Sestavy nad 30.000Kč_old

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Zamčeno
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Sestavy nad 30.000Kč

Příspěvek od Stano K. »

Chladič - som skeptický, asi by som zvolil inú
HDD: iba 320GB? ak nepotrebuješ väčšiu kapacitu tak aspoň ber 500GB kvôli rýchlosti, samozrejme pozor nato aby bol jednopotnový
Zdroj by som bral rozhodne inú značku, napríklad Seasonic, Corsair, Enermax. 750W je veľmi predimenzované stačí 500W.
Onddattra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onddattra »

Takže změna
chladič ASUS SILENT SQUARE PRO
a ten zdroj Enermax PRO82+ 625W nebo CORSAIR HX620 620W
takhle by to slo???
Pentium 4, PrimeCooler PC-HC III+, ASUS P4GD1, 512 MB, MSI GeForce 6600GT 256 MB, 80 GB + 500 GB, LG DVD-RW, Win. XP Pro. SP2
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Chladič by som zobral buď AC freezer 7pro ako lacnú náhradu boxu alebo potom už niečo poriadne ako Noctua NH-12U alebo nejaký Thermalright.
Zdroj určite kvalitný a nepotrebuješ ani zbytočne naddimenzovaný. Či enermax pro82+ alebo corsair hx je už na tebe. Sú to jedni z najkvalitnejších zdrojov na trhu, sú relatívne tiché, majú modulárnu kabeláž. Takže by som zobral ten čo výjde lacnejšie (osobne mám Corsair HX620)
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Petr N
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr N »

Zdravím, poprosil bych vás o zhodnocení této sestavy. Sestava má sloužit na hry, cenový limit jsem si dal 40 000 Kč, ale mírně jsem ho překročil, hlavně díky zvukové kartě. Nikdy jsem ještě netaktoval, ale chtěl bych si o tom něco přečíst a zkusit to.

Intel Core 2 Quad Q9650 3,00GHz 12MB 1333MHz 775pin BOX – 8 711 Kč
Asus P5Q PRO - Intel P45 – 3 499 Kč
2x A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition AD2800E002G – 2 594 Kč
GigaByte GeForce GTX 285 GV-N285-1GH-B 1GB, PCI-E – 9 710 Kč
Western Digital Caviar Black WD6401AALS - 640GB – 1 998 Kč
Samsung SH-S223Q retail – 661 Kč
FDD mechanika černá - 3,5" 1,44MB – 167 Kč
Corsair TX650 650W – 2 678 Kč
CoolerMaster Elite 330 RC-330-KKN1-GP – 889 Kč
Samsung SyncMaster T220 - LCD 22" – 5 716 Kč
CoolerMaster RR-CCH-LB22-GP Hyper 212 – 756 Kč
Microsoft Windows Vista Home Premium 64bit CZ OEM – 2 927 Kč
Asus Xonar DX/XD Retail – 2 190 Kč

Dotazy:

1) Zdroj Corsair TX650 650W jsem si vybral podle jeho velmi nízké ceny (2 678 Kč). Vím, že se na zdroji šetřit nemá, ale podle toho, co jsem četl v diskuzích, se zdá velmi kvalitní. Vyrábí ho Seasonic (750W vyrábí už Well Technology), takže snad bude kvalitní. Nicméně jsem se dočetl, že je celkem hlučný…jaké s ním máte zkušenosti? Nebo doporučíte jiné zdroje? Původně jsem myslel třebaCorsair HX 620W (zdroje Enermax, Seasonic jsou hrozně drahé, ale za kvalitu se platí…), který je prý téměř neslyšný, ale za tu cenu oproti tomuhle…

2) Co se týče zvukové karty Asus Xonar DX/XD Retail: dnes mám asi 5 let staré 2.0 reproduktory, ale časem bych si chtěl koupit kvalitní 5.1. Chtěl bych se proto zeptat, zda se vyplatí investovat do zvukové karty, a hlavně: jestli já, jako laik, poznám rozdíl ve hrách, když budu mít sestavu 5.1 a PC bez zvukové karty, a s ní?

