Pády programů z nedostatku paměti

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Cirrus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pády programů z nedostatku paměti

Příspěvek od Cirrus »

Zdravím...

Mám pc, dle podpisu, paměti 2x1GB + 2x512MB, mám vypnutý stránkovací soubor,aby se nic neswapovalo na HDD, a ty giga navíc jsem dokupoval z toho důvodu,abych předešel možnosti,že svou ram zaplním na víc jak 2GB. Je to hlavně kvůli MS Flight Simulatoru 2004 a X a jiným.

Jenže přes všechna tato opatření mi při hraní her, např. teď v nedávné době Crysis či BF2 Reality Mod nebo let v simulátoru, využití paměti přeleze přes 2GB a při hodnotě přibližně 2,05GB ram daná aplikace spadne, občas i bez chybový hlášky. Ale že by systém psal něco ve smysl "v počítači není dostatek virtuální paměti" nebo podobně to ne :( je možné,že XP nebo ty aplikace nedokážou celou paměť využít?

Jsem z toho tetřev :sad: při testování memtestem a jinými utilitami jsem vyzkoušel naráz zatížit a zaplnit všech 3GB ram a vše fungovalo normálně, žádný pád, nic.

Netušíte někdo, co by mohlo pomoct? Děkuju
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Pády programů z nedostatku paměti

Příspěvek od Mr. Dirk »

Cirrus píše:při testování memtestem a jinými utilitami jsem vyzkoušel naráz zatížit a zaplnit všech 3GB ram a vše fungovalo normálně, žádný pád, nic.

Netušíte někdo, co by mohlo pomoct? Děkuju
Jenomže testovací aplikace mají za úkol to jenom zaplnit a otestovat narozdíl od programů. Pokud programu dojde paměť tak se zavře.

Ale to, že to padá při 2GB je divné. Mrkni v Biosu jestli tam není položka Memory remap Feature nebo neco podobného a pokud je na disabled tak ji zapni.

V nejhorším případě zapni swap, případně kup více RAM. :)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Cirrus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cirrus »

Mr. Dirk píše:Ale to, že to padá při 2GB je divné. Mrkni v Biosu jestli tam není položka Memory remap Feature nebo neco podobného a pokud je na disabled tak ji zapni.
Memmory hole remap je na enabled.
Mr. Dirk píše:V nejhorším případě zapni swap, případně kup více RAM. :)
No, myslíš, že pomůže koupit víc ram, když nepomůže 3GB?? Swap je jedinná záchrana no...
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

:roll: hmmm...akurat dnes mi jedna hra spadla kde nebol "stránkovací soubor povoleny"...hram to z jednotky "C:\" skrz virtualnu SCSI jednotku kde nemam OS win xp...

Obrázek

akurat save mam v dokumentoch "D:\" kde je aj OS xp ...
Jedina moznost ako predist padaniu hry bolo "povolenie" strankovaceho suboru v jednotke "C:\"
Obrázek
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
Cirrus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cirrus »

facility píše:Jedina moznost ako predist padaniu hry bolo "povolenie" strankovaceho suboru v jednotke "C:\"
Jenže ty máš jen 2GB ram, já jsem z těchto důvodů pořídil další 1GB,aby mi programy nepadali a nemusel jsem mít pomalý stránkovací soubor povolen. Tudíž mám tohle řešení až jako uplně na závěr.

Jako pokud by došlo na zapnutí swapu, tak určitě udělám to,co ty a zapnu ho na nesystémovém disku D :wink: dík
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Některý software je programován tak, že vyžaduje swap. Nevidím důvod proč nemít swap na nějaké nižší hodnotě + Windows Vista se svojí vylepšenou správou paměti.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Mastodont píše:Některý software je programován tak, že vyžaduje swap. Nevidím důvod proč nemít swap na nějaké nižší hodnotě + Windows Vista se svojí vylepšenou správou paměti.
konkrétně který? žádný takový neznám - snad kromě nějakých profesionálních programů za desetitisíce, které běžný uživatel nikdy nespustí
ignorelist: kremrole a dezoláti
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

zombux píše: konkrétně který? žádný takový neznám - snad kromě nějakých profesionálních programů za desetitisíce, které běžný uživatel nikdy nespustí
Co znám ( Catia, ProE, Inventor, AutoCAD, Cinema 4d ) tak ani jeden na swapu závislý nebyl. Možná něco typu Photoshop ano.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Mr. Dirk píše:
zombux píše: konkrétně který? žádný takový neznám - snad kromě nějakých profesionálních programů za desetitisíce, které běžný uživatel nikdy nespustí
Co znám ( Catia, ProE, Inventor, AutoCAD, Cinema 4d ) tak ani jeden na swapu závislý nebyl. Možná něco typu Photoshop ano.
Photoshop na 100% ne.
mkmt
Nováček
Nováček

