microsoft Windows Vista Ultimate SP1 64-bit;
  • ATI Catalyst 8.12;
  • ATI Catalyst 8.12 hotfix;
  • ATI Catalyst 9.1.
Procentuální porovnání výkonu vzhledem ke Catalyst 8.12 WHQL
Obrázek

Obrázek

Více na X-bit Labs
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Hmm nainstaloval sem drivery, CCC ( 64bit XP ) chcu spustit CCC, nic. Ok restart PC, který sem měl udělat hned po instalaci. Restart, zapínám CCC, zas nic. Reinstal, restart, zas nic. Kde može byt problém? :?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

Lukfi píše:
foboss píše:no-X: tak isto zvyšuje okrem pridávaním shaderov výkon aj nVidia , čiže oproti pôvodnej GTX260 má už 216 shaderová GT200 o 20% vyšší výkon podľa tých tvojich úvah (10% si zákazník priplatí - shadery, 10 má zadara - drivre) :)
Jo, takže když si někdo v červnu koupil GeForce GTX 260-192 a následně nVidia zvýšila počet shaderů na 216, tak... je to našemu modelovému zákazníkovi platné jak mrtvému zimník. A že nVidia vydala jedny ovladače navyšující výkon, ještě neznamená, že v tom bude v budoucnu pokračovat. Já mám takový dojem, že z Big Bang II se každý může pos... ale že ATI takové ovladače vydává dvakrát za rok, každý zapomíná.
nvidia vyda schopne ovladace vacsinou po uvedeni kariet, to ati len opravuje/zmyka potencial karty, ktory pri launchi nie je vacsinou vyuzity (vid Crysis, hra ktora je uz na trhu rok a pol ci kolko a furt uzasne narasty vykonu)

BB II je marketing, preco ATi nespravi prezentacie na temu Supernova Bang III, alebo co ? Kludne moze, a este ked si to zaplati, aby to bolo aj na hajzlovom papieri ako to robi nVidia, tak sa z toho mozeme uz doslovne pos.at vsetci ;-)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

foboss píše:nvidia vyda schopne ovladace vacsinou po uvedeni kariet, to ati len opravuje/zmyka potencial karty, ktory pri launchi nie je vacsinou vyuzity
Tohle jsem kdysi tak často slýchával od nVidiotů, zejména při kritice karet jako Radeon X1800 a X1900, které už při vydání byly srovnatelně výkonné nebo rychlejší než konkurence :-D
V době vydání Radeonů HD 4800 všichni posuzovali karty s tehdejšími ovladači, proti tehdejším soupeřům. Žádný recenzent nepsal mezi klady, že se časem bude zvedat výkon. Takže kdo si tu kartu kupoval tehdy, vycházel z toho výkonu - ať už to bereš jako počátečních 100 %, které ještě lze někam vylepšit, nebo třeba 85 %, kde je rezerva na přiblížení se optimálnímu výkonu, následné navýšení je prostě bonus.
BB II je marketing, preco ATi nespravi prezentacie na temu Supernova Bang III, alebo co ? Kludne moze, a este ked si to zaplati, aby to bolo aj na hajzlovom papieri ako to robi nVidia, tak sa z toho mozeme uz doslovne pos.at vsetci ;-)
Nějak nechápu, co tím chceš říct - že když ATI sestaví hezkou prezentaci, že budeš její drivery respektovat jako navýšení výkonu a ne jako opožděné řešení problémů s neefektivitou?
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“