3) Monitor Samsung SyncMaster T220 mi byl doporučen od známého, prý je velmi kvalitní. Původně jsem chtěl jeho 24 palcovou verzi, ale po shlédnutí některých testů grafické karty GTX285 jsem od toho upustil (např. Crysis a Crysis: Warhead bych si na 24“ na max detaily zahrál velice těžko, ostatní současné hry pravděpodobně ano, ale budoucí?), přece jenom je lepší mít rozlišení 1680x1050, aby mi vydrželo déle, než mít vyšší 1920x1200 a aby vydrželo méně, zvlášť když T220 je TN.

4) 8 GB paměti RAM jsem zvolil proto, že se mi zdá výhodnější je koupit najednou teď, i když je třeba zatím plně nevyužiji. Za rok bych je mohl třeba dokoupit, ale kdo ví, jaká bude cena, vůbec bych se nedivil, kdyby byla vyšší, už kvůli růstu dolaru.

5) Na internetu jsem četl, že prý má Intel opět zlevňovat procesory. Nevíte o tom něco? Nedávno (18. ledna) proběhly slevy, na které jsme čekali už od listopadu, ale že by zlevnil ještě jednou? Ptám se proto, že kdyby to byla pravda, tak by se asi vyplatilo ještě s nákupem chvíli počkat.

Díky za odpovědi.
MB Asus P5Q PRO - Intel P45, CPU Intel Core 2 Quad Q9550 12MB 1333MHz 775pin BOX 2,83@3.63GHz + CoolerMaster RR-CCH-LB22-GP Hyper 212, RAM A-Data DIMM 4096MB DDR II 1066MHz Extreme Edition, GPU GigaByte GTX 285 (GV-N285-1GH-B) 1GB PCI-E, ZK Asus Xonar DX/XD Retail, HDD WD Caviar Black WD6401AALS 32MB SATAII - 640GB, LCD Samsung SyncMaster T220 - LCD 22", DVD-RW Samsung SH-S223Q retail, PSU Corsair TX650 650W, CASE CoolerMaster Elite 330
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

na čo okrem hier bude pc slúžiť?
Q9650 sa rozhodne neoplatí. za tie peniaze rozhodne core i7. Ak budeš ale taktovať tak dobrú službu odvedie aj Q6600 (čo už je jediný quad ktorý sa asi oplatí na architekúre core2). Pokiaľ budeš brať Core i7 tak bude treba DDR3, úplne bude stačiť 3x2GB. Pokiaľ core2 tak môžeš aj 8GB aj keď to na hry zmysel mať nebude. Grafika OK, disk tiež. Zdroj by som priplatil za HX620 pokiaľ požaduješ to ticho prípadne Enermax PRO82+ 625W. LCD nie je nič moc. Ja by som siahol po nejakom xVA, či S-IPS, ale pokiaľ ti stačí TN tak to už je na tebe. To s tým že 1920x1200 vydrží menej ako 1680x1050 nejak nechápem :D. Je blbosť kupovať dnes menší monitor. GTX285 ti kľudne utiahne a kde nie tak kvalitné monitory nemajú problém ani s interpoláciou takže znížiš rozlíšenie a hráš. Naopak z 22-ky už nikdy väčší monitor neurobíš a ani rozlíšenie nezvýšiš. Či využiješ zvukovku tak to je tiež na tebe. K súčastným reproduktorom by to zmysel rozhodne nemalo.
Petr N
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr N »

PC bude sloužit kromě her na běžnou práci, MS Office, Internet, AutoCAD, občas Photoshop atp., poslech hudby, občas filmy, občas video.