Příspěvek od mkmt »

Mastodont píše:Některý software je programován tak, že vyžaduje swap.
nezmysel, program neriesi fyzicke umiestnenie stranky
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

facility píše:hmmm...akurat dnes mi jedna hra spadla kde nebol "stránkovací soubor povoleny"...
Tak som pozrel readme :P

Tomb Raider: Legend is crashing to the desktop with no error messages.

This problem can be caused by several different things. Here's a list of the most common culprits associated with these crashes:

 Make sure the DVD-ROM is clean (check for both scratches and smudges on the reading surface of the DVD).

 Make sure the game has been installed properly.

 Make sure DirectX 9.0c has been installed properly.

 Make sure you have the latest drivers for your video card and that they are DirectX 9.0c -compatible.

 Make sure you have the latest drivers for your sound card and that they are DirectX 9.0c -compatible.

Make sure Virtual Memory is enabled on your system.

 Run Scandisk.

 Run Disk Defragmenter.

 Try exiting the game, rebooting your machine, and re-entering the game.
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
Cirrus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cirrus »

facility píše:Tak som pozrel readme :P
Make sure Virtual Memory is enabled on your system.
No tak to je docela skandální odhalení. To je docela sviňárna do vývojářů, ukazující na jejich neschopnost software pořádně optimalizovat... :evil:
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Vzhledem k tomu že je to skoro 3 roky stará hra bych spíš řekl, že je tam napsané z důvodu, že v té době takové kapacity pamětí jako dnes běžně v PC nebyly.
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

:roll: to same je aj v readme Tomb.Raider.Underworld!

To Cirrus Daj si Freelancera pripadne s Commonwealth Modom :wink:
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

A dela ti to porad nebo to zaclo az s tim novym biosem, ktery jsi nedavno flashoval?
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

facility píše: to same je aj v readme Tomb.Raider.Underworld!
Ok máš ho a padá při vypnutím swapu v PC kde je min 4GB RAM? ;-)
Cirrus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cirrus »

glu píše:A dela ti to porad nebo to zaclo az s tim novym biosem, ktery jsi nedavno flashoval?
Dělá mi to pořád :(
facility píše:To Cirrus Daj si Freelancera pripadne s Commonwealth Modom :wink:
Nějak jsem teď nepochopil pointu, ale hra je to supr, někdy vyzkouším... ;)
mkmt
Nováček
Nováček

Příspěvek od mkmt »

nie je dolezite sledovat vyuzitie pamate procesom, proces moze alokovat aj zdielanu pamat, ktorej velkost nie je mozne zistit
dolezite je sledovat Commit Charge, ak sa Commit Charge - Total blizi k Commit Charge Limit, moze pri naslednej alokacii pamate dojst k padu aplikacie

rovnako sledovanie volnej pamate, moze byt zavadzajuce, pretoze jej sucastou su aj stranky z pohotovostneho a modifikovaneho zoznamu
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

zombux píše:Photoshop na 100% ne.
Heh, pokial viem, PS si urobi vlastny strankovaci subor a ak robis naozaj VACSIE veci, zacne pouzivat oba aj pri nadbytku RAM.
Ano, na ikonky 150x150px ho nepotrebuje.

//Mr. Dirk - Promazáno OT od spike18.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Wuuduu píše:
zombux píše:Photoshop na 100% ne.
Heh, pokial viem, PS si urobi vlastny strankovaci subor a ak robis naozaj VACSIE veci, zacne pouzivat oba aj pri nadbytku RAM.
Ano, na ikonky 150x150px ho nepotrebuje.
no, pokud vím já, tak mám na obou PC pagefile vypnutý, a PS nikdy neřekl ani slovo - a přesně jak říkáš tak si vytvoří vlastní "scratch file" (jeden nebo více podle toho co mu člověk nastaví), a ty používá. na 6GB RAM s vypnutým pagefilem jsem upravoval fotky - ne zrovna ikonky ale 6Mpix TIFFy s několika vrstvami, fungovalo to OK.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“