Jinak co se týče toho LCD, musím říct, že jsi mě pěkně zviklal :) Kdybych vzal např. T240 (nebo jsem se díval a velmi slušný by mohl být i Samsung SyncMaster 2443BW), a mohl snížit rozlišení bez zhoršení obrazu, bylo by to dobré. Jinak já se na monitor budu koukat z 99% ze předu, na filmy mám notebook, při nejhorším bych se na filmy koukal taky za předu :) Každopádně do 24“ LCD investice nejméně + 2 000 Kč. Vím, že S-IPS by byl lepší, ale nevím, jestli by to utáhla moje peněženka :).

Já jsem právě čekal na snížení cen C2Q, např. Q9650 stál 12 000 Kč, teď stojí 8 000 Kč.
Q6600 stojí 5 581 Kč, po doufám úspěšném taktování bych to mohl dát nad 3,00 a ušetřil bych 3 tisíce… Jinak jak se taktuje i7? Jde to hůř než C2Q?

Zdroj – mě šlo jen o to, jestli je dobrý, o ticho mi až tak úplně nejde. Můj současný počítač hučí jak parní lokomotiva, jsem zvyklý :) I když je pravda, že mě nízká cena TX650W zpočátku zarazila…

Mám v plánu časem koupit nějaký kvalitní 5.1, mě šlo jen o to, jestli jako laik poznám rozdíl ve zvuku bez zvukovky, a s ní.
MB Asus P5Q PRO - Intel P45, CPU Intel Core 2 Quad Q9550 12MB 1333MHz 775pin BOX 2,83@3.63GHz + CoolerMaster RR-CCH-LB22-GP Hyper 212, RAM A-Data DIMM 4096MB DDR II 1066MHz Extreme Edition, GPU GigaByte GTX 285 (GV-N285-1GH-B) 1GB PCI-E, ZK Asus Xonar DX/XD Retail, HDD WD Caviar Black WD6401AALS 32MB SATAII - 640GB, LCD Samsung SyncMaster T220 - LCD 22", DVD-RW Samsung SH-S223Q retail, PSU Corsair TX650 650W, CASE CoolerMaster Elite 330
klatak
Nováček
Nováček

Shodnocení sestava + rady ohledně grafiky

Příspěvek od klatak »

čau lidi chci si kupovat nový PC. Sestavil jsem to asi takhle Obrázek a ještě bych potřeboval pomoc s grafikou ( cca do 10.000,-) preferuju NVDIA... No a kdybyste měli nějaký lepsí návrhy ohledně komponet tak písněte co a proč byste to změnili.. předem díky všem :)
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Petr N píše:...
Q6600 nebude problém dostať na 3,0Ghz bez zvyšovania napätia. Core i7 sa dajú taktovať tiež veľmi slušne. článok o ich taktovaní nájdeš aj na webe pctuning.cz.
Čo sa týka toho monitoru tak aj keď sedíš síce pred ním tak čím je väčší tým ten uhol pohľadu hlavne ku krajom monitora už je dosť mimo ideálneho uhlu. Najlacnejšie 24inch xVA sa dajú zohnať niekde okolo 10-12 tis Kč. Alebo Lenovo L220x sa dá aj za 8, ale je to 22inch s rozlíšením 1920x1200. Ak máš kde tak sa choď pozreť na nejaké monitory ideálne keby si mal vedľa seba TN a niečo lepšie a sám uvidíš aký ten rozdiel je a či pre teba má zmysel investovať do tých kvalitnejších.
Ten zdroj bude postačovať určite.

//Stano - pridán citace kvôli zlúčení vlákien
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Shodnocení sestava + rady ohledně grafiky

Příspěvek od Stano K. »

klatak píše:zostava
Zdroj by som bral kvalitnejší, Seasonic, Enermax, Corsair.
Chladič CPU by som taktiež vymenil.

Grafickú kartu GeForce GTX 285 1GB.
Onddattra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onddattra »

Busy napsal: Chladič by som zobral buď AC freeze...............
Tobě nepříde ASUS SILENT SQUARE PRO jako dobrý chladič?? podle článků a recenzí co sem cet tak mi prisel celkem slusnej, dost slusnej a navic ma extravagantni a peknej diesing coz je plus ale na tom zase tak nezalezi, ale kdyz už bude v ty skrini pruhledna počnice tak at je na co se divat :D
Pentium 4, PrimeCooler PC-HC III+, ASUS P4GD1, 512 MB, MSI GeForce 6600GT 256 MB, 80 GB + 500 GB, LG DVD-RW, Win. XP Pro. SP2
WILD3N
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WILD3N »

Zdravím,
chystám se postavit nové PC a chci Vás poprosit o názory, připomínky (i veškerá kritika je vítaná) k mému návrhu.

Co na počítači dělám ?
(Mimo kancelářskou práci, internet, etc.)
- Před každou čiností je uvedeno kolik času přibližně strávím na PC touto čiností.

- 10 % Editování videa (i ve FullHD), zvuku
- 15 % Vytváření grafiky (2D i 3D; vektorové i rastrové;v Blenderu aj.)
- 25 % Vytváření webových stránek (včetně JS,PHP,MySQL - ale většinou malé databáze)
- 40 % Hraní her (i těch nejnovějších)
- 10 % Jiné (e.g.: práce se soubory - WinRar etc., konverze videa apod.)

Kolik do počítače hodlám investovat ?

Přibližně 50 000 Kč. Záleží hlavně na tom, kolik se (nejen) mě bude chtít oželet ve prospěchu PC.

Můj návrh
CPU: Core i7 920
Cena: 7 377 Kč
MB:MSI Eclipse X58
Cena: 7 492 Kč
Pozn.: Zde bych se rád zeptal, jestli má MSI také nejakou technologii na zrychlení bootupu. Protože například ASUS takovou tuším má, nemluvě o ASRocku. V každém případě jak dlouho myslíte, že by mohl trvat bootup ?
RAM: OCZ 6GB Platinum XTC
Cena: 5 576 Kč
GPU: BFG GTX295 1792MB DDR3
Cena: 12 730 Kč
HDD: Samsung SpinPoint F1 500GB
Cena: 1 391,11 Kč
Case: Thermaltake Armor Plus MX VH8000BWS
Cena: 3 092,81 Kč
Mechanika:: LG GH22LS30 SATA černá
Cena: 593,81 Kč
PSU: Corsair Power Supply HX620 620W
Cena: 3 224,20 Kč
Vodní chlazení
Vodní Chlazení píše: CPU blok: EK Water Blocks EK-Supreme LT - Acetal
Cena: 988,00 Kč
+ EK Water Blocks EK-Backplate Intel 1366
Cena: 161,00 Kč
GPU blok: EK Water Blocks EK-FC295 GTX SLI - Acetal
Cena: 3 535,00 Kč
Pumpa: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP
Cena: 2 390,00 Kč
Hadice: 3 x Masterkleer Classic 13/10 Green - 1m
Cena za ks: 149,00 Kč
Radiátor: Swiftech MCR320 Triple 120mm Radiator
Cena: 1 916,00 Kč
Rezervoár: Swiftech MCRES-Micro Reservoir
Cena: 774,00 Kč
Fitinky: 8 x Výstup 1/4 pro hadici 12mm
Cena za KS: 61,00 Kč

Cena vodního chlazení vč. DPH: 11 148,00 Kč
Závěrem:
Kompletní cena sestavy (vč. vodního chlazení): 52 624 Kč s DPH.

Ještě bych se rád zeptal jestli mimo zdrojového kabelu a větráků na rezervoár potřebuji ještě něco k chodu PC?

Change log:
1) Změněn HDD z 1 TB -> 500 GB
2) Změněn PSU z Chieftecu CFT-650-14C -> Corsair Power Supply HX620 620W
3) Změněna pumpa z Laing DDC-1T Pump 12V -> Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP
Naposledy upravil(a) WILD3N dne sob 31. led 2009, 16:51, celkem upraveno 6 x.
V rekonstrukci....
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

zostava je OK. možno by som zobral Asus Ramage II extrem, pre maximálne OC (keďže bereš vodníka tak predpokladám že chceš max). Grafika by nestačila GTX285? 295 má síce pár percent výkonu navyše ale má všetky nevýhody SLI a myslím že GTX285 dnes postačuje na všetko. Zdroj by som zobral nejakej vyššej kvality. Corsair HX620 alebo Enermax PRO82 625W. Pumpu radšej DDC-2 s nejakým topom (napr. XPSC).
WILD3N
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WILD3N »

busy píše:možno by som zobral Asus Ramage II extrem, pre maximálne OC (keďže bereš vodníka tak predpokladám že chceš max).
Rampage II je sice více na přetakování, ale v obojím slova smyslu - platím navíc i za to, že je určena k extrémnímu přetaktování a je zde spousta technologií, které nevyužiji. Navíc je Eclipse levnější a má podle mě lepší layout.
busy píše:Grafika by nestačila GTX285? 295 má síce pár percent výkonu navyše ale má všetky nevýhody SLI a myslím že GTX285 dnes postačuje na všetko.
Ano, jak jste sám řekl dnes postačuje na všechno. Ale já nechci aby by počítač stačil na všechno jen dnes. A nevýhod SLI jsem si vědom, ale v průměru tato karta podává výkony o 20 až 50 % lepší než GTX-285 a proro si myslím, že za to stojí.
busy píše:Zdroj by som zobral nejakej vyššej kvality. Corsair HX620 alebo Enermax PRO82 625W. Pumpu radšej DDC-2 s nejakým topom (napr. XPSC).
Obávám se, že tolik si připlatit nechci. Možná jedno za jedno z tohoto bych si byl ochoten připlatit. Co byste si vybral vy ? Zdroj nebo pumpu ?
V rekonstrukci....
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

WILD3N píše:Obávám se, že tolik si připlatit nechci. Možná jedno za jedno z tohoto bych si byl ochoten připlatit. Co byste si vybral vy ? Zdroj nebo pumpu ?
Oboje. Nikdy nešetři na zdroji ani na chlazení pokud budeš taktovat.

MB: Jak sám říkáš nebudeš extrémně taktovat, takže bych klidně ušetřil na MB a vzal třeba Asus P6T - Intel X58 / Gigabyte GA-EX58-UD4P - Intel X58, myslím, že na tvoje taktování poslouží naprosto stejně jako Eclipse/Rampage.
No zostanou ti tu nějaké peníze na lepší zdroj i pumpu.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
WILD3N
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WILD3N »

Tak byly +- provedeny změny dle vašich rad... co na to říkáte těď ?

(Udělal jsem ve svém původním příspěvku také changelog pro přehlednost...)
V rekonstrukci....
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Osobně bych vzal ten TOP os XSPC, ale klidně i tento.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

HDD: u 640GB je väčšia hustota zápisu

Vodné chladenie sa rieši tu: Vodní chlazení - vybíráme komplet - určite sa dočkáš lepších rad.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

WILD3N píše:Tak byly +- provedeny změny dle vašich rad... co na to říkáte těď ?

(Udělal jsem ve svém původním příspěvku také changelog pro přehlednost...)

Pokud se sem mohu vmísit se svým laickým názorem, tak mi přijde že jen 650W zdroj je veliké riziko pro takovou sestavu. Plus další věc je jak si vede 12V větev.

Viděl bych to na zdroj, kdy spotřeba sestavy se bude pohybovat kolem 50% max výkonu zdroje, protože tam ty zdroje mají nejlepší účinnost.

A pokud bys zatěžoval zdroj dlouhodobě na jeho maximu, tak co jsem četl může snadno dojít k smrti, která vezme nejednu komponentu.

Měřil jsem svoje dvoujádro s GTX295 a v maximu to mělo až 480W, do 650W zdroje bych nešel ani boha.

Jo a další věc je skřín, mám 8003BWS a nic moc. Dovolil bych si poradit výběr jiné skříně.

Jo a ještě další věc, kolega v práci stavěl sestavu s MSI Eclipse a s 12 gigama od OCZ měl nějaký problémy, ty máš jen 6 to funguje prej ok.
WILD3N
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WILD3N »

Mr. Dirk píše:Osobně bych vzal ten TOP os XSPC, ale klidně i tento.
Treba tenhle: http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC_X2 ... rg1=010604 ? Nebo co máš na mysli... další problém je, že nechci nakupovat v zahraničí....a nic jiného jsem neviděl v českých obchodech od XSPC...tak kdybyste prosím poslal i odkaz....
sTano11 píše:HDD: u 640GB je väčšia hustota zápisu

Vodné chladenie sa rieši tu: Vodní chlazení - vybíráme komplet - určite sa dočkáš lepších rad.
AD HDD: proč je vlastně hustota zápisu důležitá ?
Trek píše:Jo a další věc je skřín, mám 8003BWS a nic moc. Dovolil bych si poradit výběr jiné skříně.

Proč ?
Trek píše:Pokud se sem mohu vmísit se svým laickým názorem, tak mi přijde že jen 650W zdroj je veliké riziko pro takovou sestavu. Plus další věc je jak si vede 12V větev.

Viděl bych to na zdroj, kdy spotřeba sestavy se bude pohybovat kolem 50% max výkonu zdroje, protože tam ty zdroje mají nejlepší účinnost.

A pokud bys zatěžoval zdroj dlouhodobě na jeho maximu, tak co jsem četl může snadno dojít k smrti, která vezme nejednu komponentu.

Měřil jsem svoje dvoujádro s GTX295 a v maximu to mělo až 480W, do 650W zdroje bych nešel ani boha.
Já nevím, ale se zdroji ale nemám tak drastické zkušenosti jako Vy. A to jsem viděl i sestavu, která celé roky fungovala hluboko pod požadavky CPU a GPU s NO NAME zdrojem.... (Docela mě to pobavilo, když jsem to viděl.) S tou účiností s vámi souhlasím, ale zdroj takového výkonu by se notně prodražil ... A i když mám relativně nenežranou kartu s TDP i7 to není až tak hrozné....

//Mr. Dirk - opravena citace
//wild3n - Díky.
Naposledy upravil(a) WILD3N dne sob 31. led 2009, 21:41, celkem upraveno 3 x.
V rekonstrukci....
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Skříň 8003BWS je nesmírný opruz.

- musel jsem oštípat plasty u bočního ventilátoru aby nekolidoval s chladičem CPU Noctua.
- ty plastové "nýty" u bočnice vypadávají, takže přišlo na řadu lakování šroubků
- nesmyslný a limitující koš na disky a těžko přístupné otvory na šroubování disků
- řvoucí ventilátory, které asi budu měnit
- dementní místo na zdroj kdy se musí odmontovat "čelní" usb konektory
- hloupě krátká kabeláž od "čelních" usb a firewire konektorů, ani jsem nakonec firewire nezapojoval, moc krátké
- ty plastové rychloúchyty na disky jsou nesmysl a skončí to stejně demontáží páč neskutečně vibrují

Ani Stratosovi bych tuto skříň nedoporučil (ps Stratos je od těch druhých)

Na zdroje nejsem odborník, ale nepáral bych se s tím a koupil aspoň kilowatu, já mám 850W zdroj od CoolerMaster a jsem spokojen, má i indikační led, a hlavně bych pořídil zdroj co má kabeláž, žádné redukce nebo podobné blbosti.
Zamčeno

Zpět na „Počítačové sestavy“